83% повече руснаци ще кацнат това лято у нас

Очаква ни доста добър летен сезон, отбеляза министър Ангелкова
25 мар 2016 12:44,
72
83% повече руснаци ще кацнат това лято у нас
Снимка: Булфото, архив

По данни на летищата във Варна и Бургас увеличението на руските чартърни полети, планирани за летния туристически сезон в страната, е с 83 на сто, при общ ръст на планирани чартъри от всички дестинации от 30%.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на парламентарния контрол.

Тя цитира данни на Асоциацията на руските туроператори за ръст от 30% на ранните записвания, освен това допълнително са регистрирани десетки нови заявления за акредитация за работа на българския пазар от местни туроператори.

Ангелкова напомни за последните визови облекчения за руски граждани, включително и за разширения им обхват за деца до 16 години, които идват в страната за детски организиран туризъм и фестивали и получават безплатни визи.

По думите на министъра очаква ни "доста добър положителен летен сезон".

Тя призова бранша за отговорно поведение и предоставяне на качествен туристически продукт, като му препоръча да се избягва дублажите на резервации и да се фокусира върху квалифицирания персонал, за да има устойчив туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Ами след като си затвориха Турция,уплашиха се от Египет и се дразнят от емигрантите в Гърция ще дойдат!!Пък им е и по-евтино,нали?
49
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахааааааа преди 8 години
До от МадридТи си ***........
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43хохлите - отново истерия????
47
2
 
0
 
! Отговори
от Мадрид преди 8 години
Тогава няма да се оплаквате. Рев, че няма туристи. Ето ги... Ама били руснаци...Ами няма други. За руснаците Варна и Бургас са, като за нас Барселона и Валенсия.
46
0
 
4
 
! Отговори
Чичо Сам преди 8 години
до анонист 51 "Затова се натискаме да ни водят " РОБИ " през Османското владичество" ощепрез немско руско хамериканско и брюкселско владичество
45
6
 
6
 
! Отговори
Слава на Братята преди 8 години
Браво Ако не паднат визите д а им слагат вместо визи печат в паспортите като на Бели хора като пристигнат..Средно един Брат от СССР харчи по 100 евро минимум дневно в БГ..
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази новина трябва да се радваме или да сме тъжни ?
43
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДА СЕ ВДИГНЕ ДВОЙНО ЦЕНАТА НА ВИЗИТЕ НА *** !!!!! ЗА ДА НИ УВАЖАВАТ И ДА НЕ БЪДАТ ТОЛКОВА НАГЛИ И НАХАЛНИ !!!!!
42
14
 
12
 
! Отговори
яна преди 8 години
Няма по - нахален и *** клиент от руския турист !!! Всички от бранша ще го потвърдят , всички без мутрите - собственици !!!!
41
10
 
7
 
! Отговори
анон преди 8 години
Увредените наши *** се радват за руските стада / туристи / сякаш те ще почиват на морето !!!!! Необяснимо , все едно руснаци да се радват. Че българите ходят на море !в Гърция !!!! Единственото спасение за руските слуги е да се преселят в Русия и там да се веселят с руснаците !!!! Затова се натискаме да ни водят " РОБИ " през Османското владичество !!!!
40
4
 
12
 
! Отговори
Руснаците преди 8 години
поне могат да пият.Западняшките *** пият и се на_ират!
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой друг ще ви спаси от глад? Немците, може би...
38
10
 
2
 
! Отговори
мечо пух преди 8 години
до 39 "Руснаците идват в България със самочуствието на господари" - Всички туристи във българия са господари. Вие сте винаги р-и и гъ-зо ли з а чи.до демократ "Само на руснака му харесва да се къпе близо до канализацията където изтичат собствените му телесни течности и отпадъчни продукти на храносмилателната система"- Българите винаги живеят и се къпе тук ,във л а й н а. мухите знаем къде обичат да кацат в голям к е н е ф
37
10
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Защото нямат денги. Я ги виж на олинклузив как се наливат от сутринта.
36
12
 
8
 
! Отговори
Хотелиер преди 8 години
Аз руснаци в хотела ми няма да допусна ... само американци и израелци !!! От скандинавските страни също може .
35
2
 
8
 
! Отговори
Богаташите преди 8 години
До Анонимен 39Съседите ми по ателие в Сл.Бряг идват като нормални руски граждани и с удовлствие. Харесват България, хората, храната, слънцето и морето. Тези които се държат като мутри и новобогаташи са нашенците с лъскавите лимузини и расовите автомобили с потъмение стъкла ....
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не ходят у Крим ,бе.......ТЪКМО ХЕМ ЩЕ СЕ ПЕКАТ.....ХЕМ ЩЕ СИ МАЖАТ СУТРИН ФИЛИЙТЕ , ДЕБЕЛО С ОРЪЖЕЙНА СМАЗКА!!!НАЛИ СМЕ "КОЛОНИЯ НА ЗАПАДА",бе.....----ЩО ЩАТ ТУКА .....ха,хааааааааааа.......ИЛИ ТУКА ...МИРИШЕ ХУБАВО НА "ЗАПАДЕН КАПИТАЛИЗЪМ"----А , НЕ НА РУСКИ КОЛХОЗНИ ПАРТЕНКИ И ВОЕННИ , НЕПРАНИ ...***!!!ЗНАЯТ ГАЩНИЦИТЕ НА ПУТИН.....КЪДЕ Е НА БАНИЦАТА МЕКОТО ...ХА,ХА,ХАААААААААААА
33
4
 
1
 
! Отговори
До *** преди 8 години
Ей, ***! Затвори си септичната яма и не говори най-добре...
32
4
 
5
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
Ей много *** тоз народ.
31
15
 
9
 
! Отговори
наташките преди 8 години
Руснаците не купуват храна от български магазини а си носят. ....пак ще има висока престъпност и ще намират руски куфари с убити деца вътре.