2,4 грама сиренце върху школската лютеничка – за красота!!!

Производителят на сандвичите: Приготвени са по рецепта
Обновена: 7 окт 2016 11:07 | 7 окт 2016 10:52,
121
2,4 грама сиренце върху школската лютеничка – за красота!!!
Снимка: Facebook

Седмици наред възмутени родители споделят във Facebook снимки на "питателни" закуски в училище - сандвич с лютеница и сирене.

Сандвичът обаче е жива подигравка с учениците - количеството лютеница е не повече от чаена лъжица, а бучицата сирене се е озовала в сандвича може би по статистическа грешка.

Още по темата

Родители се чудят и маят - това ли е грижата, която полага държавата за децата и това ли е лелеяната безплатна закуска с 2,4 грама сирене, която се дава на хлапетата в училище от I до IV клас в цялата страна?

За нея държавата отделя на година по 72 лв. на ученик. Това прави по около 50 стотинки на ден за дете.

Производителят на сандвичите коментира, че ги е приготвил по рецепта, описана в задължителен рецептурник "Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети".

"Сиренето в тази рецепта е за красота, сложено е за цвят, за да не им е еднообразно на децата", обясни пред bTV проф. Стефка Петрова, главен редактор на рецептурника.

По думите й в изданието има много други рецепти с нормално количество сирене и кашкавал.

"Нормално е в един сандвич да има около 40 гр млечен продукт", уточни проф. Петрова.

Въпрос на контрол и организация е да се предлагат качествени закуски на децата, обяви пък  директорът на 51-во училище в София и съветник на просветния министър Асен Александров.

"В моето училище обсъждаме с родителите рецептите и никога не бихме предложили такъв сандвич", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще съм крайно учуден ако производствената цена на тоя "сандвич" е над 8 стотинкитва е модела на капитализма - правиш нещо на стойност Х и го продаваш на стойност 5X, иначе капитал не се трупа, и трябва задължително някой да ти свърши всичката работа почти за без пари, а ти само да вземеш и препродадеш на твоята цена
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78Даже сигурно на загуба работят тия светци, хранители на бъдещето на България! Те сигурно са платили милиони само за да патентоват тая велика "рецепта".Вероятно разходите им са дори по-ниски от това, понеже купуват на едро, и дори може би произвеждат сами някои от продуктите, вика му се "вертикална интеграция" бизнесгоспожо.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да им дават по една баничка, има такива по 50 ст, които изглеждат по-добре.
69
12
 
6
 
! Отговори
78 преди 7 години
Знаеш ли защо не си бизнесмен? Защото не знаеш как се смята печалба, мое дете. Къде сложи разходи за персонал, офиси, складове, работни помещения, комуникация, реклама, данъци и ако щеш и подкупи за ГЕРБ. Сложи ги и ще видиш, че печалбата не е толкова голяма.
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)Не само в училищните столове се вършат такива далавери.Смени ли се правителството или общинската власт, обикновено се сменят и фирмите посредници, които получават от бюджета пари, за да правят нещо в полза на държавата и обществото.
67
0
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Никой не дава пет пари за вашите деца. Всичко е прах в очите и бизнес интереси. Въпросът е защо т. нар. Държава позволява някакви фирмички да я източват за сметка на учениците? Пак някой е прибрал рушветчета, пак няма да има виновни..
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искахте демокраДция, на ви демокраДция
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво недоволствате. Те мислят за здравето на децата. По малко сиренце и по малко лютеница, значи и по малко Е-та ще погълне детето. Това е здравословна храна.
64
4
 
6
 
! Отговори
do 47 преди 7 години
Ами добре, значи проблемът е решен, ти ще зареждаш за 50 стотинки филийка обилно намазана с лютеница и сирене. В това ти влиза труд, транспорт, данъци, ...Ти какво можеш да си купиш за 50 стотинки?
63
0
 
30
 
! Отговори
Цената на "санд преди 7 години
1 хляб = 1 лев = 26 филии = 13 сандвича. 1 / 13 = 0.08 лв.1 кг лютеница = 6 лева = 200 чаени лъжички = 200 сандвича. 6 / 200 = 0.03 лв.1 кг сирене = 10 лева = 400 х 2.5 грама = 400 сандвича. 10 / 400 = 0.025 лв.По ПАЗАРНИ цени на ДРЕБНО, един такъв сандвич струва общо 13.5 стотинки.Останалите 37.5 стотинки = в джобчето.:)
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бавно и мъчително.
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да спирате тирове и други неща, отнасяйте се кофти с чужденците и т.н. , пък чакайте върху филията да има салам.
60
1
 
17
 
! Отговори
Че преди 7 години
2,4 грама сиренце върху школската лютеничка за красота!!!---То да беше поне "сирене", ама и това не е ...
59
0
 
21
 
! Отговори
чуй преди 7 години
Работиме много,работим от сутрин до здрач.Но хлеба е малко.Но хлеба не стига, деца. И ваште лица са сгърчени вече от плач. И ваште очи са сухи и неми такива големи, мъчително тъжни очи... И в тех е стаен ужас свиреп: Хлеб! Хлеб!
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има салам върху филията , но вие не виждате.
57
2
 
10
 
! Отговори
от 118 у-ще в София преди 7 години
Миналата година в 118-то у-ще пък имаше дни в които даваха на децата от първи клас пакетирано сирене (около 50 грама) и ми беше много чудно как едно дете, което не носи нож и вилица със себе си, ще може да отвори пакета и да се храни с това? Интересно дали това ще продължи и тази година....
56
1
 
21
 
! Отговори
az преди 7 години
Г-жо Цацева, дали този сандвич би задоволил вашите нужди?
55
1
 
14
 
! Отговори
Политическа криза преди 7 години
Боко е бъгнал сайта,сега ще гледаме цял ден петно лютеница с троха сиренце!
54
0
 
4
 
! Отговори
Loylo преди 7 години
i zapomnete! Niama bezplaten obiad
53
1
 
16
 
! Отговори
:) преди 7 години
За вашите деца - 2 грама третокласно сирене с изтекъл срок на годност, за децата на Тиквун Паша - 5 милиарда евро като наследство. Това е положението. Не може хем Вожда да е милиардер, хем индианците да са нахранени. Да живее Винетууууу!