Катаджиите като зайчета – крият се в храстите

И сами нарушават законите, които трябва да пазят. Вижте!
Обновена: 26 апр 2016 09:01 | 26 апр 2016 09:00,
172
Катаджиите като зайчета – крият се в храстите
Снимка: Facebook

Широк отзвук във Facebook предизвика видеоклип, на който се вижда как исперихски полицаи се крият в нива и засичат с радар скоростта на прелитащите автомобили. За използването на такъв радар обаче трябва да има поставен знак, а такъв няма.

Клипът е заснел Юлиян Тодоров от Разград, а досега той е гледан хиляди пъти. Снимал е между селата Малко Йонково и Лудогорци. Цели 16 минути мъжът върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храстите патрулка. През цялото време той търси пътния знак, който да обозначи, че има радар.

По закон такъв знак трябва да има на 150 метра от апаратурата. Юлиян обаче така и не намира въпросният знак. В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с "честитка" ще разберат, че са били заснети в нарушение.

"Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме", аргументира се в началото на клипа си Юлиян Тодоров.

Заснел е и разговора си с катаджиите, когато стига до тях, те на свой реди му искат документите за проверка и твърдят, че няма право да ги снима.

По случая директорът на ОДМВР - Разград Ивайло Йовчев е разпоредил проверка. Проверката ще установи дали има повече от едно нарушение. Ако има нарушения, ще следват санкции по дисциплинарен ред, увери той.

Йовчев каза още, че по повод проверката ще бъде осъществена среща и с мъжа, заснел клипа. Срокът за произнасяне по вътрешната проверка е 1 месец.

Самият клип вижте тук: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
Шофьор преди 8 години
На всичко от горе на униформата пише"охранителна полиция" - а се занимават с криминална пътна дейност, а през това време там където трябва да охраняват някой убива поредния старец
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ са част от проблема, а не решението му.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ае бе *** обяснете защо ченгетата винаги се крият в участъци с безумно ограничение на скоростта? така ли контролират движението по пътищата? а когато инциденти стават заради дупки по пътищата липса на табели и маркировка защо винаги водачите са виновни и винаги причината е "несъобразена скорост" ?
10
1
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Типично за КАТ - застават на хубав прав участък, където безопасната скорост е примерно 100-120 км/час, но по съвета на КАТ там има поставено ограничение от 40 или 50 км/час и започват да си изпълняват и преизпълняват плана за глобите. Това е вредно за безопасността на движението във всяко едно отношение. Само да напомня, че при ограничение на скоростта под безопасната за пътя скорост, катастрофите се увеличават. Този факт е известен на експертите, но в КАТ и в парламента експерти няма.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то пък със Германия взел да сравнява...абе какво е качеството на пътищата в Българи и в Германия?ти в България пътувал ли си да видиш на колко места има безумни ограничения?
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е някаква глупост и измислица на този който е решил да се прави на интересен с *** клипове -аз до сега не съм видял кола с радар да е спряла преди знак с нарисуван радар по простата логика ,че такива знаци се слагат да обозначават стационарните радари ...тези мобилните на колите могат да засичат навсякъде -иначе се обезсмисля изобщо съществуването им .А полицейския шеф -толкова е шеф след като не познава нито законите нито правилника ЗДВП.
7
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Проблемът е, че КАТ трябва да санкционира за всяко нарушение, а не го прави. При това не само че не го прави, но и санкционираните са толкова пренебрежимо малко, че всеки шофьор шофиращ в България (българи и чужденци) е убеден, че каквото и нарушение да направи, няма да бъде санкциониран. Умните хора отдавна са казали, че: " Ефективността на наказанието се измерва не със строгостта му, а с неизбежността от прилагането му. "
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега на този клипаджия името и евентуалния номер на автомобила ще станат мноооого популярни сред служителите по контрол на транспорта и няма да може да се отърве от проверки ,актове ,глоби ,глобички ,със знаци или без знаци -ще мине на велосипед ..ама така е като се правиш на фейсбук герой!!!
5
6
 
21
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Факт е, че КАТ отдавна трябваше да се закрие. Това е изключително вредна структура за безопасността на движението, която реално не работи, но дава акъл за промени в законите и всичко това води до стотици милиони нарушения всеки ден, за които КАТ санкционира само няколко хиляди, т.е. примерно 1 на 100 хиляди или най-много 1 на 50 хиляди нарушения. Това е огромният проблем за безопасността на движението в България - неработещия КАТ, който освен да рекетира шофьорите нищо друго не прави.
4
18
 
25
 
! Отговори
Митю преди 8 години
Полицаи заснемат нарушителите с камера и впоследствие се налагат глоби на откачалките по пътищата. ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА. Хора опомнете се и подкрепете полицаите. Това *** кара като лудо и за това го е яд на полицаите. Никакви знаци за заснемане не са нужни. Българина го се страх само като му бръкнат джоба!
3
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв е смисъла от знак за радар след като всеки ще намали преди знака ,а после ще настъпи пак *** на газта ??? някой ще ми обясни ли как ще бъдат залавяни нарушители след като катаджиите се обозначават със знак 150 или 200 метра предварително ??? и не е ли цялата работа мижи да те лъжем ??? само ,че от такива половинчати мерки жертвите по пътищата не намаляват ,а напротив -растат и за това не са виновни катаджиите в храстите !!!!!!
2
6
 
17
 
! Отговори
G преди 8 години
Ще видим дали системата ще пресира младежа направил клипа.
1
8
 
55
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Спане по патрулките и 20 заплатки при ранно пенсиониране,пей сърце...........................