Откриха тялото на водолаз, изчезнал в пещера през май

47-годишният мъж изчезна на 25 май в "Големият извор"
4
Откриха тялото на водолаз, изчезнал в пещера през май
Снимка: Reuters

Откриха и извадиха от водата тялото на 47-годишен водолаз, който изчезна в пещерата "Големият извор" през май, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Още по темата

На 1 октомври, в местността "Боаза", в землище на село Кипилово, са проведени съвместни действия от водолази на Българската федерация по спелеология, Асоциация по водно спасяване, служители на Дирекция "Специализирани оперативни дейности" и служители на РУМВР - Котел за установяване и изваждане на изчезналия в пещерата "Големият извор" на 25 май тази година 47-годишен водолаз от град Варна.

След претърсването тялото е открито и извадено от пещерата. Откарано е в МБАЛ - Сливен за аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: пещераводолаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Sanctum преди 7 години
Има един страхотен филм за подводна спелеология, казва се Sanctum, горещо го препоръчвам на всички, които още не са го гледали.
2
4
 
16
 
! Отговори
Себахатин преди 7 години
Лакомо за хайдушко злато дупе-глава затрива
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости човека. Пещерата е водна и по него време е била изцяло пълна с вода заради силните дъждове. Никой не се е осмелил да влезе и да го търси при такива условия, под риск за собствения живот. Преди това имаше друг подобен случай, в който водолаз се удави, за да търси подводна пещера в буйна студена вода. Дано занапред тези водолази да проявяват повече здрав разум и да влизат добре подготвени и когато времето позволява.