Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света

Архитектурното чудо грабна приз в престижна класация
19 апр 2016 08:44,
79
Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света
Снимка: Facebook

Българска атракция спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света. Замъкът в Равадиново "Влюбен във вятъра" взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' Design Award" 2016. Родният призьор, творение на собственика си бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия - Абдула, пише "Стандарт".

Предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново. Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.

Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо.

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса. Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
19
 
! Отговори
е? преди 8 години
Това архитектурно недоразумение е годно само за снимане на филми на ужасите или детски филмчета като баба яга , снежанка , ледената кралица . Още като влязах и ми залъха на сатанизъм , такова е усещането ...
51
6
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Това е атракцион и няма нищо нередно да е кичозен, смешен, измислен, приказен, фантастичен, въобще каквото си поиска.Имал е пари и желание да реализира човека една фантазия за забавление, направил го е!Евала!Щом намира признание и сред чужденците още по-добре, особено ако поискат да похарчат пари в България.Нали разбирате, че създава препитание за още 200-300 човек покрай замъка?
50
7
 
21
 
! Отговори
void преди 8 години
До :) (46)Това изобщо не е вярно. Замъкът си е на сайта, в категория:35. HOSPITALITY, RECREATION, TRAVEL AND TOURISM DESIGNA' Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design Award 2015 - 2016 Period Winners:1. In love with the wind Tourist attraction Golden A' Design Award Winner for Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design Category in 2015 George Tumpalov for Renaissance Ltd.Иначе който иска да си го хейтва - в това нас българите най-много ни бива - плюем си даже успехите.
49
2
 
7
 
! Отговори
до Личен Опит преди 8 години
Ех,и ти си ми ясен,щом по пътя караш на чипсче и количка-пълен мишок!Такива хотели ги гледаш на снимки...най-много!
48
1
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Нещо или аз се бъркам, или ти не си обиколил хубаво платформата им:https://competition.adesignaward/design.php?ID=44840 :)
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спомнете си колко плюеха по замъка че не бил никаква забелижителност другарите *** на някой медийки
46
19
 
12
 
! Отговори
Личен Опит преди 8 години
Замъкът е много хубав,да не говорим,че е супер романтично място за водене на прясно гадже.. Много се кефят мадамите, навън жега, в колата бичи климатроника, чипсче и количка по пътя до там,романтични снимки с айфона вътре, готини приказки и планове за почивки в гърция и италия и дори да е имала съмнения, след такова преживяване е гарантирано твоя ; ) ама естествено, кинти трябват, а не ръсене на акъл по сайтовете .. кич било, това било,онова било .. Масовият българин е завистлив и про$$
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро кофражиста, Дисниленд също е кич, но това не пречи да го посещават милиони хора годишно!
44
6
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
В сайта на "A' Design Award" 2016 са обявени всички победители и това чудо там не фигурира.
43
1
 
4
 
! Отговори
Боре фаянса преди 8 години
Бе то хубаво, ама кога ще го завършат този замък!? Че то само на тухли, бетон (вътре) и езеро не става работата ...
42
1
 
8
 
! Отговори
bros преди 8 години
Статистически е доказано, че у нас "ваканцуват" русские от ниво правнучката на Тургенев право нагоре ;) Както и наследниците на Кафка, О. Уайлд, даже потомците на лорд Байрон предпочитат с. Равадиново пред простоватия Солун. А сега за замъка - той бе проектиран от моя добър приятел, Франк Лойд Райт. Точка по въпроса! ;)
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрее, извинявам се!:))На всички засегнати от писанията ми.:)
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко, нормално е да ти хареса.:)))Това имах предвид-колко неинтелигентни хора има.*************************************Не споря. Сигурно си прав/а. Беше пълно с всякакви чужди туристи, руснаци май най-много имаше. Всички ние сме глуповати, но и такива хора трябват. Хубавото е , че има и интелектуалци като Вас.
39
0
 
4
 
! Отговори
до 40-и преди 8 години
Споко, нормално е да ти хареса.:)))Това имах предвид-колко неинтелигентни хора има.
38
7
 
10
 
! Отговори
bros преди 8 години
Уви,*** си аресва коптореца. Нищо че е дигнат с кинти от продънения му жобец, нищо че е насред калта. Че и пари плаща да го... разглежда!?! А е направо като взет от филм на Кустурица :)
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с кича, опорна точка ли е? Всеки повтаря ,че е кич. Някакви архитектурни експерти ли са всички. Аз ходих, и ми хареса, понита, гълъби, градината. Може и да е кич, не знам, не съм разбирач, но беше пълно и на туристите им харесваше. Само , че нямаше път ми направи лошо впечатление.
36
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само кухи чалгари могат да харесват този кич.Тази архитектура не е характерна за страната ни, нито се връзва с природата там.Като изsран насред полето фекалий.Ама проsтотията няма свършек, явно.
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сакън да не кажат нещо хубаво, веднага троляка наизкача да хвали Гърция ,Турция И Русия
34
13
 
16
 
! Отговори
Бай сельо преди 8 години
КИЧ - МИЧ, тоя замък съм го разглеждал лично и за БГ си е едно от най-убавите места в държавата! Бил съм и на Цари мали град - епа те там нема нищо
33
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УжасТ!!!Този кич печели признание???Баси проsтите хора!