Катаджиите като зайчета – крият се в храстите

И сами нарушават законите, които трябва да пазят. Вижте!
Обновена: 26 апр 2016 09:01 | 26 апр 2016 09:00,
172
Катаджиите като зайчета – крият се в храстите
Снимка: Facebook

Широк отзвук във Facebook предизвика видеоклип, на който се вижда как исперихски полицаи се крият в нива и засичат с радар скоростта на прелитащите автомобили. За използването на такъв радар обаче трябва да има поставен знак, а такъв няма.

Клипът е заснел Юлиян Тодоров от Разград, а досега той е гледан хиляди пъти. Снимал е между селата Малко Йонково и Лудогорци. Цели 16 минути мъжът върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храстите патрулка. През цялото време той търси пътния знак, който да обозначи, че има радар.

По закон такъв знак трябва да има на 150 метра от апаратурата. Юлиян обаче така и не намира въпросният знак. В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с "честитка" ще разберат, че са били заснети в нарушение.

"Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме", аргументира се в началото на клипа си Юлиян Тодоров.

Заснел е и разговора си с катаджиите, когато стига до тях, те на свой реди му искат документите за проверка и твърдят, че няма право да ги снима.

По случая директорът на ОДМВР - Разград Ивайло Йовчев е разпоредил проверка. Проверката ще установи дали има повече от едно нарушение. Ако има нарушения, ще следват санкции по дисциплинарен ред, увери той.

Йовчев каза още, че по повод проверката ще бъде осъществена среща и с мъжа, заснел клипа. Срокът за произнасяне по вътрешната проверка е 1 месец.

Самият клип вижте тук: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимайте и пускайте в нета Само така ще може да се промени нещо
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЮЛИЯНЧО, СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ГИ СНИМАЙ ГА С И Р А Т - СМЕШНИ *** И СТЕ. ГА НЯМА ПОЛИЦАИ- ЩО НЯМА , ГА ИМА ЩО ЗАД ХРАСТА- АМИ НА ШОСЕТО ЛИ ДА ДЕФИКИРАТ- ДАЛИ СА ПРОСТИ ПОЛИЦАИТЕ- АМИ ТЕ СА ЧАСТ ОТ НАС- ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ОТ ТАКЪФФ МАТРИАЛ- ТЕ ТАКЪФ ПОЛИЦАЙ.
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До крАСАВциМай вече си се понадрусал
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До крАСАВциНародната душица уби сума ти хора в катастрофи.А полицеската ограби мноооого повече.Да оставим, че не си върши работата. Ако си я вършеше - късо* щяха да са доста по-малко.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при толкова коли, неспазващи ограниченията, чудно е, защо все пак няма толкова жертви. Аз мисля, че е заради демографската катастрофа в БГ, която беше предизвикана от продажните ни политици.Други мнения?
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАБА КУНАА ти що им даваш рушвети? Аз не им давам. Да пишат акт, ако има за какво. Че имам и видеорекордер с 5 камери в колата. Има да се чудятщо са се появили в ИНЕТа...Както и педурковците с купените книжки.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАБА КУНААма ти, ако се кандидатираш за полицай, нема да можеш да станеш, щото си ОЩЕ-по зле...Представяш ли си се какво си!?
126
2
 
3
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ПРОБЛЕМА С КАТАДЖИИТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ ТЕ СА ***, НАХАЛНИ, АЛЧНИ И КОРУМПИРАНИ. САМО ИНДИВИДИ БЕЗ ВСЯКАКВА КУЛТУРА МОЖЕ ДА СЕ КРИЯТ В ХРАСТИТЕ КАТО ШУМКАРИ.
125
0
 
2
 
! Отговори
ЗИЛ130 преди 8 години
Един не е съгласен с мен, ама няма смислени доводи да обясни защо.Вероятно защото, ако кара с превишена скорост в Европата, ще му скъсят още оная работа и ще може да се проявява само на пътя като летящ из храстите холандец. :)
124
2
 
6
 
! Отговори
ЗИЛ130 преди 8 години
Не знам защо само в БГ трябва с километри напред да се означава къде има камери и къде - не.За да може късопишковците да правят бели на неохраняемите участъци ли?В неделя за 150 километря видях 2 катастрофи. И двете бяха заради гламавци с "бензин в кръвта".Разбирай - заради неграмотници, които познават на колата само *** за газта и кормилото, ама последното не им е много ясно за какво е турено там.
123
3
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Ако пътят е нормален, с всичките му знаци и маркировки, и ти караш спазвайки правилата,какво те е еня,че има радар! От къде ще ми засичат скоростта полицаите си е тяхна работа. Аз не съм много наясно, защо е нужно да има знак, че там някъде има радар?!?! Друг е въпросът, ако знакът за ограничение на скоростта е закрит от растителност и ти можеш да го забележиш едва от 15-20 метра! И точно след него има полицаи, които да те дебнат! Е-е, те това вече е гадно и /за съжаление/ се случва !!!
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ана този прав участък с отлична видимост защо има ограничениезаради хранилката ли ..?
121
5
 
8
 
! Отговори
Доброжелател преди 8 години
Юлиянчо, да ти имам енергията. С тоя хъс и свободно време ако ги инвестираш подходящо ще станеш много богат. Съветвам те да насочиш енергията си в правилна посока, а не да гониш катаджии по селските кърове.
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се хабите да занимавате народа с проблем, който открай време се решава с 20 лева.
119
3
 
2
 
! Отговори
Руш Ветов преди 8 години
Па я съм по-безсмрътен от Конрад Маклауд, бре!
118
1
 
4
 
! Отговори
Сержант Радарски преди 8 години
Е, момци, ся ко ша праим ... ша пишим ли? Кат ви гледам бая сте изписали, та за мене не остава. Брей що оператори и фотографи имало в таз дръжава.
117
0
 
4
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 8 години
Кучетата си лаят ... керванът си върви. И те така си от 1970 та и досега. Винаги ще има нарушители, винаги ще се вземат рушвети ... разликата е, че вече това се коментира в интернет. И на някой става ли му по-топло от тези неща?
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЮЛИЯН КОРПОРЕЙТЕТ ПРЕДСТАВЯ- СТАБИЛКИ КАК СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ИДВАМ ДА ПОКАЖА НА ТАКИВА ДЕТ СА ИМАТ КАК МОГА, АМА ДА *** НЕ ЦЪКНЕТЕ..........ГЛЕЙТЕ ТЕЕЕЕ ПАК СА КАТУ ЗАЙЧЕТА- ГЛЕЙ, ГЛЕЙ СТАБИЛКИ
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ЩЕ ГЛЕДАМЕ ЧЕНГЕТАТА ПОД ЛУПА, ТО ЗНАЧИ НАПРАВО ДА ГЪРМИМ ВСИЧКИ ДЕТО НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА, ЩОТО НАЛИ ПРАВИЛАТА СА СЪЗДАДЕНИ ДА СЕ СПАЗВАТ, А НЕ ОХРАЧВАТ. ИМАШЕ ЕДИН СНИМАЛ ПОЧИВАЩИ ПОЛИЦАИ, ТА СЪЩИЯТ ТОЙ СИ Е ПАК ТАКЪВ ВЯТЪР ГО ВЕЙ И ГЕРОЙ ЗА ЕДИН ДЕН, АМА НЕ СТАНА ПОЛИЦАЙ- ЕМИ ТОЯ ДЕТО СНИМА ДА ХОДИ ДА КЛЕЧИ И ДА ГО БИЯТ РАЗНИ *** ЗА 500 ЛЕВА.
114
5
 
10
 
! Отговори
Прост народ преди 8 години
Ако спазвахте правилата за движение и от Луната да ви снимат ще ви е все едно.