Починалият на плаж "Оазис" – проектантът на комплекса

Вероятно арх. Любомир Семерджиев е бил покосен от инфаркт
10 авг 2016 19:19,
13
Починалият на плаж "Оазис" – проектантът на комплекса
Снимка: Facebook

65-годишният мъж, който почина днес на плаж "Оазис" край Лозенец час след като бе спасен от удавяне, е известният столичен архитект Любомир Семерджиев, пише "24 часа". Той е проектант на ваканционно селище "Оазис", в което е почивал и на чийто плаж е срещнал смъртта си.

За кончината му потвърдиха негови колеги. През 2009 г. комплексът получава наградата "Сграда на годината". Семерджиев е автор на реконструкцията, реставрацията и адаптацията на Съдебната палата в София, проектирал е обновлението на центъра на Ямбол, храма "Успение на Пресвета Богородица" в града, като проектът му за него е дарение. Тази година за храма той получава наградата на Ямбол. 

Още по темата

По данни на полицията около 10.30 ч. днес в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент на плаж "Оазис", при който е починал 65-годишен мъж. Първоначално подадената информация е била за смърт вследствие удавяне, но дошлите на място полицейски патрули констатирали, че вероятно Любомир Семерджиев е имал здравословен проблем, тъй като докато бил в морето му прилошало. Оказана му е медицинска помощ, но малко по-късно столичанинът починал, най-вероятно покосен от инфаркт.

Тялото на Любомир Семерджиев е откарано в МБАЛ Бургас за аутопсия, за да бъде уточнена точната причина за фаталния изход. Минути след трагедята на "Оазис" се разиграла нова, този път на плаж "Нестинарка" край Царево. В района до мостчето на плажа е открит трупът на 67-годишен летовник от Русе. При извършеният първоначален оглед видими след от насилие не са открити. Тялото на русенеца също е откарано за аутопсия в бургаската болница, за да се установи точната причина за настъпилата смърт. И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости! Искрени съболезнования на семейството и всички близки! Завинаги ще запазя спомена за прекрасния човек и уникален архитект. Почивай в мир, Архитекте!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мир на праха му.Поне се е поминал на красшво мястоДано не се е мъчил много
6
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Не лекуват сачоветеНа терминал 1 са
5
2
 
13
 
! Отговори
до Ристу преди 7 години
Прав сте за мидицинския центърАма там кой да работиВ България не останаха лекариДоскоро от МЗ твърдяха, че били многоСтатистиката говори другоЗаплата на начинаещ лекар е нас- 250 евро, в Германия- 3000 У нас в Чалгария има дефицит на медицински персонал.Логично е
4
3
 
10
 
! Отговори
до ужас преди 7 години
Нямало линейкиТова лошо ли еДосега беше модерно да ги нападат безнаказаноЛекарите ни нали са калпавиМодерно беше да ги биятАми лекувайте се сами
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости, велик човек беше! Мир на праха му!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости, велик човек беше! Мир на праха му!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Били са заети да лекуват сачовете