Ненчев решен: Запечатваме границата, ако трябва!

Няма да позволим кой, където реши, да преминава, отсече той
8 ное 2016 19:28, Анисия Иванова
117
Ненчев решен: Запечатваме границата, ако трябва!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Ще запечатаме границата, ако е необходимо, каза в Благоевград военният министър Николай Ненчев, но уточни, че към този момент няма засилване на бежанската вълна.

"Имаме чудесно сътрудничество с органите на МВР и Гранична полиция. До момента българските служби се справят изключително добре с овладяването на бежанската вълна. Справяме се не само с охраната на българската граница, справяме се охраната на външната европейска граница", каза още Ненчев.

Още по темата

Военният министър не пожела да разкрие броя на военнослужещите, които в момента помагат в охраната на границите ни, но беше категоричен, че при необходимост има готовност за няколко часа да изпрати още 2000 души за охрана на границата.

"Ако е необходимо, ще запечатаме границата. Няма да позволим кой, където реши, да преминава държавната граница", обясни Ненчев.

Той добави, че се прави всичко възможно да се подобрят условията на работа по границата. Сумата за извънреден труд на военнослужещите е увеличена с 200 лв., изпратени са медицински лица, поръчани са допълнителни дрехи за военнослужещите по границата. За тях ще бъдат доставени и фургони.

Военният министър добави още, че не вярва бежанската криза скоро да бъде решена с оглед на случващото се в Сирия и в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
38
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Късно е либе за китка. Напълнихте лагерите и балкана и тогава може и да ..... Да ви е а май та предателска. Кога искаха патриотите още преди 2!г прецедента йок, да не плашим башибозука. Сега предизборно може и да.. Да сте!
12
0
 
11
 
! Отговори
444 преди 7 години
Шпагата да пази остриеето, да се не занимава с неща , които не разбира !
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей Перука - Бъчвечеста, колко трафиканти на хора заловихте ве Даунист.Кой си ти, че да запечатваш границата, тия хора бягат от ИД разбираш ли въобще какво се слува някъде. Нека си заминават закъдето са тръгнали. Ама не реши да ги заселиш тука на кой е държавата нека те подсетя, наша си е. Aко Mеркел ги е канила а Папата им е целувал краката какво търсят тука, а Даун ?
10
0
 
38
 
! Отговори
Чухте ли какво каза преди 7 години
преди около 40 минути по Първа програма кандидатката за тетка на нацията?Ако някой минел границата нелегално, щяло да му "се случи българското законодателство"?!?!?!?! Вероятно е искала да каже, че на нарушителя ще му се случи ОНОВА, КОЕТО Е ПРЕДВИДЕНО ОТ българското законодателство.В друго изречение, вместо "ситуация" каза "хипотеза" - вероятно има смътен спомен за специфичен юридически професионално употребяван израз, който е забравила- Или не е наясно по въпроса що е това хипотеза?
9
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе в този сайт само руснаци и продажници ли пишат?
8
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маааллиииии !. Като видеха, че може да загубят изборите за президент управляващите тотално изперкаха. То тоя още преди да го назначат за министър си не е бил в ред но сега е много зле.
7
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-добре да вдигнат заплатите на тези по границата с 500,от колкото да хранят бежанец с 1500,и утре мюслито да прави поразии тук ! но да не ми ги ловят и задържат, а изобщо да не ги пускат да минават !!!!!!!!!!!!!!!!
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев е вреден за нaциналната сигурност. Да настанява бежанзите у Банкя туй да не му бащиния късно е чадо. мандалато лопна.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди изборите се обещава всичко на корем, материалът е лош и се връзва на всяка чудотия, която ще му обещаят. Аз съм типичен десен избирател, сред политиците не харесвам никого, донякъде съм ЗА Радан КЪНЕВ и Татяна ДОНЧЕВА, но няма как да гласувам за Цецка, понеже тази държава никога последните 25 г не е била така авторитарно мачкана.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aide de ili demagogia sa balotaja samo bla bla bla kakto i sa oensiite prastovi otpe4atazi nai prodtito i tapo ismisleno ot dalaverite na moskov. Bg lekari is4esvat vs den sled 3 g dr v bg nana da ima samo turski dr v turskite bolnizi v sofia do sega sa 3 br turski sobstvenizi ns bg bolnizi varna li gen ot voenna milion4etata s plast4nsta dr krasota
3
0
 
42
 
! Отговори
Трол преди 7 години
Ненчееев, това е ала-бала! Ционистките ви другарчета не планират да запечатват никоя граница, още по- малко основния коридор Турция- България.
2
0
 
45
 
! Отговори
Довечера преди 7 години
И кога се сети бе Бай ***?
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как си представя да стане "запечатването"?