Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен

10-годишните деца са приети в болница с охлузвания
30 сеп 2016 14:37,
96
Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен
Снимка: архив Булфото

Полицейска патрулка блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен.

Инцидентът е станал по обед на кръстовището на булевардите "Симеон Велики" и "Ген. Столетов", което се регулира от светофар.

Две момиченца на по 10 години пресичали, когато внезапно полицейски автомобил, правещ ляв завой, ги блъска, съобщи "Дарик".

Децата са приети в Спешното отделение на местната болница в добро състояние. Според първоначалните данни те са с охлузвания.

Полицаят, който е бил зад волана, е тестван с дрегер. Пробата му е отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1.В статията хем пише на пешеходна пътека, хем на кръстовище, регулирано от светофар. Последно кое, как коментирате, като статията е написана зле?2. Научете закона за движение по пътищата, някои от Вас даже не знаят колко е ограничението в населени места като гледам, сигурно не знаете и за останалите си задължения.3.Каквото и да е станало, дано дечицата са добре!
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Инспектората на ВСС, който пресича на пешеходна пътека (няма значение дали е зебра или не - пешеходните пътеки са с едно и също предимство) е виновен. В случая децата са виновни. Край, точка, Инспектората на ВСС така каза.
61
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Не знам защо имат плюсове коментариите на номер 57 и 58, след като са написали очевидни неистини. Изглеждат правилно, но са неистини. Примерно, разрешената скорост в населените места е 50 км/час, а не 60 км/час, както беше преди доста години. Не можеш да изкачаш внезапно на пешеходна пътека, както пишат и двамата че може. За Зебра като предимство нищо не пише в закона, пише само за пешеходна пътека, а те са три вида пешеходни пътеки и т.н.
60
4
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименАко ако караш нормално и не видиш човек да пресича, но в последния момент ти скача някое дете пред колата виновен ли си ?Всеки медал има и обратна страна. Истината е по средата. Децата по скоро е трябвало да бъдат придружени от родител.
59
3
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Не знам какво си учил от листовките, но това, което си написал не е вярно. Първо, никъде в листовките по сегашния закон не се изпозлва Зебра, а се използва пешеходна пътека, защото няма разлика относно предимствата между Зебра и останалите два вида пешеходни пътеки. Какво е пешеходна пътека го пише накрая на закона, прочети го. Второ, преди да излезе на пътя пешеходеца също има задължения и не е винаги с предимство, както си написал. Един изкачащ внезапно на пешеходната пътека пешеходеж е винов
58
1
 
4
 
! Отговори
До 57 и 58 преди 7 години
Много отдавна промениха закона и това, което пишете не е вярно. Дано не сте шофьори, че сте опасни на пътя.
57
1
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Лъжеш!Не може в листовките да пише Зебра. Я пак ги прегледай тези листовки, а най-добре прочети закона, че ще направиш някоя много голяма беля, ако си се обучавал само от листовки.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в САЩ видят човек на пътя -дори да пресича неправилно - колиет спират, докато преминеш.У нас е обраното, дори да е зелено колите ако могат ще те сгазят...няма що демократична държава сме.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ "ПОЛИЦАИ" ДЕНЕМ СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО МУТРИ А НОЩЕМ КАТО СЪБЛЕКАТ УНИФОРМАТА СА СИ СЪЩИНСКИ ТАКИВА ВЪРТЯЩИ РЕКЕТ И НЕЗАКОНЕН БИЗНЕС!А СПОРЕД БЪЧВАТА-МВР Е ОТЛИЧНИК!СЕГА РОДИТЕЛИТЕ ДА ГИ СЪДЯТ ДО ДУПКА ТИЯ!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ЗЕБРА пешеходецът ВИНАГИ е с предимство, независимо с какав скорост се движиш. Това се учи още от листовките.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом има ЗЕБРА си длъжен да намалиш. На ЗЕБРА винаги пешеходецът е с предимство, каквато и да е била предишната ти скорост . А в града не е разрешено да се движиш с повече от 60 км. вече в извънградското мож до 90
52
3
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Нямам представа какво е направил полицая и каква е била ситуацията, така че като повечето комптентни тук аз не коментирам нещо, което е според мен абсолютно неясно от начина, по който е написана статията. Правя коментар само на твоето изказване. И винаги ще предпазя човек ако мога, но много ми писна от стресови ситуации заради пешеходци, пресичащи където си искат. Както казах - не е много трудно когато спазваш закона, вместо да го нарушаваш и да считаш другите за длъжни да те пазят.
51
0
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
И полицаят го е направил - точно като теб. Спазил е закона, а децата са виновни, както решиха онези от Инспектората на ВСС оня ден.
50
4
 
5
 
! Отговори
До Йордан Йорданов преди 7 години
Да, точно така ще да е! И на булевард с разрешена скорост 70 като карам, сигурно трябва да спра и да пропусна прескачащите мантинели пенсионери, които иначе не са достатъчно подвижни, за да използват подлеза. Нищо, че това може да предизвика големи бели. Закона трябва да се спазва както от шофьори, така и от пешеходци и да се спре със смешните мисли, че някой друг е длъжен да те пази, когато си в нарушение!!! Не е трудно, аз го правя и в колата си, и когато ходя пеша.
49
0
 
5
 
! Отговори
Ударихме дъното преди 7 години
Полицая трябва да бъде уволнен и съден за назидание. Това е тотално безобразие. Бъчвата сега да излезе и да ми каже, че полицията работела добре!!!
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пууууу, нахални дечурлига, съпричинители на катастрофи по пешеходни пътеки. Трябваше да се съобразят с идващите автомобили. Хайде сега ТВУ, превъзпитание и прочие...
47
0
 
10
 
! Отговори
Делян преди 7 години
Тези деца ако бяха на някой тлъст и дебел прокурор(ка) или политик на този господин милиционер щяха да му затрият фамилията но на нормалните хора в Бг може да им причиниш най-лошото и каквото си поискаш стига да си политик,прокурор,бизнесмен,полицай и се отърваш се едно не се случило нещо
46
6
 
7
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
То в постсъветската *** наречена държавата на Дс агентите и другарите ,какво очаквате!?!? Ами виж др .Борисов и той жив милционер послушник на КГБ.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да коментираме. Вече се реши, че всеки пешеходец е виновен, ако бъде блъснат на пешеходна пътека. В този случай децата са виновни. Съд, затвор, разстрел, .... за тези деца.
44
5
 
4
 
! Отговори
Четете преди 7 години
Това е милицията, която протестираше(въпреки, че е незаконно) под звуците на руски песни, вееше руско знаме и искаше да сваля законно избраното правителство на България.