Роми опоскаха почивна станция на Златни пясъци

Базата им била предоставена за живеене през зимата
26 юни 2016 07:51, Красимир Ангелов
218
Роми опоскаха почивна станция на Златни пясъци
Снимка: Булфото, архив

Почивната станция на община Варна в местността "Баба Алено" край Златни пясъци се нуждае от спешен и основен ремонт след пребиваването на настанените там ромски семейства от квартал "Максуда", съобщи кметът на район "Младост" Христо Христов пред “Монитор”.

Последните обитатели на почивната база са се изнесли в началото на този месец, като са прибрали със себе си бойлери, контакти, осветителни тела и всичко, което може да се демонтира.

Базата, която е общинска собственост, бе използвана за настаняването на около 150 бездомни роми, които бяха изведени от общинския приют в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“ през есента на 2015 година, тъй като общежитието се използва през зимата за подслон на бездомници, а в другото му крило са настанени деца от Центъра.

"На много от обитателите бе предложена работа към общинското предприятие за озеленяване, но те отказаха. Освен това, се оказа, че мнозина от тях са без лични документи и общината се ангажира да помогне за издаването им”, съобщи Христов.

Оказа се обаче, че "квартирантите", които призимуваха на топло при добри условия, се оказали доста неблагодарни и сега станцията е изтърбушена и неизползваема, докато не бъде извършен основен ремонт, за да може да се ползва по предназначение.

Според Христов, предстои събаряне на нови 200 постройки в „Максуда“, като процедурите се гледат "под лупа", заради множеството жалби и атаки към местната управа и кметството от страна на правозащитни организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНай-добре е да платят "правозащитниците" дт хелзински и други *** комитети.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега този дето ги настани да плати ремонта от собствената си заплата
84
0
 
4
 
! Отговори
За борба с хлебарки преди 7 години
има много и изпитани средства. Просто трябва да прочетете коя отрова е най-ефективна.
83
0
 
8
 
! Отговори
void преди 7 години
Това са абсолютни лъжи - ромите не са откраднали нищо! Те само са си набрали бойлери, радиатори, тръби и други непотребни неща които е можело да се откъснат от къщата. Ама иначе станцията си е там още, в отлично състояние, даже покрив има, че и един прозорец дето го забравиха - почти непокътната. Така че спрете да ги обвинявате, щотоо.. идат избори...
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 103-не знаеш историята-от Индия ги изгонват/били са някакво племе в южната част/-И ТРЪГВАТ НА ЗАПАД-АВСТРОУНГАРЦИТЕ ГИ НАТИРВАТ НА ЮГ- И ХОП , ВБЪЛГАРИЯ, Румъния,МАКЕДОНИЯ-НИЕ СИ ГИ ПРИЕМАМЕ...................................................
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние българите не обичаме българеещите се роми у нас , те са дошли по време на Византия и са легализирани от тях по нашите Земи без да ни питат
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РоссияЕй, б ляд мизерна, пиши си на изкецляния си език в сайтове на изкецляната си Россия. Тук ви мразим.
79
4
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
натова писаното не вярвам корупционерите ще дават подслон на ромите но това е вече прекалено поголяма лъжа не съм чул или сеете вражда между роми и българи
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да бъде!!!!
77
0
 
11
 
! Отговори
ник преди 7 години
Има филм. Бл. 20 Ямбол.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ее, пак половинчата работа! Поне да им бяха пратили и по една общинарка на изпроводяк. Да олабят жилите чиляците, че сега е наполовина хуманно значи :(
75
0
 
24
 
! Отговори
tonygl преди 7 години
Решението: дез интеграция до молекулярно ниво.
74
1
 
4
 
! Отговори
ром 40% преди 7 години
Ний сме съвременните Утолизатори!Вървим в крачка с времето и технологиите!Развиваме се тъй да се каже.....
73
0
 
22
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Социалистическия идеал:От всекиго според възможностите - всекиму според потребностите.Mypгавите ни братя не могат да работят, ноимат нужди. Освен това да не забравяме че имат право на глас и могат да гласуват "правилно".
72
0
 
16
 
! Отговори
до #74 преди 7 години
Сега вече се прилага изключително успешно обратния процес ,превръщането чрез труда на човека в *** и използването и да работи за висшата "ромска" раса.
71
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 92Ти май не си виждал дори и по телевизията какво представляват общинските жилища, в които са живели роми. Дават им ги нови, а след като ромите ги напуснат, освен да бъде съборен блокът, друго няма смисъл да се предприема - от това вече жилища не стават.
70
0
 
12
 
! Отговори
Логика преди 7 години
До ROMЛесна работа след ЕС.Ако не сме в ЕС, управляващите няма да има с кого да се оправдават и да казват, че от ЕС им нареждат да не притесняват ***. Така че е логично не ние, а вие да се питате След ЕС, накъде?
69
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мисля че кражбите са от хората живяли там !Според мен са от тези дето ги настаняват .Защото точат парите на ОБЩИНАТА и въобще не им трябват бойлери контакти и тн .Това са държавни пари,и ще ги дръпнат.Пък какви БОЙЛЕРИ ЩЕ КУПЯТ И КАКВА МАРКА може да се сетите има и втора употреба крадени от станций .
68
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ROMслед ЕС ли,няма значение,където и да отидем вие ще ни следвате ,защото кой ще ви храни ако нас ни няма,молете се да сме добре и да не изчезнем,че други будали няма,и вие с нас може да изчезнете
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробищен парк