7800 кв. метра трибагреник за Роженския събор

Спират ремонта на пътя Асеновград-Чепеларе за събитието
2
7800 кв. метра трибагреник за Роженския събор
Снимка: Булфото, архив

Общините Смолян, Чепеларе, Баните и Девин са партньори в организацията на Събора на народното творчество и животновъдството Рожен 2016, съобщиха организаторите.

Фестивалните сцени ще бъдат на фона на националното знаме с площ 7800 кв. метра, което ще се разгърне на Роженските поляни.

Още по темата

Стотици хиляди гости и туристи от цялата страна се очаква да пристигнат за събора, който ще се състои от 15 до 17 юли.

За тазгодишното издание на събитието е предвидена подобрена транспортна схема, така че да са улеснени достъпът и придвижването до съборното селище.

За втора поредна година Роженският събор се организира не само като фолклорен, а и като събитие, акцентиращо върху народното творчество и животновъдството.

Организатор на проявата е сдружението "Рожен-Наследство в бъдещето" в партньорство с четирите общини. Към организацията през тази година се присъединиха общините Баните и Девин.

Около 340 състава от всички фолклорни области на страната са заявили участие досега във фолклорния конкурс "Рожен 2016". Изпълнителите ще се представят на четири сцени. В дните на събора на Роженските поляни няма да се допуска музика, различна от българския фолклор.

Одобрената транспортна схема е разпространена в интернет и посочва обходните маршрути в дните на събора. Предвидени са три обществени паркинга в Смолян, Чепеларе и Пампорово.

За да не се затруднява достъпът до Рожен, преди събитието ще бъдат преустановени ремонтните дейности по трасето Асеновград-Чепеларе. Ангажирани са местни транспортни фирми, за да бъдат осигурени микробуси и автобуси за придвижване на гостите на събора до Рожен.

Цената на билета за обществения транспорт до мястото на събора остава непроменена - 2 лева.

Община Смолян започва да изпълнява обещанието си да предоставя каба гайди за децата, които искат да изучават родопския музикален инструмент.

Кметът Николай Мелемов подари днес гайда на 10-годишния гайдар Стефан Караджов - възпитаник на ръководителя на оркестъра "101 каба гайди" Костадин Илчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари