"Прегърни ме 1 лев" събира пари за 100-метрово знаме

Патриотичната акция е на ученички от Сандански
3 апр 2016 18:40,
14
"Прегърни ме 1 лев" събира пари за 100-метрово знаме
Снимка: кадър Нова телевизия

Днес сутринта 6 ученички от Професионалната земеделска гимназия “Климент Тимирязев” в Сандански стартираха оригиналната си идея "Прегърни ме за 1 лев".

Целта на благотворителната кауза на момичетата е близо 100-метровата бетонна стена, висока около 2 метра, която някога е построена по протежение на гимназията и нейния двор да бъде отремонтирана и на нея да бъде изрисуван 100-метров българския флаг.

Върху трибагреника ще бъдат изографисани ликовете на български революционери от Македония.

"Благодаря ви момичета, идеята ви е прекрасна. Трябва да обичаме и почитаме България”, с просълзени очи възрастна жена прегърна последователно 5-те гимназистки и пусна не 5, а 20 лева в касичката. Около 10 часа в неделния ден опашка от минувачи се изви пред момичетата за да ги прегърнат, които бяха облекли фанелки с надпис “Прегърни ме за 1 лев”.

Елена Лазарова, Лидия Чанева, Мария Влахова, Лиляна Дерибанова, Славина Тодорова и Юлиана Попдимитрова са момичетата, които реализират патриотичната кауза: "Идеята ни се роди спонтанно между нас, когато всеки ден минаваме покрай занемарената 100-метрова ограда на нашата гимназия. Трябва да съберем от 6 до 10 хиляди лева, за да бъде първо отремонтирана оградата, а после художници да изрисуват върху нея с трайни бои българското знаме и ликовете на български герои-революционери", обясни накратко патритичния замисъл Лидия Чанева.

Днес по обед гимназистките са организирали благотворителна прожекция на филма “Дами канят”, след което чаровните момичета ще продължат кампанията си.

Благотворителната акция си има банкова сметка:
ЦКБ АД Клон Благоевград
IBAN: BG66CECB979040D0379100
Елена Юриева Лазарова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕ! преди 8 години
Анонимен!Изключително елементарен човек си, или си рязана карабина, или си много инфектиран Българин мразещ всичко живо, ако живота ти е скапан и мразиш родината си и всичко в нея, по-добре си запази тъпите коментари за себе си вместо да дразни аудитория! Хората поне се мъчат да направят нещо, от такива индивиди като тебе с такива нетрезво мислене държавата ни е на никъде, какво значимо си направил ти за България или само празни приказки ръсиш навред!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да Ви кажа как стават работите---искаме да станем известни, да ни уважават, да бъдем различни..и изведнъж идея--ще си сложим портрет на Левски в стаите--вече е направено; ще сложим паметници-в всеки град--вече е направено, е защо да не останат гладни децата, но ще имаме и Знаме---на гол г.з чифте пищови. Когато е свършила Балканската война било кощунство някой да посмее да каже ,че няма да защитим македонците, е следва Междусъюзническата. Този демостративен национализъм е проява на простотията
5
3
 
6
 
! Отговори
диян от русе преди 8 години
Абе то и през турско е нямало държава но България е просъществувала благодарение на такива жени като Раина княгиня.А ти си ходещ мъртвец
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DIVACI...
3
3
 
12
 
! Отговори
диян от русе преди 8 години
Браво на момичетата от Сандаски, те са бъдещето на велика България , поклон.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът е от ГЕРБТолкова ли няма 20 лева за една кофа боя?Или аз трябва да работя и да си дам парите да боядисам собственост на Общината?
1
0
 
8
 
! Отговори
NEDEITE преди 8 години
Пазете я стената! Стените стават актуални. Тя ще ви пази от ***, дилъри и сутеньори