Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"

"Чудо е, че оживяхме", разказа пътничка от катастрофиралата кола пред Dnes.bg
6 мар 2016 19:15,
64
Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Лекият автомобил на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, който се преобърна в канавката, е бил засечен от преобърналия се тир. Това се е случило, докато колата е изпреварвала камиона.

Още по темата

Инцидентът блокира за часове движението по аутобана.

В колата пътували мъж и жена, които оставили малката си дъщеря при роднини минути преди инцидента. Двамата отивали на почивка.

"Цяло чудо е, че оживяхме, след като тирът буквално ни връхлетя и ние се търкаляхме по таван", разказа пред Dnes.bg пътничката в леката кола – Мариета Нанева.

Жената допълни, че са се движили със 130-140 км/ч.

За щастие инцидентът се размина без жертви, но материалните щети са значителни. Според съпрузите водачът на тира е заспал и загубил управление над превозното средство.

"Очите му бяха кървясали, личеше си, че е недоспал. Няма ли кой да ги проверява, можеше да ни убие", заяви още жената.

Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"

 
Часове наред стотици хора бяха блокирани в коли и автобуси на магистрала "Тракия", километър след разклона за село Стряма. Сред тях имаше и малки деца.

"Никой не дава информация, нямаме нито вода, нито храна", заяви една от блокираните.

Хората призоваха за по-строг контрол при водачите на тирове.

"Бързат, за да направят повече курсове и после катастрофират", заяви шофьор от блокадата.

Блокадата принуди по-смелите шофьори на автомобили да обърнат и да карат в насрещното движение, за да се измъкнат от пътния капан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
do ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 8 години
ti pishi v ruski sait tuk e Balgariq ti nitosi balgarin nito balgarski grajdanin Boiko vzemi isprati tozi tumor v sibir da qde talash
15
2
 
29
 
! Отговори
me преди 8 години
Как може на 400км път да не си носиш храна или поне вода не ми е ясно. Това е най-малкото безотговорно. Всичко се случва, дори да не се случи точно на теб, може да се случи с някой друг и да трябва да чакаш да го извозят. Може да се задавиш и да няма с какво да си прочистиш гърлото или да ти падне захарта и да ти премалее. Странни хора!А иначе, това, че полицията е оставила хора да карат в насрещното е пълно малоумие. После пак ще слушаме за хора загинали при челен удар на магистралата.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМТи си страшен скодоумник! Да не си мислиш, че си в джамията, та да плещиш такива глупости?
13
6
 
27
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Всички знаят, че турските шофьори карат надрусани. Всички!! Само КАТ и ДАИ не знаят!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махнете тези убийци от магистралите
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от ДАИ много бързо пускат като видят някой лев.Спрете корупцията и ще се оправи положението.Това е недопустимо.Ако смятат че са им малки заплатите да напускат и да си търсят друга работа,но ако останат да засилят неимуверно контрола за да не се случват такива работи.
10
4
 
44
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"Блокадата принуди по-смелите шофьори на автомобили да обърнат и да карат в насрещното движение, за да се измъкнат от пътния капан."Не знам за шофьора на тира, но тия определено са за затвора.
9
0
 
6
 
! Отговори
анонимен 8 ме разсмя преди 8 години
Мерси много.Много си духовит.Хубаво е да има повече хора като теб!
8
1
 
26
 
! Отговори
до номер 6 преди 8 години
Няма как пич. НА КРЪСТОПЪТ СМЕ. ТОВА Е ПЪТЯ ЗА БОСФОРА, А ОТТАМ И АЗИЯ.НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ТРАНСПОРТИРАТ СТОКИТЕ. ТИ ЗА КАКВО МИСЛИШ НИ ПРИЕХА В ЕВРОСЪЮЗА ? ЩОТ СМЕ МНОГО РАЗВИТИ ЛИ ИЛИ ЗАРАДИ СТРАТЕГИЧЕСКОТО РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА?
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския тираджия ГО плащал ли е, или пак от нашия джоб ще е всичко - и преместването на *** му от пътя, и ремонта на трите платна, и обезщетенията на пострадалите...
6
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аз на път винаги си нося вода и почти винаги храна - не се знае къде може да закъсам и колко време ще стоя."Ти конкретно може и палатка да си носиш, малко *** в багажника, лопатка за окопаване, два кремъка и половин прасе - да си пекнеш мръвки докато чакаш. Аз лично очаквам че път от 400км ще го мина за 4 часа, с почивките. И не си нося нищо. Защото не е нормално да очаквам турски тираджия да запуши пътя и да вися 12 часа, 24 часа или седмица.
5
1
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Едно време се говореше, че като станело катастрофа с турски тир или автобус изобщо не идвала линейката.Просто нямало смисъл.Доста лудо, бясно карат.
4
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да сезабрани на анадолския башибозук да минава оттук. Обитателите на мордор не могат да карат, само ни разбиват пътищата и избиват хора в катастрофи.
3
1
 
36
 
! Отговори
... преди 8 години
¨Блокадата принуди по-смелите шофьори на автомобили да обърнат и да карат в насрещното движение, за да се измъкнат от пътния капан.¨ Dnes.bg наистина ли ще ги наречете "по-смелите" шофьори? Това са следващите кандидати да предизвикат ПТП.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dobre che ne e ruski jertvite shtqha da sa desetki
1
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропаганда против всичко турско в тази страна - лошо, много лошо ! ! !