Абонати задлъжняли с 18 млн. дългове за парно

Част от хората трябва да плащат за услуга, която не ползват
9 окт 2016 15:30, Петя Славова
57
Абонати задлъжняли с 18 млн. дългове за парно
Снимка: архив, Булфото

Над 18 милиона лева дългове за парно в навечерието на отоплителния сезон.  Хиляди абонати отиват на съд заради неплатени сметки към "Топлофикация София".

С неотчетени уреди и без изравнителна сметка остават 4 320 абонати, и то само към един от топлинните счетоводители. Причината е, че не са осигурили достъп. Още над 3 100 са без монтиран водомер или уредът им е стар и неизправен. На всички  тях ще бъдат начислени санкции, а именно служебен разход до 280 литра дневно на човек или солени сметки за топла вода, които ще плащат до следващата си изравнителна сметка.

20 на сто от абонатите на "Топлофикация" са й задлъжнели. Срещу част от тях се водят и дела – общо 7 хиляди. Една част завършват със споразумения. Така разсрочено ще бъдат платени над 18 милиона лева.

Част от хората трябва да плащат за услуга, която не ползват. Такъв е случаят с мъж, на който са начислявали такси за жилище, което не ползва. Сега дължи 10 000 лева. "Не дължа. Напротив, те ми дължат за тормоза, който извършват срещу мен", обяснява той пред Нова тв.

Мъжът е решен, че ще съди "Топлофикация" в Страсбург, които нарече "рекетьор".

От "Топлофикация София" вече са в готовност да пуснат парното, ако в три последователни дни средната температура е 12 градуса и предстои трайно застудяване.

Детски градини, училища, болници и битови абонати могат да заявят и по-ранно пускане на отоплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ТАРИКАТИ, КОИТО ПОЛЗВАТ И ИСКАТ ВСИЧКИ ДА УЧАСТВАТ В ПЛАЩАНЕТО , И ТЕЗИ КОИТО СА В ЧУЖБИНА И СА БЕЗ РАДИАТОРИ. КАКТО В КОЛЕИТИВА " ЯЛ НЕ ЯЛ , ПЛАЩАШ"
14
11
 
6
 
! Отговори
До 12 всезнайкото преди 7 години
И каква е връзката между живееш/неживееш в апартамента ти и това дали в апартамента ти е топло или студено. Ти можеш да не живееш, но по някаква причина да си го топлиш, а даже и да не го топлиш специално, щом е в сграда с парно, пак ще е топло, примерно обикновено през зимата ще е 19 градуса.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да ме топли парното и да не плащам - то ми е непоискана услуга, такава е европейската директива.
12
6
 
12
 
! Отговори
Аман от всезнайковци преди 7 години
До Анонимен 8"Не ползвал, ама един друг път."Kак да ползвам като не обитавам имота бе тъпЪн !!! Има и домоуправител който е официално оведомен и може да потвърди лично!
11
5
 
7
 
! Отговори
Не ползващ парно преди 7 години
Искам да живея там, където има парно, но да не ползвам. Така хем ще ми е топло, хем няма да плащам за топлото.
10
4
 
4
 
! Отговори
Тарикат преди 7 години
Е, ясно е че с централно парно си е най-добре, а ако и не плащам, защото уж не ползвам и съседите плащат и за мен, ще е върха.Не ползвам бе, плащайте и не спирайте парното!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ МИ Е УДОБНО ОТОПЛЕНИЕТО ЦЕНТРАЛНО В СЛУЖБАТА, ДОКАТО СЪМ СЛУШИТЕЛ. МОГА И ДА НОЩОВАМ.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 2, 3 . В ЕВРОПА Е ЛОКАЛНО. И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗБИРА, ДИЗЕЛ,ГАЗ, ТОК, СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ И ТАКА НАТАТЪК. ТУКА СУЛЮ И ПУЛЮ СЕ КРИЯТ ЗАД ЗАКОН И РЕКЕТИРАТ
7
1
 
8
 
! Отговори
ISTINATA преди 7 години
WELCOME TO ABSURDISTAN!!! I DA NE POLZVASH, SHTE PLASHTASH HAHAHAHHA NEMA TAKAVA KRIVA DYRJAVA!!!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има европейска директива, съгласно която не се заплаща непоискана услуга! Защо никой журналист не попита управляващите защо тази директива не се прилага у нас? Защо това не е хармонизирано с европейското законодателство?
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще я закрият тая гнусна крадлива фирма?Само тя остана с порядките от комунистическо време където просто трябва да крадеш за да не плащаш.А ако си плащаш си най-големият *** и моментално ти закачат още няколко хитреци дето да им плащаш краденото парно.В един жилищен блок като половината крадат парно защо се поощряват гепачите а се мачкат с големи сметки честните платци дето просто не искат да имат нищо общо с тая гадна пирамида?Това е Топлофикация.Дано фалира и я закрият завинаги!
4
3
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Най - евтино ми е печка от 21 век, следяща сама температурата и включваща се и изключваща се сама. Хората са го измислили. Топлофикация трябва да се закрие не само защото е некоректна към абонатите си, а и защото е отживелица от каменната ера.
3
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Най-удобно си е с централно парно, а не с локално. Спорно е дали локалното парно е по-евтино, може и да е, но не е по-удобно.
2
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ползвал, ама един друг път. Щом жилишето му е в сграда с парно, ползва и то доста, независимо дали живее там или не живее. Аман от тарикати дето уж! не ползвали.Ако не искат да позлват, да не се нарискат да имат жилище с сграда с парно. Парното е колективна услуга и топли цялата сграда и няма как да заобиколи апартаментите на тези дето уж не ползвали.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТОПЛЕНИЕТО Е НАЙ ЕФТИНО, КОГАТО Е ЛОКАЛНО. Така Е В ЕВРОПА. ЦЕНТРАЛНО Е В РУСИЯ И БИВШАТА DDR. НАЙ ЕФТИНО Е НА ГАЗ И ТВЪРДО ГОРИВО,КАКТО И ТОПЛАТА ВОДА ОТ СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ.