Бежанци ще играят волейбол на спортна площадка за 200 бона

Спортната площадка ще бъдат изградена в центъра в Харманли
22 юли 2016 08:24,
11
Бежанци ще играят волейбол на спортна площадка за 200 бона
Снимка: в. "Монитор"

Спортна и детска площадки за около 200 000 лева ще бъдат изградени в Регистрационно-приемателен център – Харманли. Парите са осигурени от европейския фонд "Убежище, миграция и интеграция", съобщи за "Монитор" зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров.

Вчера започна строителството на спортното съоръжение, което е предвидено за волейбол и баскетбол. Предстои да бъде обявена обществена поръчка и детската площадка. Целта е по този начин да се запълва сводобното време на настанените бежанци.

В момента в бежанския център в Харманли има 263 мигранти, 100 от тях са деца. През последния месец има леко завишение на подалите молби за закрила в България, но то е минимално. В сравнение с миналата година приемът е спаднал наполовина, съобщи директорът на центъра Йордан Малинов. Много от настанените напускали без разрешение още същия ден или пък след седмица.

Общо чужденците, търсещи закрила в центровете в България, са 1 200. Още около 550 са в производство за международна закрила, но те са на външни адреси, повечето в София, обобщи Кирчо Киров. Според него лекото завишение на потока през последния месец се дължи и на летния период и по-добрите метереологични условия.

Категорични признаци дали ще се увеличат нелегалните мигранти предвид ситуацията в Турция по думите му, не могат да бъдат дадени в момента. Очакваме независимо от тежкото политическо състояние в южната ни съседка да бъдат стартирани въпросите за изпълнение договора за реадмисия между европейската комисия и Турция, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Целта е да се запълва сводобното време..." дайте им по една лопата или мотика и да работят за прехрана си, а не да цъкат с топка безцелно и да спят по цал ден.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖАЛКО ЧЕ НЯМАМЕ ВОЕННИ..ОЩЕ ПО МАЛКО ПАТРИОТИ ДА НАПРАВЯТ ЕДИН ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ЧЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ВЕЧЕ КЕ.НЕФА!БЕДЕН МИЗЕРСТВАЩ НАРОД КОЙТО ХРАНИ НЯКОЛКО МИЛИОНА ИНДИЯНЦИ И ДОШЛИ ОТ ***.НАТА СИ АЗИАТЦИ!
5
0
 
15
 
! Отговори
mariana преди 7 години
най-доброто интегриране е мотиката и на къра.ами като се наиграят кой ще ги храни бе.или меркел ще им прави олинклузив сигурно.тъпо продажно племе сме и това е
4
0
 
33
 
! Отговори
Ян преди 7 години
Да вземаш пари и да се продаваш на морално разложените либерали от Брюксел за да подпомагаш внедряването на ислямисти в България е предателство срещу българската нация. Хората взели тези гнусни пари са национални предатели и нещастници от рода на антибългарски хелзински комитет и другите подобни НПО-та служещи на сатанински цели.
3
0
 
22
 
! Отговори
Не им преди 7 години
ли построят и СПА ще е дискриминация!
2
1
 
23
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Богати Българи бе!!!
1
1
 
40
 
! Отговори
хм преди 7 години
Яко крадене ще пада отново! С тези пари спокойно могат да обновят физкултурните салони на няколко училища, едва ли баскетболното игрище на бежанците е най-важния проблем за решаване!!!