Плевнелиев горд: Лидер на аутсорсинга сме!

Първи сме в Европа, трети – в света, обяви президентът
30 май 2016 15:14,
135
Плевнелиев горд: Лидер на аутсорсинга сме!
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Росен Плевнелиев изказа задоволството си от това, че страната ни е сред лидерите на аутсорсинга.

"България е трета в света дестинация за аутсорсинг и първа в Европа. За 10 години секторът създаде 33 хиляди работни места", каза държавният глава в Пловдив. Той бе в града под тепетата, за да открие нов офис на най-голямата аутсорсинг компания у нас. В нея вече са назначени 250 души, до края на годината броят им ще се удвои.

"В сферата на аутсорсинга обслужваме стотици милиони клиенти от всички точки на планетата на 33 езика", каза още президентът.

Плевнелиев изрази задоволството си от развитието на Пловдив: "Младите хора в града намират работа в десетки компании в него".

Компанията, чийто офис откри президента, предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В нея работят повече от 1200 служители в четири офиса в София, Пловдив, Букурещ и Крайова. Компанията предоставя обслужване на клиенти по цял свят на повече от 30 езика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До толкова ни е изкривена икономиката, че хора с благородни професии като учители, медици, инженери итн. са принудени да бачкат в аутсорсинга, който действа като *** в макроикономически план. Заплатите от 1200 лева, които изглеждат много на фона на широката мизерия всъщност са много по малко от колкото тази "индустри" коства на икономиката ни в реална стойност. Реалната стойност идва от производство, иновации а не от киснене и спорене с разгневени Германци и Французи. Много е объркан Роско
38
2
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 7 години
Аутсорсингът в БГ е основно ИТ и кол центрове, така че съвсем сме в темата с въпроса за ИТ иновациите.
37
1
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Взимат по 1200 в контактен център, ама друг път! А, пък общака без образование да взимал 2400, хептен не е вярно не само за София! Страшни измишльотини! Ей, така се подвеждат хората! Утре всички ще вземат да стават общи работници, неквалифицирана работна ръка, щото видиш ли се взимало 2400... Леле, леле!
36
0
 
12
 
! Отговори
Горан преди 7 години
На програмиста работещ за чужда компания и офис не му трябва! Пълни измишльотини са това. Ако има някаква полза за държавата, тя е че получаващият сравнително висока заплата за България програмист си харчи парите в България. Но и това не е задължително. Много са спорни тия иконимически ползи! Реалният БВП би идвал от производство, търговия, и реализирана печалба!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре посмалете малко. Тия компании няма накъде да се изнасят вече. Най-много в Русия или Украйна да отидат. В Бангладеш и Индия могат да обслужват Америка, но нямат хора, които да се занимават с клиентите от Германия, Финландия, Италия и т.н. Заплатите в аутсорсинга са ОК. Една "телефонистка", както казвате, взима доста повече от инженерите в производството. Но то и самата ни промишленост си е виновна за това - работи на ишлеме и реално не продава никакъв собствен продукт.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До _Държавата печели някакви данъци и някакви пари инвестирани от служителите в местни стоки и услуги = някакво стимулиране на вътрешната икономика.Но това не го прави повод за хвалба. Повод за хвалба биха били местни разработки и иновации в IT индустрията. Темата е за аутсорсинга. ИТ индустрията работи доста добре и предлага иновации, но е друга тема. А там заплатите като (отнесени като покупателна способност) са съизмерим с тези в Европа.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***! Народ с държавна история на 1300 г. и племенна от тракийски време, да се "гордеем", че сме топ телефониски?! Та ни е бяхме в топ 6 в сферата на ВПК (военно промишлен комплекс), машиностроенето и космонавтиката!!!За 27 преход, военният завода на село, преходи от - снаряди за минохвъргачи, ел. двигатели за перални, ауспухи за коли, цех за дървообработване, до БАНИЧАРНИЦА!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като спихне ИТ балона и когато младите решим да се върнем по родните места с ужас ще установим, че едни *** същества са се развъдили на бащиното ни огнище. И ще се окаже, че сме пришълци в собствения си дом. Но късогледи същества като Плевнелиев не разбират, че за да е стабилна една нация трябва да има място за всеки и всеки да е на мястото си! Те си мислят, че едните София и Пловдив съставляват България.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пак лъже.Да младите на Пловдив работят но за какво -500-600лв.Питам го това президентче за колко работят в София.
30
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За съжаление това ще е до време. Преди години произвеждахме масово инженери, а сега наши инженери със стаж не могат да си намерят работа понеже техните професии вече не съществуват. Тези компании са тук заради евтината работна ръка. Вдигнат ли се заплатите са избягали в Индия.
29
2
 
2
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
След като хората тук не могат да създават технологии, ще прислужват на тези които могат. А на тези дето мрънкат искам да ги питам- вие драги какво предлагате? Всичко е на пазарен принцип, ткак че мрънкайте колкото си искате, ама германска заплата за българска работа няма кой да ви даде.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБокЛукойл е най-големият вносител на акциз и ДДС, които е прибрал преди това от данъците НИ. Тая мантра за най-големият платец я повтарят Златево-путиновите (и Бойковите също) ***. Това колко държавата е на загуба от тази компнаия е доста дълга тема...
27
1
 
3
 
! Отговори
_ преди 7 години
Държавата печели някакви данъци и някакви пари инвестирани от служителите в местни стоки и услуги = някакво стимулиране на вътрешната икономика.Но това не го прави повод за хвалба. Повод за хвалба биха били местни разработки и иновации в IT индустрията.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонимеТе са същите като боклуккойл. Въпросът, който коментираме е аутсорсинга какво носи. Той носи приходи, които постъпват в хазната чрез данъци. При това на сравнително добри, светли доходи. Ако си направите справка ще видите, че 41% от брутната заплата на работника отиват в хазната под формата на различни удръжки. Освен това, трудът е с нисък риск от трудови злополуки, в офис. Имам предвид, че не се работи на открито, под земята или с отровни вечества.
25
1
 
6
 
! Отговори
Горан преди 7 години
То, не аутсорсваме ние, ами развитите страни си аутсорсват при нас, Плевньо! Ползват ни, като абе... като ***, и ти се гордееш с това... Срам!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преведено на разбираме език нашите специалисти са най-евтините в Европа, а от целия свят дори и маймуните от Африка, Централна и Латинска Америка, само на две страни специалистите са по-ниско платени от нашите.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникална простотия. Лидерството в аутсорсинга е повод за срам а не за гордост. По кол центровете е пълна подигравка. Плевнелиев и управляващата ни банда от простпростаци са пълна подигравка.
22
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Туй простоватото го фани за пътъците и чутурата му кинефя потопи.
21
2
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
А ***-о знае ли за що става реч?
20
2
 
8
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Роско пу-тьото емного зле....