Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен

10-годишните деца са приети в болница с охлузвания
30 сеп 2016 14:37,
96
Патрулка отнесе две момиченца на "зебра" в Шумен
Снимка: архив Булфото

Полицейска патрулка блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен.

Инцидентът е станал по обед на кръстовището на булевардите "Симеон Велики" и "Ген. Столетов", което се регулира от светофар.

Две момиченца на по 10 години пресичали, когато внезапно полицейски автомобил, правещ ляв завой, ги блъска, съобщи "Дарик".

Децата са приети в Спешното отделение на местната болница в добро състояние. Според първоначалните данни те са с охлузвания.

Полицаят, който е бил зад волана, е тестван с дрегер. Пробата му е отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
6
 
! Отговори
Йордан Йорданов преди 7 години
няма значение има или няма пътека има ли човек на пътя си длъжен да намалиш с готовност за спиране
42
2
 
1
 
! Отговори
Йордан Йорданов преди 7 години
аз пък ви отстъпих място малко след Гривица на острият завой преди училището ;)
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква полза, че е съкрушен, след като ги е блъснал!? Полицаят не е спазил закона, въпреки че Инспектората на ВСС отсъди друго и сега съдилищата ще трябва да го спазват, а според това отсъждане децата са виновни, че са пресичали.
40
1
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Това е, защото куките в БГ се назначават с основно образование и връзки. Те са по-*** и крадливи даже и от мутрите.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли къде пресичат членовете на Инспектората на ВСС или техните близки? Що ли не стане с техните камъни, по техните глави....
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорим без да знаем. Катастрофата става на голямо кръстовище при зелен светофар и ляв завой на автомобила. Децата също са пресичали на зелено. Полицаят беше съкрушен и не искам на никого да е на неговото място. Това го знам, не е тайна, защото бях лекар във втората линейка. Движехме се на 1 минута след първата и почти никой не отсъпваше на кръстовищата. За 3.4 минути бяхме там, но преди кръстовището ни изскочи едно Х1, което нашият водач избегна професионално. Агресията не е изход, а нещастие.
37
1
 
8
 
! Отговори
Научете закона! преди 7 години
Никъде в Закона за движение по пътищата не пише, че на пешеходна пътека от тип Зебра, пешеходците имат някакво по-различно предимство, в сравнение с другите видове пешеходни пътеки - тези очертани с две успоредни прекъснати линии и неочертаните пешеходни пътеки като продължение на тротоарите на кръстовищата. Преди много години имаше разлика, но незнанието на закона е опасно, както за шофьорите, че ще ги осъдят за незнанието им, така и за блъснатите от тях пешеходци.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза че няма значение къде пресичаш .Газят законосъобразно!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицейска прецизност.С един куршум два заека.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пише в закона, но инспектората на ВСС реши друго - пешеходеца винаги е виновен. Точно както стои въпросът и с несъобразената скотрост - там шофьора винаги е виновен, ако ще и с 1 или 2 км/час да се е движел.Затова в този случай съда трябва да осъдеи децата, че са виновни за това, че са ги блъснали.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чл. 119.(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци....
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чл. 113. (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;....
30
1
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Трябва да знаеш какво пише в закона, ако си шофьор. Твоите знания са остаряли. В старият закон на пешеходна пътека тип зебра, пешеходеца имаше по-големи предимства, а сега не е така. Сега на всички видове пешеходни пътеки, пешеходеца има еднакво предимство, вкл. и на неочертаните на кръстовищата. Заради такива остаряли представи, сега стават доста катастрофи с жертви.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата явно не са спазили закона и трябва да бъдат осъдени незабавно. Така отсъди преди два дни Инспектората на Висщия съдебен съвет, по въпроса дали пешеходците са с предимство на пешеходна пътека.Какво пише в закона. 54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се пресича улица или булевард на пешеходна пътека пешеходеца е длъжен. Първо да погледне в ляво ако не идва автомобил да пресече до средата на платното след което да погледне надясно ако не идва автомобил да пресече останалата половина от платното. Така пишеше в правилника за движение когато аз карах курсовете за шофьор преди 30 години. Сега какво пише нямам представа. Сигурно пише че пешеходеца е с предимство пред всички останали превозни средства когато е на пешеходна пътека!?!?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишният коментар беше не до 26, а до 25.
26
1
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Май си поредният, който не знае закона. Дали е зебра или не е зебра, не е важно. Важното е, че са на пешеходна пътека. За съжаление над 90% от шофьорите не знаят какво е пешеходна пътека, както и не знаят, че на всички видове пешеходни пътеки, пешеходеца има еднакво предимство, т.е. няма значение дали е на зебра или е на неочертана пешеходна пътека на кръстовище като продължение на тротоара или банкета, както пише в Закона. като определение какво е пешеходна пътека.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно децата са причинили катастрофата - не са се огледали, не са преценили правилно скоростта и посоката на автомобила, пресекли са на пешеходна пътека, не са дали ясен знак, че ще пресичат - точно както решиха съдиите оня ден - пешеходеца винаги ве виновен.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пресичаш НА ЗЕБРА и да те блъсне полицай - на зебра където пешеходъцът винаги е с предимство, да те блъсне ОРГАНЪТ НА РЕДА И ПОКОЙСТВИЕТО! ДЕЦА ДА БЛЪСНЕ!