Удавените момчета край Слънчев бряг – братя

Инциденти с мъртво вълнение е имало и край Варна
Обновена: 20 юни 2016 08:00 | 20 юни 2016 07:18, Красимир Ангелов
15
Удавените момчета край Слънчев бряг – братя
Снимка: Булфото, архив

Силно мъртво вълнение е причината за фаталния инцидент с двете момчета в Слънчев бряг, които се удавиха в събота в курорта. Двамата са били братя, съответно на 19 и 20 години, съобщава "24 часа".

Още по темата
Според очевидци на инцидента момчетата влезли в морето около 11 часа. Малко по-късно се е случил и тежкият инцидент след появилото се мъртво вълнение.

"Едва трети ден съм на работа, а сулганът, както наричаме силното мъртво вълнение, дойде", казва старши спасителят на бургаския плаж Петър Русев. Той и колегите му смятат, че причината за появата на мъртвото вълнение може би е нестабилното време.

За появата на мъртво вълнение, което е доста по-характерно за август, предупредиха и от Варненско, където от течението са били спасени четирима души. Инцидентите се случили в събота, когато за първи път това лято се появи мъртво вълнение и на повечето постове бе вдигнат червен флаг.

Спасителите винаги съветват, щом мъртвото вълнение дойде, никой да не припарва в морето и да спазва указанията на спасителите. Течението е много опасно, защото повлича в подводни ями и ако те хване, трябва да плуваш не към брега, а успоредно на него. Освен това попадналият в течението в никакъв случай не трябва да се паникьосва и да гребе енергично, а трябва да се отпусне максимално и да се остави на вълната. Тя сама ще го отнесе на безопасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
maikul backs преди 7 години
До Алексpriqte li li bqhte s mom4etata zashtoto tupata media samo laji raskazva aide tva ne e laja no do kolkoto vidam v komntara ti ne e tochno taka kakto pishat
12
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Защо всички медии отразяват 2-мата младежи като братя ? Въобще не са братя, дори не са роднини. Познавах и 2-мата много добре... Доста добри момчета си отидоха от този свят, надявам се да са на по-добро място ! Бог да ги прости !
11
0
 
1
 
! Отговори
воайор преди 7 години
Днес е пълнолуние,но не е Супер Луна,което е добре,тъй като морските и океански движения се влияят от Луната.Към средата на седмицата Луната ще се доближи почти до максимално възможното отстояние от Земята;повишено внимание се изисква навсякъде
10
0
 
9
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 7 години
Какво става? Двама братя се давят на морето, две момчета в Янтра... Бог да ги прости! Пазете се, с вода не можеш да се бориш!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма трагедия!Боже, Боже!Мир на душите им!
8
0
 
13
 
! Отговори
no name преди 7 години
Ужасна трагедия! Не мога да си представя какво преживява семейството им в момента. И двете деца накуп да си отидат по този нелеп начин....Бог да ги прости.Хора, внимавайте! И като пътувате към морето и обратно и като стигнете там. Миг невнимание и последствията са катастрофални. Много народ се затри нелепо....
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мъртво вълнение се плува по течението, т.е. навътре и когато течение се забави се завива наляво или надясно, успоредно на брега за да се излезе от течението. След като се измъкнем от капана започваме да плуваме право към брега.
6
1
 
22
 
! Отговори
more преди 7 години
Аз съм израстнал на морето и при мъртвак не си позволявам да влизам. Не уважаваш ли морето си заминал. Спазвайте флаговете на спасителите за това са там !
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ти отидат и двете деца заедно това означава да се свърши живота на семейството. Ужас! Да пази Бог.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да ги прости!
3
1
 
31
 
! Отговори
с добри обноски преди 7 години
Написаното в статията е точно така.Попадал съм лично в такова вълнение, и знам за какво иде реч.Трябва да си добър плувец, и най важното да не се стресира човек, да не се панира.Плуваш към брега, а той все не идва, отпуснеш ли се, виждаш как се отдалечаваш от него, много, много неприятно е, не го пожелавам на никой.И пак, ако някой попадне в нещо подобно, без паника !
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
последния абзац е самата истина, не се борете с морето!