Терорист, автобус, взрив. Учение край Разград

Полиция, пожарна и Спешна помощ на крак на бензиностанция
Обновена: 22 ное 2016 11:03 | 22 ное 2016 11:00, Красимир Ангелов
4
Терорист, автобус, взрив. Учение край Разград
Снимка: Булфото, архив

Антитерористично учение се проведе на територията на бивша бензиностанция в близост до разградското село Стражец днес. Учението се организира по предварително утвърден план от главния секретар на МВР - главен комисар Георги Костов, обясни говорителят на ОД на МВР Илияна Георгиева.

В реалните тактически действия участваха екипи на Областната дирекция на МВР, Пожарната служба, Спешна помощ, областна и общински администрации.

Към 8 часа бе имитиран терористичен акт чрез активиране на взривно устройство в превозно средство, паркирано в района на бензиностанция с газ колонки, намираща се на пътя Разград-Кубрат.

Сигналът за взрива е подаден на тел.112. Веднага на мястото на инцидента пристигнаха сили на полицията, пожарната и спешна помощ. Предприети бяха мерки по овладяване на ситуацията и преодоляване на последствията от нея. Районът бе отцепен, медиците оказаха помощ на служителя, ранен при взрива на паркиралия автомобил в района на бензиностанцията.

Предприети бяха и мерки за установяване и задържане на извършителите на терористичния акт. Според сценария до два часа нарушителите са заловени, като в разследването участват и екипи на полицейските управления от съседни общини.

Илияна Георгиева заяви, че целта на днешното антитерористично учение е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между службите и обменът на информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Рафаможеше да ти отвинтят няколко тупаника. Хем да ти избият овчите мисли, хем все едно терориста се е съпротивлявал.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъда дадена високо оценка. Нищо че повечето от полицаите са крачали като щъркели, гледали тъпо и чудещи се какво правят там. Пожарникарите ще са си свършили добре работа. Подготовката там е много по-високо ниво от полицията и знаят какво да правят.
1
5
 
5
 
! Отговори
Рафа преди 7 години
Нагласена работа. Ако реално се случи терористичен акт полицията ще действа като пате в кълчища. Сега просто едни пораснали, но само на години хора, си играят като деца.