Катаджиите като зайчета – крият се в храстите

И сами нарушават законите, които трябва да пазят. Вижте!
Обновена: 26 апр 2016 09:01 | 26 апр 2016 09:00,
172
Катаджиите като зайчета – крият се в храстите
Снимка: Facebook

Широк отзвук във Facebook предизвика видеоклип, на който се вижда как исперихски полицаи се крият в нива и засичат с радар скоростта на прелитащите автомобили. За използването на такъв радар обаче трябва да има поставен знак, а такъв няма.

Клипът е заснел Юлиян Тодоров от Разград, а досега той е гледан хиляди пъти. Снимал е между селата Малко Йонково и Лудогорци. Цели 16 минути мъжът върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храстите патрулка. През цялото време той търси пътния знак, който да обозначи, че има радар.

По закон такъв знак трябва да има на 150 метра от апаратурата. Юлиян обаче така и не намира въпросният знак. В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с "честитка" ще разберат, че са били заснети в нарушение.

"Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме", аргументира се в началото на клипа си Юлиян Тодоров.

Заснел е и разговора си с катаджиите, когато стига до тях, те на свой реди му искат документите за проверка и твърдят, че няма право да ги снима.

По случая директорът на ОДМВР - Разград Ивайло Йовчев е разпоредил проверка. Проверката ще установи дали има повече от едно нарушение. Ако има нарушения, ще следват санкции по дисциплинарен ред, увери той.

Йовчев каза още, че по повод проверката ще бъде осъществена среща и с мъжа, заснел клипа. Срокът за произнасяне по вътрешната проверка е 1 месец.

Самият клип вижте тук: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИЕМЕК, НАЧИ, ТАКОВА ПУЛИЦАИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА КАТИСТРОФИТЕ, ЩОТО ТЕ НАЛИ СТОЯТ ТАМ, ЩО СТОЯТ ТАМ, А НЕ НА ПЪТЯ, ОТ КОГО СЕ КРИЯТ, СТРАХ ГИ Е ОТ ПЕШО 5 ПРОМИЛА, ОТ ПЕРО- 300 КИЛОМЕТРА, ОТ ДЗИФТА МРЪНАТА ГАЗ- ИЛАТИ БЕ ЕРБАПИ СТИГА СТЕ СЕ КРИЛИ У РАСТАЛАКА- НИЕ ИРБАПИТЕ ША ВИ НАМАЖИМ НА ФИЛИИ ХАААААААААААААААААААААА
32
1
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
До Анонимен До БОБИПотенциалните наказания не те карат нищо. Кинетичните биха могли да те накарат, но и те не са панацея. Много важно, че някога си щял си да платиш едни пари. Това, което те кара е явната среща с човека на закона. Хората са стадно общество и контактът със себеподобни е единственото нещо, което може да окаже влияние върху поведенито им. Не знаците, не глобите! Трудно е за разбиране, особено за генетично обременените жители на тази територия!
31
2
 
21
 
! Отговори
... преди 8 години
Някой ще ми обясни ли БЕЗУМИЕТО на изхода от София към магистрала Тракия - километри еднопосочен, трилентов , прав ,равен и идеален асфалт навсякъде ограничение 50 или 60?!?!? Как да се спазва това бе хора. За какви джигити си говорим и за какво нещо? И всичко това заради 2 пешеходни пътеки. ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ на еднопосочен ТРИЛЕНТОВ път? Това го няма НИ КЪ ДЕ! От това да не се сложи надлез трябва да се тътриш с 40 на реално извънградски път. Там пресичат може би 3-4-*** на ден. Пълен АБСУРД!
30
2
 
21
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
Ковчезите ще намалеят, когато полицаите излязат на улицата и започнат да си вършат работата както трябва!Докато има дришльовци каращи с 20ка в жабката(единствените им документи), ще продължава да има жертви.И докато улиците на много места приличат на лунен пейзаж също.А така като се крият само едни хора фучащи с 200 по пътя ще получат едни честитки по пощата, ако са стигнали живи или не са убили някого на пътя....
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога охранителна полиция, изпълнява ролята на КАТ? Ще излезне,че нямат достатъчно кадри!
28
0
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
Поне са се скрили тук на път с предполагам ограничение 90,тоест без допълнителни ограничения. Най-мразя ако го направят някъде с ограничение 40-50. Това си е жив обир. Хора така наречения джигит е диагноза. Не се лекува с радари. Ще се напие ще се качи в колата и пак ще претрепе хора. Това е манталитет! Нещата са много по-сериозни и трудни за оправяне от един *** радар. Възпитание,ценностна система и тн и тн. Защото на тоя прав път може да се мине без проблем със 110 и без рискове.
27
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам повечето коментирали специалисти са същите селски бекове като този направил клипчето! Ето затова мили мои стават тези инциденти, защото *** сте много ербап и все сте велики, всичко можете и от всичко разбирате и закони за Вас няма, важното е да летиш с 200+, нали?!
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много разбирачи тука - как така няма право да снима. Има и още как, това са държавни служители в работно време и в униформи, а не голата жена на съседа отсреща. То сигурно и гвардейците пред президенството не може да се снимат, ама те поне не си отварят устата за петдесетачка ...
25
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
Мое мнение не трябва да са в храстите ни кат ни даи трябва да са на местата където е наи силен трафика а къдее наи силен трафика са длъжни сами да преценят те са контролни органи за целта слагат камери и да гледат това е положението и в лошо и в добро време и по пътеки и на кръстовища и пред училища и кръчми не да го гледа качил се с 5 промила алкохол и ми стърже затова му земи книжката и след това втория път без нея на запад е така
24
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгледах клипа. Полицаите без шапка, държание господарско , култура на разговор никаква, освен това са от охранителна полиция. Навсякъде е така.МВР плаче за спешна реформа - направете я.
23
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eми пречат му полицайчетата на дивия сWлтак, нормално как ще си набримчи кочинката и да се прави на мъж на междуселските пътища!!!!!!!!!!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
ясно и точно преди 8 години
До ssе те това е точно проблема - затуй пак недоволни колкото щеш.....
21
14
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 8 години
аз не разбирам спора- до колкото си спомням - по българското законодателство, дори акта да не е правилно написан, но има основания за написването му наказанието се прилага. Сиреч-тоя пич явно е прав, но пак трябва да му пишат акт. И наистина няма право да снима. А пък полицаите изглеждат(като за полицаи) доста нормални. Да-нямат право да кесят така, но това не променя неговото нарушение и пак ще го накажат. Даже би трябвало и да го накажат за снимането. Те би трябвало да се разминат с мъмрене
20
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам 3 години затвор за обида на длъжностно лице. След като наричаш полицейски служител "мишка" докато изпълнява задълженията си и имаш наглостта да го публикуваш и разпространяваш - следва да си понесеш отговорността. След като той е отишъл да се заяжда с тях спокойно можеха да го арестуват и да го приберат за 24 часа за възпрепятстване на полицейски служители. Той работа пред тяхната камера няма. Пречи им на работата. Заслужава си 24 часа + отпечатъци, снимка и регистрация.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй тука и умници се появиха които смятат ,че ограниченията по пътищата ги слагат от КАТ или те са виновни и за дупките по пътищата ...*** що ни е КАТ като на прав участък ми е кеф да си вдигам 120,150 ,200 км.ч. и каквито сме майстори шофьори си мислим ,че тези които катастрофират са някакви *** без реакции ..само че болниците и моргите са пълни с точно такива самонадеяни многознайковци!!!!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великденските зайци си плодят парички в храстите.
17
5
 
20
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
В Испания влизаш на страницата на КАТ и са обозначени местата където ще има контроли. От време на време пращат вертолета с радара и петък го споменават в местните новини и понеделник казват резултатите. Говорим за звено с КОНТРОЛНИ , а не със приходни функции
16
5
 
6
 
! Отговори
ss преди 8 години
и къф е проблема? че не моите да нарушавате законите?
15
1
 
18
 
! Отговори
Е79 преди 8 години
Абе на всички е известно ,че катаджийте са си лентяѝ и гледат да изкарат нещо отгоре,чудят се по цял ден в кое кафе да се скрият,а когато триябва да контролират проблемен участък ги няма....
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- добре катажии в храстите, отколкото после санитари с носилки или дядо ви поп да ви опее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!