Простреляно, паднало...? Майка и медик в спор за истината

Facebook групата Моята Нова Загора ври от коментари за случката
30 авг 2016 09:30,
67
Простреляно, паднало...? Майка и медик в спор за истината
Раната на главата на момченцето. Снимка: Facebook

Медик от болницата в Нова Загора влезе в задочен спор с майката на двегодишното дете, което тя твърди, че е простреляно край детска площадка в града.

Вчера следобед Марияна Ангелова пусна пост във Facebook групата Моята Нова Загора, където твърди, че синът й е бил улучен от въздушна пушка, даже пусна снимка с раната на малчугана на главата.

В поста си тя иронично благодари на полицията, на лекарите от Спешна помощ, "задето симулираха дейност!".

"Написаното категорично не отговаря на истината", отвръща й в социалната мрежа медик от болницата в Нова Загора, прегледал момченцето.

Още по темата

Доктор Венцислав Василев твърди, че майката "услужливо" пропуска да спомене, че детето е паднало до детската количка, а не е било простреляно.

"Профилът на раната изцяло съвпада с профила на стърчащата метална закопчалка на детската количка. Раната е с диаметър около 10 мм, но плитка, и не отговаря на пораженията, които би нанесъл проектил с диаметър 5,5 мм, а и майката не е чула никакъв звук. На направените рентгенови снимки, разчетени от специалист по образна диагностика (рентгенолог), няма поражения на твърдите тъкани на главата" пише той.

На този статус майката Марияна Ангелова отвръща: "Не съм мерила разстоянието. Нито пък видях вие да сте го направил. Уточних пред органите, че съм видяла кръвта, след като сме изходили 10 метра. Нараняването на детето е отдясно, аз вървях от лявата му страна. В моята реалност ми е невъзможно да съм на 2 места едновременно - от лявата и от дясната страна на детето. Разбира се, вие сте свободен да напишете всичко, което прецените за редно. Явно сте се разхождали с нас..."

В последващ пост тя допълва, че детската й количка е сертифицирана и безопасна и недоумява как синът й хем е паднал на земята, хем е успял да приклекне и със сила да се натресе на металния нит.

"Внимателно огледахте нита и не открихте следи от кръв и косми. Поне така казахте на мен, разбира се, може и да сте ме излъгали в спешното. Доколкото ме убедихте, лекарският екип не е квалифициран да определи причината за нараняването. Изненадана съм да прочета, че все пак не е точно така. Колкото до звук от изстрел, въздушната пушка е не по-шумна от пукане на балон.  Ако знаех, че докато се разхождаме, трябва да се озъртам, припълзявам и ослушвам за снайперисти, повярвайте, щях да го правя. Уви, аз си гледах пътя и видно от думите ви, изобщо не съм си гледала децата", иронично подмята тя.

Лекарят отново се включва и настоява, че никога не е обвинявал жената, че не се грижи добре за детето си.

"Моите също са падали, така растат всички деца по света. Но не съм съгласен с подигравателния Ви тон, при положение, че се погрижихме и за двете Ви деца повече от час. През дългия си стаж съм виждал много огнестрелни рани и няколко от въздушна пушка, затова твърдя, че нараняването на детето не е от оръжие", настоява д-р Василев.

"Като редовен данъкоплатец ми се полагат здравни грижи. За положените грижи благодарих лично. Съжалявам, че се наложи да ми бавите и бебето, но не съм се отделяла от нея за цял час. Всъщност ваша колежка, чието име не разбрах, предложи сама да бави бебето, докато бях в Рентгеново отделение. Ако ми бяхте обяснили, че това е нередно, щях да я взема със себе си", отвръща му Марияна Ангелова и настоява да не бъде замервана от медика с грозни обвинения.

В крайна сметка дали двегодишното дете е паднало или простреляно, ще преценят следствените органи в Нова Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
12
 
! Отговори
Раната преди 7 години
на детето е като следите от боя хвърлен от Стоичков на папарака!
10
7
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Има въздушни и въздушни(условно,защото може да се използва друг газ) пушки.Някои могат да пробият ламарина няколко мм други след 10-я метър и врабче не могат да убият!Има ги във всички технологични разработки-пружиннобутални,ПЦП,газбалонни или самонапомпващи!
9
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора не ставайте смешни, това дете ако беше ударено от въздушна пушка щеше да има огромни поражения,не само малка раничка а направо дупка, въздушната пуша от 50 метра пробива ламарина дебела 3 мм,камо ли детска глава....... тази майка трябва да се лекува май!!
8
0
 
47
 
! Отговори
Снайперист преди 7 години
Майката да се гръмне с въздушна пушка в главата да види за каква болка става въпрос...а пък то детето даже не е разбрало че има рана...
7
4
 
44
 
! Отговори
5.5 преди 7 години
Тази майка знаели, че съчма 5.5 мм. от въздушна пушка дупчи ламаринен варел или пътен знак. Какво остава за главичка на малко дете. На снимката се вижда, че раната започва отдолу нагоре и задира. За такива "майки" само бой, ***** и сръбска музика!
6
1
 
57
 
! Отговори
Колко жалко.... преди 7 години
Поредната луда, която търси внимание във ФБ. За жалост, България е пълна с такива. Ако някой се захване да оправя България, трябва да започне със строежи на лудници и затвори.
5
5
 
50
 
! Отговори
!! преди 7 години
Майката е очевидно нагла и безотговорна.Съвсем очевидно лъже, че плаща данъци, след като има 1 дете на 2 години и едно бебе, не е плащала данъци отдавна. По-ското се храни от нашите данъци. А да нападаш лекар, само защото не си съгласен с ПРОФЕСИОНАЛНОТО му мнение си е доказателство за идиотизъм.
4
8
 
56
 
! Отговори
BenSherman преди 7 години
Зашо занимавате цяла България с тази кокошка, която не може да си гледа дететo? Престанете със "сензационните" новини! СМЕШНИ СТЕ
3
0
 
44
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Много шум за нищо.
2
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната многознайна Бг-Мама. В случая ще де зоверя на експерта професионалист. ПП. Това за "кудкодякащата класа" ми хареса. Благодаря, колега! :-) Доста точно определение.
1
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо му няма на детенцето, след като са изходили 10 метра без да се разплаче. Майката просто не е забелязала, че си е одрало ***, ходейки до количката. Излишни драми от една малко истерична майка, според мен.