В Лудогорието: Фабрика за дюнери, внос от Германия!

Заводът в Разград щял да произвежда "приспособления" за арабската храна
18 окт 2016 12:22,
59
В Лудогорието: Фабрика за дюнери, внос от Германия!
Снимка: архив Reuters

Петата по големина фирма в Германия в областта на месопреработването иска да изгради фабрика за производство на приспособления за дюнери у нас. Инвестицията е за 1,2 млн. лева в Лудогорието.

Фабриката ще включва разгърната застроена площ от 2000 кв.м., ще осигурява първоначално 80, а по-късно още 120 работни места, очаква се да се изгради до 36 месеца от датата на подписване на договора.

Имотът, който германците си харесали, е в бизнес зона на ул. "Конверсия" в Разград.

Всичко това става ясно от докладна, внесена от зам.-кмета на общината Галина Георгиева. Тя е за учредяване право на строеж по реда на Закона за общинската собственост чрез публичен търг с явно наддаване, съобщава "Дарик".

Повече от час снощи съветниците от комисията по управление на общинската собственост към Общински съвет-Разград спорили по докладната. От нея става ясно, че инвестиционното намерение е на "Pomeat Bulgaria" ЕООД, София, която е представител на германското дружество.

Първоначално съветниците се притеснили от израза "приспособления за дюнери". Заместник кметът обаче им обяснила, че става въпрос за заготовки от месо за дюнерите, а формулировката е на потенциалния инвеститор.

След това местните парламентаристи дълго обсъждали дали имотът отговаря на законовите изисквания за отстояние на подобни обекти от преработвателната промишленост.

Осъждана била и възможността да се предложи на германцитее друг терен, в друг район на града, като сред аргументите бил този, че в бизнес зоната се развивали екосъобразни производства.

Накрая съветниците от комисията по управление на общинската собственост решили, че е важно и какво мислят за бъдещите си съседи двама от реалните инвеститори в икономиката на Разград – представители на фирмите "Стинг" и "Клео комерс".

По време на дискусиите се появила и карта, на която бил представен теренът. На мобилен телефон пък били разглеждани халета на "Polat" в Германия. В България те стъпват за първи път, посетили са няколко града, но засега са избрали Разград.

Окончателното решение дали да се одобри провеждането на търга е отложено за днес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
8
 
! Отговори
Славянщината преди 7 години
Анатема. Да се пръждосат от православната почва. Еврогейове не трябва да бъдат допускани да подлъгват православните български работници. За шепа стотинки сме готови да продадем род и език. По-добре руски фабрики да се отварят
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската хопноза е най-трайна , даже на другия жовот родължава
20
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Да ни е честит новият завод, таз годива завод за дюнери, догодина замод за булки, буркини, шалвари, фесове и НОЖОВЕ, кой беше казал че ислямизацията на света започна?
19
6
 
11
 
! Отговори
business преди 7 години
Нещо нормално , би трябвало да радваме че някой въобще инвенстира в бедната ни и окрадена от Крадците(милионери) на Прехода Държавица , а и пра пра дедите на Инвестирорите са живели някога по тези Земи но ние сме Хипнотизирани да не чуваме и да не виздаме такива неща тоест такава информация , Руската Хипноза държи за цял живот
18
3
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Ти сигурно гориш от желание да ги " изпробва" в теб някой африкански бежанец ?.
17
2
 
2
 
! Отговори
US ARMY преди 7 години
Като тръгне насила християнизиран/побългарен ром(Дасикане Рома) по време на Византия тука мнения да дава , ясна е картината на коментарите
16
3
 
0
 
! Отговори
Домус паша преди 7 години
Да не видят нещо от мене ей!
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия ще открива у нас фабрика за вулканизация на презервативи.Търси само доверен персонал-русофили!
14
6
 
14
 
! Отговори
Ясно е преди 7 години
Явно ще ни правят гето за араби и немския бизнес се подготвя. Браво. Така се правят пари. Създаваш и търсенето, и предлагането. Унищожаваш 2 държави - Гърция и България (и двете православни), пълниш ги с талибани, българите затваряш във фабрика за дюнер машини, те бачкат, а с данъците им храниш талибаните.. с дюнери. Затворен цикъл.
13
6
 
18
 
! Отговори
Иво преди 7 години
В Русия ги забраниха,не са хигенични....Българи не купувайте от араби.
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът вече подбира и чуждестранните инвестиции.Него ако го питаш, ще иска само чистокръвни славянски-православни инвестиции от СССР.Ако са западни, ама защо са западни. Ама, той не е точно германец, ама не е точно англичанин...ама ако можеше и да не инвестира...ами само да ни даде парите, директно по сметката.Ама, ако можем да не работим, а само да плюем и да получаваме пари за това...Ама...това, ама онова...недоволства и изказва претенции ***, с прокъсаните потури.
11
1
 
19
 
! Отговори
Зиг преди 7 години
Германска, германска.. колко да е германска.... Собственик/управител: Ilyas Polat, Süleyman Polat; Aligül Seran е представителят за Германия; господин Mehmet Ali Akdemir има честта да се грижи за нашата страна...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Много точно казано!Поздравления!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е фабрика, а военна техника с която ще се пазим! Нали помните тиквата: дюнерите ни пазят!
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвайте се на нови работни места разградчани! В изискванията пак ще присъства: задължително е владеенето на турски език !
7
2
 
29
 
! Отговори
тук са преди 7 години
Германския представител с име Мехмет Шариф е заявил за отваряне на 120 работни места.........
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Се пак новия електорат на герберите трябва да се чувства като удомаси. Както се казва честита ни ислямизация гарантирано от ГЕРБ.
5
4
 
39
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
До 100 години пукнат европеец нема остане! Факт.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А фабрика за приспособления за свински шишчета с биричка - кога? Има нужда от разработки в тая насока!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1България си става първа струна на джихадския обоз !