Трима удавници за ден: Мъртво вълнение или алкохол?

Сезонът едва започва, но морето взе първите си жертви
21 юни 2016 09:07,
12
Трима удавници за ден: Мъртво вълнение или алкохол?
Снимка: Булфото, архив

Сезонът по морето едва започва, а първите фатални инцидента с удавени туристи са вече факт.

В рамките на един ден загинаха трима – братя на 19 и 20 години се удавиха между Несебър и Слънчев бряг, а 46-годишен руснак в морето край Ахелой.

Като основна причина за трагичните инциденти се сочи мъртвото вълнение. Всички обаче твърдят, че не е нормално да се появи толкова рано.

Още по темата

В същото време, в много от случаите удавниците са консумирали алкохол преди да влязат в морето. Това може да се окаже фатална грешка.

"Когато човек влезе и е пил алкохол, от самото мъртво вълнение, което раздвижва тялото във всички посоки и от налягането в стомаха става едно повръщане, което удавя човека", обясни пред bTV спасителят Павел Иванов.

Колегата му Васил Алексиев, който е обучител, е категоричен: "Мъртвото вълнение и неопитността на хората да излизат от тези ситуации водят до жертвите".

Иванов дава съвет на летовниците – да застанат на прибоя и ако усетят, че когато вълната се връща обратно - водата ги подкопава, да не влизат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората масово пренебрегват опасностите, най-вече защото са слабо информирани. Да сте виждали табела, която обяснява какво е мъртво течение и какво се прави, ако попаднеш в него?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясна е работата.Отново Путин е виновен.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Особено пък чужденци. Айде българите поне са малко повече в час. Ама чужденец... спасителя му свири, той демонстративно обръща гръб, все едно за него не се отнася.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази неделя централния плаж във Варна, има ЧЕРВЕН ФЛАГ и е пълно с народ:Седнахме да пием бира в заведение на плажа... и гледаи панаира. Хора ПОСТОЯННО влизат във водата, малки деца също а родителите им се правят на интересни.Спасителите свирят като луди и бягат дължини по плажа да вадят тарикатите от водата. Онези нали са много умни се карат и правят панаири.През това време на 20 метра други влизат във водата. Пълен зоопарк и цирк.И после искат СЪЧУСТВИЕ КАТО СЕ УДАВЯТ?!
7
3
 
3
 
! Отговори
Мъртва журналистика преди 7 години
Абе журналисти, още ли не разбрахте разликата между мъртво вълнение и мъртво течение, или май всички мъртво опиянени.И забележете, надолу в коментарите всички припяват "мъртво вълнение".
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Не ми пука за мъртвото вълнение!!!Като има такова да затворят плажовете.Като има червен флаг НИКОЙ да не влиза в морето.Ама *** е бабаит. "Он че ми каже да не влизам"Научете се да носите отговорност за постъпките си, клоуни балкански!Не ми пука за удавилите се!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русалската неделя си взе своето.
4
2
 
2
 
! Отговори
до предния анонимен преди 7 години
А 5-те човека, спасени само вчера от мъртво вълнение и те ли са били пили?
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези двамата братя са пристигнали в 3 часа през ноща....?!Дали са пили си отговорете сами.И отишли "да се изкъпят в морето".............ЧЕСТИТО!А за руснака е много малко верпятно да не е бил фиркан също.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"обучител"Много интересна дума ама хайде няма да се заяждаме.... Инциденти се случват постоянно и навсякъде по света не само у нас. Жалко за ненавременно отишлите си животи.... Само те си знаят какво им се е случило... всички останали можем само да гадаем но това не значи, че сме прави в догадките си. Морето/Океана/Реката/ Язовира не са шега работа плуването е удоволствие и спорт но трябва човек да се отнася с уважение към водата и това което може да го сполети в нея.
1
8
 
17
 
! Отговори
???????? преди 7 години
За тримата загинали сигурни ли сте, че са консумирали алкохол, от които 2-*** са починали заедно по едно и също време? Някакви доказателства да имате или само си лаете? Не било нормално мъртво вълнение по това време. То не е нормално и в мирно време да се избиваме по пътищата, все едно сме на война, ама се случва ежедневно! Специалисти големи се извъдихте всички!