Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света

Архитектурното чудо грабна приз в престижна класация
19 апр 2016 08:44,
79
Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света
Снимка: Facebook

Българска атракция спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света. Замъкът в Равадиново "Влюбен във вятъра" взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' Design Award" 2016. Родният призьор, творение на собственика си бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия - Абдула, пише "Стандарт".

Предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново. Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.

Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо.

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса. Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото ни море е една бетонна джунгла максимализиращата квадратните метри и без никаква архитектурна мисъл! Добре че се намери поне един новобогаташ, който да направи нещо различно и интересно, което да разчупи сивотата на черномориети ни!
11
2
 
41
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Аз съм от кв. Изгрев в София. Който е оттам знае, че имаше един комплекс с уникални дърворезби, плод на работата на целия живот на автора. В момента една голяма част от тях се намира в замъка в Равадиново. И се чудя как точно този паметник на културата се премести от едното място на другото?
10
1
 
27
 
! Отговори
ninormalen преди 8 години
Дано сега най-накрая да асвалтират пътя до там. Тези от журито явно не са ходили, щото ако бяха отишли щяха да се откажат от него.
9
14
 
27
 
! Отговори
Иво преди 8 години
1, по тази логика всички средновековни замъци трябва да кич! Беспорно този замък няма историческа стойност, но никой, включително и собственикът му не твърди, че има такава стоност. Замъкът е просто една атракция, като Дисниленд, където приказките се превръщат в реалност!Браво за наградата!
8
13
 
11
 
! Отговори
анонимен 2 преди 8 години
човече какво направи как живя направих замък с езеро отпред и две добри деца смисъла на всеки човек че е живял ненапразно а смислено
7
32
 
12
 
! Отговори
анонимен 2 преди 8 години
за теб анонимен 0 може и да е кич за болшинството е огромен труд и въображение за тумпалов единствен който вложи мутренските си пари в нещо смислено а не в овшорки атракция за туристите да браво на гошо въпреки чее мутра ако всички мутри бяха като него за българия щеше да се говори с уважение по света а ти си заври меча на тумпалов на онова място дето слънце не влиза
6
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Собственикът кредитен милионер, разследван от комисията кушлев. Неосъден тоест наше вярно крадливо момче комунистче. А на тоя замък, само главата на версаче, му липсва на фасадата.
5
7
 
27
 
! Отговори
една преди 8 години
Не съм виждала замъка "на живо" както се казва. Може и наистина да не е хубав, да е кич... не знам... но снимката е страхотна.
4
7
 
41
 
! Отговори
Напълно преди 8 години
съм съгласен с колегите-на такова място замък в този стил си е чиста КИЧка Бодурова!
3
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този замък си е чиста проба кич!
2
13
 
26
 
! Отговори
Илиев преди 8 години
Браво!
1
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно! Не знам какъв е този конкурс. Помислих че е бъзик даже. За мен този "замък" е абсолютен, тотален кич и има стойност 0. Събирали са едни хора всевъзможни вещи отвсякъде и са ги струпали на едно място. Мръсно, неподдържано... Но, въпреки всичко това си е мое мнение. Радвам се че нещо българско печели конкурс. Браво !