Психично болен мъж държи в страх цяло село

Доказано опасен е, убил е жена си, счупил главата на съседката с бухалка
Обновена: 28 фев 2016 09:05 | 28 фев 2016 09:00, Камелия Цветанова
33
Психично болен мъж държи в страх цяло село
Снимка: Кадър Нова тв

Психично болен мъж държи в страх цяло село. Въпреки че е доказано невменяем, опасен и вече е убил човек, сега той  буквално е оставен да се оправя сам в живота. Както и да посяга на живота на околните.
 
Мъжът се казва Златко. Често го виждат да разговаря с въображаеми събеседници.
 
Хората в село Масларево се страхуват да минат дори край къщата му, защото вече е посягал и на най-близките си.

Местните разказват пред Нова телевизия, че през 1998 година е убил жена си пред очите на двегодишния си син.
 
Обявен е за невменяем, поставена му е диагноза параноидна шизофрения, няколко години прекарва по болници. Един ден се оказва достатъчно стабилен, за да го изпишат. Гледа го негов братовчед, който обаче е на преклонна възраст, за да следи пие ли си Златко лекарствата.
 
"Не мога да му бъда попечител, един път защото съм възрастен и втори път, той ме заплашва, че ще ме убие”, разказва Григор Златинов.

"Не пие никакви лекарства, с изключение когато е в болница, като се завърне, една седмица е добре и след това, понеже не ги пие, абсолютно всичко отначало започва”, допълва той.
 
Поводи да бъде прибиран в болница, той дава често. През 2015 година счупил главата на съседката с дървена бухалка. След нападението е последвал кратък престой в болницата.

"Като се върна, ще ви убия всичките!", заканил се той.

На 18 февруари отново е отведен с линейка и полиция, но същия ден се е прибрал сам вкъщи. Казал е, че може да се оправя сам и се е прибрал с такси.

Златко чака ред за настаняване в дом за психично болни. Такива в страната има само шест. От два вече е получил отказ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
32
 
! Отговори
Законодателя преди 8 години
Значи става страшно и лудите не можем да ги опазим затова триабва да го изкарат на центъра и да го засттелят като куче за да види сял народ и това да им едно наум или убиса на ухото
18
8
 
38
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Хи-хи! Знаете ли какво каза наскоро Хорст Зеехофер- Министер председател на Бавария?Тези, които решават- не са избрани, а тези, които са избрани- не рашават нищо! По-точно описание на Демократурата не ми е попадало отдавна.Бойко Борисов, нали е избран? Е...вместо него решават в Брюксел. Те не са избирани.А тоя лудия- ще му търпят лудориите, докато не го изчезнат. Да се съберат трима и да изчезне тоя. Кой ще го търси?
17
8
 
41
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Кметът на това село трябва да съди държавата, ако не знае кого - направо да съди Бойко Борисов, за това, че ръководената от него държава бездейства по този въпрос, с което застрашава живота на хората от селото.Само да внесе иск, и ще приберат лудия. Лошото е, че няма адвокат, който да има смелостта да помогне. Характерно е поведението на журналистите - сеирджии в случая. Че е ***, *** е, но не сме виновни всички, а само някои от нас.
16
9
 
38
 
! Отговори
Само дето преди 8 години
Само дето не живеем в американската Демокрация за съжаление, всъщност в каквато и да било Демокрация. Трябва ли пак Американците, Руснаците, или пък чакай защо не Турците да са ни виновни за това което ни е Държавата вмомента, а именно една трагикомична ***..стига вече, виновни сме на първо Място самите ние..
15
8
 
40
 
! Отговори
Джони преди 8 години
Понеже затварят лудниците за да режат разходи, такива като този юнак ще си ги пускат да живеят сред хората. Самата държава ще стане пълна лудница (повече отколкото е сега) !
14
13
 
38
 
! Отговори
До Varg преди 8 години
Varg ти недей да знаеш много, защото ако не беше демокрацията, за това което си направил сега да блъскаш камъни в ''Белене''
13
9
 
34
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
до 18, нищо не зависи, естествения подбор на здрави човеци е изгубен от времето когато се опитваме да спасим деца които се раждат със сериозни малформации. В природата, когато се раждат животни , които не могат да оцелеят нито да се размножат, те умират. При хората вече всеки може да стане родител, дори някой ***.
12
12
 
46
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
лошото е, че този тип психични заболявания се предават наследствено, не би трябвало да им се разрешава да имат деца, които да са опасни за обществото.
11
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Бъчварова за какво взема заплата.Заради прическата и?Отиди ти да го пребиеш, цяла Бъллгария да те обвини, че си *** да лежиш в затвора.А за Бъчварова съдиите,прокурорите и тюфлеците по 20 заплати и рахат.
10
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toa e sa Satvora
9
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vargТи живял ли си при демократична система на управление ?!? Може би си швейцарец. Аз съм българин и такова "чудо" не съм виждал, нито баща ми е виждал, нито дядо ми.
8
12
 
54
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Ние от ГЕРБ не ни вълнува проблемите на обикновения българин.За ГЕРБ е важно да сме стабилни пред международните господари,да ни похвалят, да се снимаме с Меркел.Да имаме приходи от винетки, данъци, да теглим дълг, да ни отпускат евро-помощи, да разполагаме с париНе ме занимавайте с глупостиББ
7
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-интересно ми става как форумни мишки обясняват за справяне с проблемите по силов начин. Зад клавиатурата най-големите мишоци се правят на най-големи бабаити, а в живота са малки страхливи мишки. Вместо да пишете глупости се хванете и отидете да покажете на хората как да се справят с проблема! Дайте показно мишоци! Покажете поне веднъж, че не сте страхливци! Покажете го реално, а не да го пишете смешници! Нали не ви бърка да ги лежите такива. Действайте!
6
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз такъв лично ше го претрепя, пък нека да го лежа! По - добре, отколкото той мене!
5
19
 
32
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Това че те са мръсники, не значи че са убийци по призванието. Например, както и убийството на Немцов.
4
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом те не могат да го държат в страх, той ще ги държи. Друго не е измислено.
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има организацията, да той е на пук на всичките мръсники. Ще им пръснат глава и толкоз...
2
16
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами що не се организират от селото 40-50 човека да го хванат вържат и почнат терапия.След седмица-две ще смени филмът и ще иска да избяга да си приказва с рибите в морето.Според мен се прави на луд и нарочно тероризира хората е така за кефът.Има много такива хора.
1
15
 
72
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
НА тоя не му трябва психиатрия а електрически стол. Тормози и бие хора наред а е доказано че е убил жена си. Що е още жив се питам аз??