Тежко е състоянието на детето, паднало от атракцион

Момичето е с черепно-мозъчна травма, но е контактно
Обновена: 2 юли 2016 08:58 | 2 юли 2016 08:52, Петя Славова
23
Тежко е състоянието на детето, паднало от атракцион
Снимка: bTV

Остава тежко състоянието на детето, което падна от атракцион в Благоевград. Момиченцето е с черепно-мозъчна травма, но контактно, съобщава Нова тв.

6-годишното дете падна от въжен атракцион в Благоевград в петък и удари сериозно главата си.

Още по темата

 
Според разказите на очевидци детето не е спазило правилата за безопасност – откачило е два карабинера и на практика е останало необезопасено. В случая обаче не е имало и нито един възрастен, който да го наблюдава и да му направи забележка – нито служител на парка, нито майката на момиченцето.
 
Детето посещавало въжения парк почти всеки ден, разказват служителите на атракциона. Имало опит и знаело много добре правилата. Затова всички били спокойни. Момиченцето останало без надзор от възрастните и поело сигурността си в свои ръце.
 
След като паднало, служителите на парка са оказали първа помощ на детето и са извикали линейка. То е в „Пирогов” с родителите си. А в Благоевград всички питат има ли виновен за инцидента и достатъчно обезопасен ли е въженият парк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото дете! С такива незаинтересовани родители, предпочитащи да висят в кафенетата, вместо да си наглеждат детето, било е въпрос на време да пострада...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то не случайно на такива места има предупреждения, че деца под 10 или 12 години ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се придружават от възрастен. Освен това "имало опит" изобщо не означава, че е съзнавало за какво служат въжетата, как са вързани и т.н. Просто се е качвало за Н-ти път на въпросния атракцион, но това не значи, че е било наясно с безопасността. Все пак говорим за едно малко дете, а не за тийнейджър. Така, че ако ще и 100-ното качване да му е трябвало е да има възрастен с него!
11
1
 
1
 
! Отговори
151 преди 7 години
Карабинер се наричат. По твойта логика - карабините са вид пушки.
10
4
 
2
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
откачило е два карабинера и на практика е останало необезопасено............................тези защипващи скоби не се ли казват карабини? карабинер е италиански полицай:)
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vinagi tarsim vina v drygite ,a nai goluama e vinata na roditelite kakva bezotgovornist i nemarlivost.kak moje da ostavish deteto si po vajetata i da hodish da piesh kafe.ako roditelite ne se grijat za decata si, zashto drygite dasa zadaljeni i da nosiat vina.vseki roditel peeceniava kade da igrae deteto sas kakvo i kak.sam go vodi ostavia bez nadzor i posle olele drygite sa vinovni.
8
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 7 години
"...детето поело сигурността си в свои ръце." Тези думи нямат никакъв смисъл в контекста на трагедията. Детето е на 6години, задължително е да има постоянен надзор от инструктор или ако такъв не се осигурява - трябва да е видно указано, че родителят е длъжен да придружава неотлъчно - на своя отговорност за детето си. Всичко останало е немарливост и носи вина.
7
3
 
12
 
! Отговори
надзор върху надзор преди 7 години
Дано Господ се смили и продължи живота на детенцето все едно ,че не се е случило нищо.На всяко място ,където се играе и тренира може да се случи инцидент.Излишно е да се търси каквато и да е вина.Шматки с чанти и предписания в тази страна има в изобилие
6
0
 
7
 
! Отговори
Blagoevgrad преди 7 години
Osven momchetata- instrukturi, koito ne mogat da slediat vsichki deca, do VSIAKO dete triabva da ima nablyudavasht roditel, koito da sledi dali edno pone edno ot vazhetata e zakacheno. Momichenceto e stanalo uvereno i pomislilo che niama nuzhda- ne imalo koi da spre tova. Bog da pazi deteto i da se opravi!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Детето не е спазил правилата за безопасност" - на 6 години. Гениално !!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До Веселин Узунов. Внимавай какво говориш!! че нещата се връщат като бумеранг! Внимавай!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И АКО ТОЯ ИНЦИДЕНТ СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛ В ДЕТСКА ГРАДИНА С ЕДНА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА И 30 ДЕЦА- УЧИТЕЛКАТА ЩЯХА ДА Я РАЗКОСТЯТ НАЛИ- ТАМ НИКОЙ НЕ ПИТА ДАЛИ, А ЗАЩО Е ТАКА И ИСКАТ ЗАТВОР- НАМАЛЕТЕ ДЕЦАТА В ГРУПИТЕ ИЛИ ПРЕДВИДЕТЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ВСЕКИ КОЙТО НАРЕДИ ТОВА БЕЗУМИЕ- ЕДИН ЗА 30 ДЕЦА.
2
1
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
без надзор от възрастните и поело сигурността си в свои ръце... Що за идеОтъ трябва да си, за да оставиш едно 6-годишно да виси по въжета без придружител?
1
36
 
2
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
То донякъде е по добре да умре вместо като инвалид да легне на гърба на държавата. Толкова пари се дават на такива вместо да строят храмове на Всевишният и да се печата Корана.