Борисов свиква съвещание във връзка с мигрантите

Засилен контрол на границата ни след нахлуването на нелегални
Обновена: 29 май 2016 09:43 | 29 май 2016 09:37, Петя Славова
60
Борисов свиква съвещание във връзка с мигрантите
Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов свиква съвещание в областната управа в Благоевград във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница с преминаването на нелегални мигранти, съобщиха от правителствената информационна служба. Ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главен комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”, и кметове от региона. 

Съвещанието ще започне в 10.00 часа. 

Също така е засилен контролът на границата ни с Гърция, след като тази нощ и сутринта общо 87 имигранти се опитаха да влязат нелегално в страната ни.

След залавянето им, те бяха транспортирани до базата на граничното полицейско управление в Петрич. Най-малко 50 от заловените нелегални мигранти, влезли от гръцката територия, вероятно ще бъдат върнати в южната ни съседка, съобщи пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той беше категоричен, че напрежение по българо-гръцката граница няма.

Граничните полицаи заловиха две групи мигранти, опитали да влясат в страната от Гърция. Едната група от 34 души се опитала снощи да премине през зелена граница близо до стария пропускателен пункт Кулата. От задържаните 16 са сирийци, а 18 от Ирак. Тази сутрин в товарен влак, идващ от Гърция, е открита втора група от 53-има мигранти от Афганистан. От контактния център в Промахон съобщиха, че няма данни за сблъсъци между гръцката полиция и мигрантите в района.
Още по темата
 
От официалната информация на МВР става ясно, че двете групи нелегално влезли в страната ни са заловени в зоната на отговорност на Гранично полицейско управление - Петрич, без да се уточнява района. В двустранния координационен център на граничен пункт "Кулата" вървят разговори между българските и гръцки власти.
 
По непотвърдена информация вчера гръцките служби са провели операция по издирване на бежанци, които са били преместени от лагера "Идомени" към центровете във вътрешността на страната. Полицията в южната ни съседка е успяла да върне около 20 от тях. Допуска се, че опиталите се да влязат нелегално в България са от тази група.
 
От Министерството на отбраната информираха, че военнослужещи от Сухопътните войски в Благоевград и София заминават в района, за да подпомогнат работата по охрана на държавната граница.
 
Всички нелегални имигранти от двете групи, които бяха задържани снощи и днес на територията на ГПУ-Петрич са настанени и им е осигурена храна. Извършват им се рутинни медицински прегледи. На българска територия сред групите н е е имало конфликти помежду им, нито със служители на Гранична полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21, само за едно си прав, че си амджик сурат.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те пък турците едни почтени "хора", пардон хора ли написах...
14
12
 
6
 
! Отговори
Шантава работа преди 7 години
От една страна ,нашата фрегата ,купена с наши пари , екипажи от наши моряци е командирована пред бреговете на Гърция , да спасява тези нашественици ,а в същност ги транспортира до Гърция ! Само че тези навлеци не им се играе сиртаки и пие Узо а налитат към Германия -естествено търсят пролуки -макетата не ги пускат ,те пробиват към нас ! Как не разбраха всички тези управляващи ,че единственото решение , тези орди да бъдат спирани още край бреговете на Африка и Близкия изток и Турция
13
16
 
10
 
! Отговори
амджик суратлъ преди 7 години
Армията на гръцката граница,то пък една армия без правомощия ,нямат право и на самозащита,там са за да заловят и ескортират ислямистите до центровете за настаняване и топла храна.Динко и Перата са истинската армия
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия светкавици май не знаят къде да ударят?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13 , ограда с Гърция може да има, може и да няма, но с турция винаги ще има. И тоз атрибут, дето го пишеш на ляво и дясно си го сложи пак там, откъдето си го извадил.
10
9
 
14
 
! Отговори
Щастлифт Росен преди 7 години
Пожарникарю, спешно се обади на телефони 112 и 160 и потърси помощ. Но най-добре ще направиш ако се обадиш на Динко.
9
8
 
21
 
! Отговори
678 преди 7 години
Мечтата на *** тиквун се сбъдна. Напълни България с нашественици. Сега имитира дейност, че уж защитава страната. Но иначе е щастлив, изпълни задачата на американските си господари и сега ще се радва на парите, които ще получи за заграбването на България. Тоя *** е най-страшната заплаха за нас.
8
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ешек СикиАми защото джуджето убеди Ципурата да насочват емигрантите през нашата граница. Просто гърците изпълняват дог оворката.
7
15
 
10
 
! Отговори
Ешек Сики преди 7 години
Е ква стана тя сега? Ограда по турската граница а те влизат през гръцката.
6
8
 
20
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
На бежанците им затрепериха гащите от страх, като разбраха, че пожарникарят е свикал сбирка.
5
6
 
17
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Армията укрепва границата с Гърция. С каси, пълни с бира. С надеждата, че след петата бира ще се престрашат да отидат до полосата.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един два инцидента със рикоширали куршуми и ще забравят за българският маршрут
3
2
 
23
 
! Отговори
biko bo преди 7 години
Преди години имаше един лозунг "Защитата на Отечеството-чест и върховен дълг на всеки". Днес години по-късно само *** и/или *** не би разбрал, че тази капка би помогнала да прелее чашата и всичко да приключи. С тези *** и с тази администрация тук вече въпросът се състои в това дали искаме да бъдем хомогенна християн-европейска държава или емирство в15в. Аз искам да виждам дългите крака на жена ми и дъщеря ми без забрадка след 15г. И искам това не само на думи...
2
2
 
25
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
дВЕ ГРУПИ ХВАНАТИ.... а колко не са хванати, един господ знае. И колко идват също...!
1
0
 
23
 
! Отговори
Sssssss преди 7 години
Какво значи , че ще бъдат върнати 50 и какви са тези храни.Македонците как им ги върнаха веднага , без никакви лиготии.