Британските туристи на талази у нас и в Куба

Обръщат гръб на традиционните дестинации
30 юли 2016 11:45, Александър Попов
16
Британските туристи на талази у нас и в Куба
Снимка: Булфото, архив

Британците обръщат гръб на традиционни ваканционни дестинации след неотдавнашните терористични атаки в Западна Европа.

Вместо това туристите се насочват към карибския остров Куба и държавата от някогашния Източен блок България, защото ги смятат за финансово изгодни и свободни от заплахата от ислямистки фанатици, пише британският в. "Индипендънт".

Най-големият британски туроператор Thomas Cook съобщи, че е отменил 80 000 самолетни резервации за Турция след последните бомбени нападения и опита за преврат. Бизнесът на компанията във Франция, Германия и Белгия - три страни, които пострадаха от няколко големи нападения - е пострадал сериозно.

Резервациите за Западна Европа са спаднали с 9 процента, казва изпълнителният директор на компанията Питър Фанкхаузър, цитиран от "Индипендънт".

В същото време компанията наблюдава растеж в броя на туристите, отиващи в България и Куба, защото дори на фона на обезценяването на британската лира, пак са относително евтини за британците.

България може да се похвали със ски курорти на Запад и със своите плажове по Черноморието, което през комунизма бе известно с прозвището "Червената ривиера".

Столицата София е един от най-старите градове в Европа, пише вестникът и дава за пример ротондата "Св. Георги Победоносец", построена от римляните през IV век.

"Индипендънт" дава полезни съвети на чуждестранните туристи, които искат да посетят България, включително колко струва халба бира, нощувка в петзвезден хотел или как българите клатят глава за "да" и "не".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз живея на морето вече 50 год. НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ БОГАТ АНГЛИЙСКИ ТУРИСТ. ЗАМОЖЕН НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ. ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЪМ ВИЖДАЛ АНГЛИЧАНИ - ПИЯНИ,ГОЛИ,ДРОГИРАНИ,БЕДНИ,НАДМЕННИ.НЕ СЪМ ЧУЛ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ БИЗНЕСМЕН ДА КАЖЕ,ЧЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ТЯХ.ОТ БАБА МИ ЗНАМ,ЧЕ ОЩЕ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО, АНГЛИЧАНИТЕ СА ИСКАЛИ БАЛКАНИТЕ И В ЧАСТНОСТ - БЪЛГАРИЯ ДА РОБУВА НА ТУРЦИТЕ.АНГЛИЯ ОТ СВОЯ СТРАНА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛА ОТ ТОВА ИКОНОМИЧЕСКИ.
12
1
 
8
 
! Отговори
Балкантурист преди 7 години
Като човек работещ в сферата на туризма не съм с положително мнение за британските туристи, за тях е напълно нормално да седнат в ресторант да си поръчат, след което да изядат половината храна и да кажат, че не им е харесала и няма да платят. Също е често срещана практика при тях след като им дадете сметката да издебнат когато сте ангажиран с други клиенти, да ви оставят непълната сума и да избягат.
11
2
 
4
 
! Отговори
dp преди 7 години
В днес бг има един редовен умствено изостанал дето думата "англичанин" му натискачервения бутон. Гледам и тук е наклепал постове, че и плюсове си е удрял като за последно.Изтървали ли са го или се шляе на свобода недиагностициран не знам засега, предстоида се разбере и тая работа.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опазил ни Господ от британските скотове. Англичанин и на снимка да видиш трябва да му удариш два шамара.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почивката на британските туристи в България задължително трябва да включва посещение в някой исторически музей и кратка половинчасова научно-популярна беседа за ген.Владимир Вазов и военните му заслуги. Неоправданото и високомерно самочувствие на брекзитанците трябва да бъде мачкано хронично, педантично с перфиден сарказъм и бодряшка гавра под формата на образователна анимация.
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по добре от руснаците.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека идват. Това помага на икономиката. Все пак идват на почивка, а не перманентно. Ще ги изтърпим едно лято, ако това ще помогне на държавата.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааааа,идват на талази у нас,а в същото време ни гонят от Англия.Не са ли малко наглички от UK.Ако и ние им покажем червен картон,ще опищят света,но за тях може всичко.Аман от привилегировани нации.На първо време може да им вдигнем цените,за да не ги обиждаме с мизерни суми,като за бедняци,защото те не са такива,нали така?
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май скоро Кастро ще им бие дузпата на английските пияници и отррепки. Ако се държат както у нас.
4
0
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Клатенето /на главата/ е от голмо значение.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Куба шише ром -5лв.в България шише водка 7 лв !!!де другаде да ходят !
2
5
 
20
 
! Отговори
--- преди 7 години
горките кубинци ...
1
5
 
31
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Защо така?Защо не отидете в бившите си колонии на почивка?Или може би ние сме новата колония?