Плевнелиев горд: Лидер на аутсорсинга сме!

Първи сме в Европа, трети – в света, обяви президентът
30 май 2016 15:14,
135
Плевнелиев горд: Лидер на аутсорсинга сме!
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Росен Плевнелиев изказа задоволството си от това, че страната ни е сред лидерите на аутсорсинга.

"България е трета в света дестинация за аутсорсинг и първа в Европа. За 10 години секторът създаде 33 хиляди работни места", каза държавният глава в Пловдив. Той бе в града под тепетата, за да открие нов офис на най-голямата аутсорсинг компания у нас. В нея вече са назначени 250 души, до края на годината броят им ще се удвои.

"В сферата на аутсорсинга обслужваме стотици милиони клиенти от всички точки на планетата на 33 езика", каза още президентът.

Плевнелиев изрази задоволството си от развитието на Пловдив: "Младите хора в града намират работа в десетки компании в него".

Компанията, чийто офис откри президента, предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В нея работят повече от 1200 служители в четири офиса в София, Пловдив, Букурещ и Крайова. Компанията предоставя обслужване на клиенти по цял свят на повече от 30 езика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, аз откровено не разбирам къде е проблема и защо се плюе. Има ли значение, че хората на запад си изнасят евтината работа на тук? Как това е проблем? В какъв друг случай, неквалифициран човек, който още е в университет ще взима 1000+ лева заплата? Едно, че това повишава платежоспособността му, което пряко се отразява на икономиката ни и второ, че това се не малко пари от данъци и осигуровки, които влизат в държавната хазна.
78
1
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
"E, и като ги виждаш кво ? Ония времена дори китайските *** бяха по качествени от българските ***." По онова време, драги, китайците внасяха в България моливи с гумичка, тетрадки, китайски бели кецове, от естествен каучук, китайски гуменки, и гумички за *** на моливи.Друго не произвеждаха.Гаден комунизъм, който ги докара до там, че сега са работилницата на света, произвеждат и продават, а ние само купуваме щото сме хитри . А беше време, ръчния часовник и хладилника там да са лукс.
77
0
 
1
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
До 113Да, така е. Истината е, че и двата строя не струват и изхода е в силни синдикати, което в България е немислимо.
76
1
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И все пак БВП е продукт на производства (основно). След последната икономическа криза, дори и държави като Щатите направиха завой по посока на производството. Та ... малко не разбирам "гордостта" на Президента ни. Принципно, подобно изказване може и така да се преведе: "... Горд съм, че сме най бананова от банановите републики ... ". И благодаря на Господин Президента, че нагледно илюстрира що е то "колониална марионетка" в "бананова република". До преди него изглеждаха абстрактни понятия.
75
1
 
4
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
но е и този, който го произвежда. Всъщност в името на тлъстите печалби капитализма няма да се спре пред нищо - ще смени аутсорсинга с друга дума, ще даде повече пари за да замаже някое престъпление, отколкото да го предотврати, ще ***, ще лъже, ще заплашва, ще унищожава и в крайна сметка ще остави пустиня след себе си, след като е изсмукал всичко полезно в държавата ни. Жалко за децата ни, те нямат бъдеще тук.
74
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен111 Специално за теб, един стар виц: Седи си Иванчо в селската кръчма, смуче мастика, и слуша селския глашатай, бие барабанчето, и вика: -Попа жени и трите си дъщери, и трите млади, хубави и девствени, търси им кандидати!Почесал се Иванчо по врата, и си казал: -Абе, аз на барабанчето ли да вярвам, или на оная си работа????Така и аз, на твоето барабанче ли да вярвам, или на очите си, виждали и Електрокарния в Лом, и Рекорд, и електрокарния София, а и Вамо Варна....
73
0
 
7
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
Когато чуя думата аутсорсинга знам, че ще работя 10 пъти повече за 30% повече пари, също така знам, че природата на България ще бъде отровена в името на тлъсти печалби за световния и империализъм, също така знам, че бългаски мениджъри ще се държат като еничари фюрери с подчинените си, също така знам и че тази дума е синоним на неоколониализъм в собствената ми страна, също така знам, че ставаме евтино ишлеме за износ или с други думи ще спечели само този ,който продава готовия продукт, но не и то
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид кой са другите големи в аутсорсинга, хич не ми е до гордост. Китай и Индия... Мисля, че всеки може да се досети защо.
71
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
"България, която изгубихме"-Пишете в нета, и четете. Били сме 3-ти в света, по производство и продажби на кари, след Тойота и Кларк.Днес, внасяме втора употреба , за вътрешни нужди.ДЗУ произвеждаше компакт дискове, още преди Китай и Тайван да залеят света с тях.Принудиха ни, да затворим това производство.Радвайте се сега, че няколко възпитаници на езикови гимназии и филолози, вдигат телефончето, за заплати, каквито там получават като помощи безработните.
70
1
 
7
 
! Отговори
Ади бе преди 7 години
Пусти 9 --Тоя папуняк накара цял свят да се присмива на България. По-*** президент, едва ли съществува по света?
69
1
 
6
 
! Отговори
Deuce преди 7 години
Вярно е, че лидерите в аутсорсинга са тези, които имат добра квалификация и се задоволяват с ниско заплащане. Затова малко се аутосрсва в Африка или в западна Европа. Но това не значи, че е лошо за хората в аутсорсинг бизнеса. Това да продаваш труда си на чужд пазар може да ти осигури висок жизнен стандарт в държава като нашата. Нашите IT специалисти, които работят в аутсорсинг компании може да вземат 3-4-5 хиляди лева, ама с тях живеят по-добре от IT-тата в компаниите-майки с 3 пъти повече пари
68
0
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 7 години
За каква ниска култура говориш? Всеки човек, без значение от къде е и колко пари получава, може да си направи изводи от информацията, че еди коя си страна е "лидер" по аутосорсинг. Това, което си дал като пример е типично, колкото белите лястовици. Виж списъка на страните, които са лидери и ще ти стане по-ясно, като се правиш на неразбрал и търсиш под вола теле - Индия, Китай, Малайзия, Пакистан. А ние сме "най" в Европа. Демек най-бедни.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НИЕ ПЪК НЕ СЕ ГОРДЕЕМ С ПЛЕВНЕЛИЕВ
66
0
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 100 - да де, но основната ми мисъл е, че подобава Президента да се "гордее" ако бизнеса му ползва чужди специалисти за да извлече максимална печалба, след като вече е създал БВП който да подобри стандарта на живот. А с това, че неговото поколение политици е превърнало България в гето, където единици работят за "относително - спрямо българския стандарт" високо плащане, по скоро трябва да се срамува. Но той си е ***, както си знаем.
65
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 95 - човека не говори дали го устройва или не тази или американската заплата. И не определяй като "лузър" някой, за който вероятно нищо не знаеш. По скоро става въпрос за това, че не прилича на фигура като Президента да се "гордее" с евтината работна ръка на държавата на която е патрон.
64
0
 
5
 
! Отговори
АЛОУ преди 7 години
ПРЕЗИДЕНТЕ,АМИ Я ГО ОБЯСНИ ПО-ПРОСТИЧКО,БРЕ-ЩО Е ТО АУТОСОРСИНГ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?!ААААА,СИГУРНО СЕ ЯДЕ-ЗА ТОВА СЕ РАДВАШ,ЧЕ СМЕ СРЕД ЛИДЕРЕТО!
63
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И ние ще бъдем горди да ти видим гърба и никога повече да не си спомним за несвързаните ти изказвания и мрънкащото ти слугуване на Господаря. По безличен и нелицеприятен Президент не си спомням. Извинявай. И не виждам, защо говориш за аутсорсинг в този кол-център?
62
2
 
14
 
! Отговори
лидер преди 7 години
Аутосорсинга не е за хвалба. Самата му идея е да намериш мизерници, които са готови да ти бачкат за много по-ниски заплати от тия, които ще плащаш в родината си. "Лидери по ауторорсинг" - това на всеки поне минимално грамотен човек му звучи като лидери по бедност.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А президентът *** ли е, та не знае защо сме първи в аутсорсинга?? Той знае ли какви са условиата на труд и заплащането в 80% от кол - центровете у нас?? Знае ли в какви държави се прави аутсорсинг?? Или само повтаря като папагал врели - некипели! По нивите и фабриките ни само аутсорсинг расте!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма гордост, ама ние липсата на гордост сме я преглътнали да речем, щото е по-добре работа да има. Гордостта е хубаво нещо, ама като не слага храната на масата... А лека по-лека и български фирми се завъждат така или иначе.