Варна с бюлетин на детското хулиганство в опити да го спре

Целта на плана е да се информира обществото
Обновена: 16 окт 2016 15:24 | 16 окт 2016 14:58,
5
Варна с бюлетин на детското хулиганство в опити да го спре
Снимка: архив, Ройтерс

Утвърждаване на "нулева толерантност" спрямо хулигански и вандалски прояви от ученици е една от целите в Областния план за превенция на престъпността на територията на Варна за периода до 2018 година, съобщава Монитор.

В документа е разписано, че с постоянни мерки трябва да се изгради нетърпимост към насилието, хулиганствата и вандализма в различните му форми. За целта, в сайтовете на образователните институции, ще започне публикуването на месечен бюлетин за регистрираните вандалски и хулигански прояви, извършени от непълнолетни.

Друга от целите е да се информира обществото за предприетите спрямо тях действия.

С тези дейности ще бъдат ангажирани РИО-Варна, Областната дирекция на МВР, местни органи на управление и неправителствени организации, работещи с деца.

В Областния план е заложено още ограничаване на продажбите на алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни лица. За целта е предвидена засилена превантивна работа на държавни и общински институции с контролни функции, с оглед недопускане на подобни нарушения и строгото им санкциониране.

В сайтовете на Областна администрация и на общините ще могат да се подават сигнали от учебни заведения и граждани за наличие на обекти, продаващи алкохол, цигари и наркотични вещества на ученици. За координиране на дейността и популяризирането й се предвижда и функционирането на междуведомствен портал "Ред и сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
OTБАБАГИЧКА преди 7 години
БРАВО НА ВАРНА КРАИНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СЕ ПОРИЦАВАТ ТЕЗИ НЕОБУЗДАНИ И РАЗХАИТЕНИ /виновни за тези мамини синчета / така наречени родители да се въведат в макареновските методи ,наказания и съответно заплащане почупеното,унищоженото да се заплаща в троен размер ,и когато учителите се държат по строго с тези хулигани,болни тестотерони @милите им в кавички протежета да не се защитават от маиките и бащите и да се бият в гърдите ти знаеш ли кои съм аз, браво и поемете всички градове и села тази офанз
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От толерасия ,се изгражда в подрстващите чувството за ненаказуемост.
2
1
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
И какво точно ще промени това че ще публикувате някакъв си бюлетин? Това ще спре ли хулиганските прояви? Защо просто не вземете истински мерки каквито се полагат в такава ситуация вместо за си измивате ръцете че нещо сте свършили? За това ли храним една сюрия държавни чиновници, да ни публикуват бюлетин? Освен да гледаме и за цъкаме с език на тоя бюлетин какво друго може да го правим. И за тоалетна хартия не става понеже дори няма да е напечатан
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, чиито деца стават опасни за обществото вандали и хулигани, не четат бюлетини и не се опитват да спрат социопатните проявите на отрочетата си, защото смятат, че това е нормална и дори препоръчителна форма на човешко поведение, посредством която се гради авторитет сред себеподобните.