200 000 коли напускат София! Тапи към Гърция, към нашето море...

През почивните дни шофьорите да се готвят и за полицейски операции
Обновена: 2 сеп 2016 07:01 | 2 сеп 2016 07:00,
61
200 000 коли напускат София! Тапи към Гърция, към нашето море...
Снимка: Булфото, архив

Километрична опашка от автомобили се изви на ГКПП Маказа още в първия ден на септември. По-голяма част от автомобилите бяха румънски, но имаше украински, молдовски и руски. Наложи се по обяд да бъде отворено трето трасе, за да може проверката на пътуващите към Гърция да става по-бързо.

Очаква се в петък и събота напливът на граничния пункт да бъде още по-голям заради почивните дни. Около 200 000 коли ще напуснат София в петък и събота, прогнозираха пред "24 часа" от Пътна полиция.

Още по темата

Тапи в района в Кресненското дефиле и на ГКПП "Кулата" очакват униформените и служителите на пътната агенция. В петък интензивен трафик ще има по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София-Кулата. Ремонтите по "Хемус" може да причинят задръствания. Те са при тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и при виадукт "Елешница".

В последния почивен ден - 6 септември, на "Елешница" ще бъдат отворени двете ленти към София. От пътната агенция съобщават, че в петък отварят две ленти за излизащите от София при Владая, където също има ремонти. На 6 септември ще има две ленти за влизащите в София.

Големи задръствания се очакват по пътя за Гърция. От София до Благоевград движението е по магистрала "Струма" и проблеми с трафика няма. Първите колони се очакват при пътен възел "Кочериново", където се преминава към главен път Е-79. Следващата тапа е в Кресненското дефиле, изпреварването в него е почти невъзможно. Сега в района на Османската чешма алпинисти обрушват скатовете, за да се обезопаси пътят от падащи камъни. По празниците работата ще бъде спряна.

На ГКПП Кулата е последното чакане за влизане в Гърция. От Гранична полиция уверяват, че ще работят всички гишета. Веднага след влизане на гръцка територия от два месеца се плаща такса от 2,40 евро за лека кола за преминаване по магистралата. Колони се образуват на пътен възел "Симитлри" и в края на почивните дни, когато всички се прибират към столицата. Там се събират пътищата от Кулата и Банско.

За да се облекчи трафикът, движението на тировете по магистралите и първокласните пътища се спира в петък от 16 ч до 20 ч и на 6 септември от 14 до 20 часа. Пътната агенция и КАТ са изработили план за справяне с натоварения трафик. Столичните полицаи ще контролират движението на изходите на София. Ако се наложи, ще се включат и регулировчици.

"За съжаление, практиката показва, че през почивните дни стават по-малко, но пък за сметка на това по-тежки катастрофи", обясниха полицаи. Патрули ще има по магистралите и главните пътища в опасни райони, където стават тежки катастрофи - Кресненското дефиле, пътя Русе - Бяла, Бургас - Созопол.

Екипи на КАТ ще има при кръстовища, пътни участъци в ремонт, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели и заведения. На 2 септември допълнителни патрули ще има от 14 до 20 ч. На следващия ден - от 10 до 16 ч, а на 6 септември - от 10 до 20 ч. През почивните дни шофьорите да се готвят и за поредица от полицейски операции. Водачите ще бъдат проверявани за алкохол и неправоспособност. Проверка за пияни зад волана ще се прави през нощта край заведенията. Ще се следи за сложени колани и за задължителната застраховка "Гражданска отговорност", за нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, коли без винетки.

От БДЖ пък съобщиха, че от 2 до 7 септември включително се осигуряват допълнителни 10 хил. места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. Патрули и на селските пътища за пияни и без книжка АНИ МИХОВА Катаджии ще дебнат по третокласните пътища за пияни шофьори и водачи без книжки, съобщиха от Пътна полиция. Засилен контрол ще има край селата около София и по северната дъга, предупредиха и от столичния КАТ. Причината е, че през почивните дни много младежи без книжки се качват в автомобилите на родителите си или на мотопеди , успокоявайки се, че движението е по-слабо, могат да се упражняват да шофират и няма контрол. 688 шофьори без книжка бяха хванати само за седмицата от 22 до 28 август, припомниха от КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, нашенецът зажаднял за гръцки обноски. Тука не може и ходи там да се учи от тях.
24
4
 
25
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До СофиянецЕ ходихме и на нашенско от ден първи при пристигане ти връчват четката да си отпушиш канала. Мерси :) Келнера трябва да разбере,че да си келнер или готвач това е престижна професия а не за препечелване на някои лев от закъсал студент. Тези професии се учат и се работят здраво.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече бие на мазохизъм.
22
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са глупости. В Гърция има само камънаци и сметкаджии, които те обират по заведенията и ти сервират доста мизерни порции. Но за такива като Вас става.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще видим опашка от русофили да отиват да почиват в перлата на руския туризъм Крим?
20
16
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Тези, които ходят в Гърция са там, защото другите им познати ходят и така да се каже да не изостанат от тенденцията. Не че като се върнат не ги заболява джобът, ама снобщината няма почивен ден.
19
1
 
13
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
До ШаноХайде, хайде бързо забрави кога се пренесохте от Врачанските села, Монтана, Видин, Добрич, Разград, Шумен и прочие живописни кътчета на Родината и сега съскаш, "новоизлюпените" сте най опасни ейй !
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпредпочитам да "пълня гушките" на византийците пред това да "пълбя гушките" на бг сель*овци.----------------Щото не си българин, а гръкоман!
17
4
 
15
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Преди малко се разминах с една кола летовници -познават се по това,че от отворените прозорци се носи аромат на спарен шпек и кюфтета а бурканите в багажника дрънкат ли, дрънкат. Ха ха ха ха ха ха ха.
16
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да имаш такова хубаво море като нашето и да ходиш на оня пущинак в Гърция, където в момента е 40 градуса трябва да си човек, който не може добре да си направи сметката.
15
1
 
11
 
! Отговори
до13 преди 7 години
А сети ли се да заключиш външната врата и да пуснеш ток по оградата ,защото към12ч ще започнат да пристигат сънародниците.
14
12
 
11
 
! Отговори
Шано преди 7 години
Да не пропуснете на връщане да минете през село да си пренесете поминък за зимата че доста тежка се задава. А ако имаме късмет да ви затрупа снега и да си останете по родните места за постоянно най ще ме радва
13
0
 
8
 
! Отговори
az преди 7 години
"Патрули и на селските пътища за пияни и без книжка АНИ МИХОВА" - коя е таз особа, някоя пияна и без книжка?
12
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече съм на морето! Свети Влас. Хотелът е хубав и чист. Гледа към морето, на първа линия. Тихо и спокойно е. Слънчево. Няма българи! Пътувах нощес, а сега пия кафе на терасата. Жената и малкия легнаха да спят. На мен от кеф не ми се спи. Поздрави и хубаво изкарване на всички!
11
20
 
10
 
! Отговори
До: 5 преди 7 години
Като стигнеш до опашката на границата и после като напълниш на византийците гушките пак пусни коментарче, а дотогава будалите ще си правим кефа на Смокиня. Весело на всички :-)))
10
1
 
42
 
! Отговори
Хахах преди 7 години
На тая "новина" само и сменяте датата. На всеки празник е едно и също. Какво занимавате хората с глупости?!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ли ходят нали са в криза
8
4
 
1
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 7 години
Много са!Може и по-малко.И по-малко.
7
12
 
5
 
! Отговори
Iordan преди 7 години
Rabotite za gurci v bulgaria i posle im vru6tate parite v gurciq pak obratno 4e obednqha mnogo
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде лек път, шопи!