Пирамидата, източила милиони, регистрирана в Пловдив

Шефът на Дупнишката популярна каса и жена му бяха арестувани
5 окт 2016 20:54,
10
Пирамидата, източила милиони, регистрирана в Пловдив
Снимка: БНР

Шефът на Дупнишката популярна каса и жена му бяха арестувани в Пловдив. Георги Близнаков завлякъл 227 вложители с общата сума от 4,5 милиона лева. лева. Това съобщи окръжният прокурор в Пловдив Румен Попов.

Близнаков и съпругата му Ивона, която се водела касиер, са в ареста. Задържан е бил и техният син, но след разпити е освободен.

Арестите са станали след специализирана акция в Пловдив, София и Дупница. Оказа се, че Дупнишката популярна каса се преместила в Пловдив. Целта на пребазирането било касата да се пререгистрира и да поиска от пловдивския окръжен съд производство по несъстоятелност, защото финансовите средства в нея били изчерпани. 

Още по темата

"Въпреки, че са били обявени в несъстоятелност, те са продължили да развиват своята дейност, което ми изглежда доста дръзко", обясни Попов.

В същото време един от големите вложители е италиански гражданин, който вложил 400 хиляди лева в нея. Според прокуратурата, става дума или за пране на пари, или за класическа пирамида.

"Разпитани са над 90 лица, свършихме много работа", каза от своя страна директорът на полицията в Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

Касата раздавала и незаконни заеми срещу лихва.

"Те не само са получавали пари, а са и раздавали срещу огромен лихвен процент и заеми", поясни още окръжният прокурор Румен Попов.

Лихвите на незаконните кредити били между 14 и 18%. Укрити са данъци в размер на хиляди левове. Мозъците на пирамидата ги грози затвор до 10 години.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Парите са плод на някаква дейност! Те са консервиран човешки труд. Ако имаше "щастието" да откраднеш толкова пари при отвратителния комунизъм / при Живков, Червенков или пък Сталин/ - прощавай живот !! Но сега - видиш ли- 10 години !?!? Ау-у-у, то страшно наказание! И да се достигне до него, що полиция, що прокурори, що съдии, що надзиратели..., що труд !?!?!?. Има и БХК за хуманно отношение към "лишените от свобода".Кой ще ми каже, че капитализЪма не е рай за бандитите ?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далеч съм от мисълта, че изобщо има човек, който да не е излъган и измамен от определени лица с цел материална облага, но някои постъпки на хора с поне средно образование наистина са изумителни. Въпросните вложители не са се замислили за нещо съвсем простичко - как може да бъде обезпечена една толкова висока лихва. От Виденовата зима насам кажи речи всички българи получихме икономическо образование, ама някои май са се върнали да повторят урока.
7
1
 
3
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 7 години
До ддддд: ОПРЕДЕЛЕНО СИ ОТ ТЕЗИ , ЗА КОИТО СПОМЕНАХ! И ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ БЕЗКРАЙНО ИЗТЪРКАНИ ИЗРАЗИ ЗА "МЕДИКАМЕНТИ" , ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ЗА МЕДИКАМЕНТИ ОТДАВНА, НО ДА ВИДИМ КАКВИ ЩЕ СА ТЕ...ДАЛИ ИМА ТАКИВА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ! А ОТНОСНО "РЪСЕНЕТО" НА ИЗБРОЕНИТЕ ХИМИКАЛИ И Т.Н.,АМЕРИКАНЦИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СЪЩОТО ОТДАВНА/много самолети,кръстосват небето-със и без "следи",мнение и на много българи,и секретните им бази кой ги знае какво вършат/!БЯХ МНОГО ГОДИНИ "НАВЪН"ТРУДНО ЩЕ МЕ ПОДЛЪЖЕТЕ!
6
2
 
1
 
! Отговори
ддддд преди 7 години
До РЕАЛИСТВзимай си медикаментите редовно.
5
0
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 7 години
Такава държава не трябва да "разполага" с народ! Това се и случва! Запазете си престъпните услуги за вас , нещастни "създатели" на ненаказаната престъпност! И...честито влизане в ада , между другото! Ако не знаете да ви припомним! Още много малко ви остана да се гаврите с българския народ! Таланти на организираната престъпност - целият свят говори за вас! И психотронните ви радиации над народа няма да ви спасят , нито химикалите и епидемиите , които ръсите отгоре! Добре е , че има БОГ!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Фо преди 7 години
*** пълно с ***...Тея схемички бяха модерни началото на 90s. Не може да сте толкова алчни....и да мислите , че сте най-големите тарикати да вземате 18% лихва?!? Хахахахахаха
3
0
 
11
 
! Отговори
Todhi преди 7 години
Пирамиди фараони и балъци за милиони
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА ТОЛКОВА МИЛИОНИ В БУРКАНИ ЛИ СА СЛОЖЕНИ ИЛИ СА В ЧУЖДИ БАНКИ ВЛОЖЕНИ.????)
1
2
 
28
 
! Отговори
наа преди 7 години
10 години затвор, от които ще лежат има няма 2-3 макс за 5 милиона... Никак не лош доход. Дали и аз да не си отворя такава каса...