Убиваш двама на пътя, но си син на бизнесмен – 15 бона и си свободен!

Младежът уби с колата си многодетен баща и продавачка
22 ное 2016 09:07, Петя Славова
378
Убиваш двама на пътя, но си син на бизнесмен – 15 бона и си свободен!
Снимка: "Монитор"

Срещу 15 000 лева парична гаранция 26-годишният наследник на транспортен бизнес Любомир Трайков от Пловдив излиза на свобода. Младежът бе задържан в 9:40 часа на 19 ноември - часове след катастрофа, при която загинаха многодетния баща Атанас Ламджиев и продавачката в парфюмериен магазин Виолета Стоянова.

При мелето, което станало в 1:20 часа същата нощ, "Ауди"-то на Трайков, при изпреварване на такси, помита правещото ляв завой "Пежо" на Атанас.

Още по темата

На място загинали шофьорът на френската кола и неговата спътничка. Седящите на задната седалка на "Пежо"-то Димитър Танов и приятелката му от Търговище Полина Караиванова, били ранени. 23-годишната Полина е все още в критично състояние в болница.

Любомир Трайков се усмихна леко в съдебна зала, след като чу, че може да излезе срещу пари на свобода, след което наведе глава и се пробва да се разплаче, разказва "Монитор".

На излизане от съдебната зала журналисти попитаха обвиняемия дали съжалява за стореното и дали според него 15-те хиляди лева, с които излиза от ареста, ще изкупят вината му, в отговор на което получиха обидата: "Изроди", произнесена от приближена на младежа млада жена.

В същото време в социалните мрежи започна подписка с искане за възмездие и правосъдие. Има опасения, че Любомир ще се опита да се укрие. Трайков е шофирал с 12 акта, с превишена скорост и след употреба на алкохол.

Съпругата на единия от загиналите – Корнелия Петкова, остава сама с три деца. Инцидентът преобръща завинаги живота й. Семейството сега е изправено пред пълна мизерия и бедства.

Валентин е на 10 години, Александра е на 9 години, а Константин – на 7 години. Корнелия Петкова разказва, че вече има постъпления по дарителската сметка, която е обявена в тяхна помощ. Тя обясни, че от три години си търси работа, но заради малките си деца никой не я наема.

Семейството има кредит от 5000 лева и е дадено на частен съдебен изпълнител. Корнелия дори не е имала средства, за да погребе съпруга си. В момента тя има нужда от пари за храна и дрехи за децата си. Надява се скоро да си намери работа и сама да може да изхранва семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде защитавайте ми ГЕРБ и техните прокурори и съдии и всичката *** покрай тях
208
1
 
70
 
! Отговори
Добрева преди 7 години
Мдаааа.... 15 000 бона за мене е равносилно до живот да стоя в тюрмата, защото и след 39 години работа, не съм ги виждала накуп никога ! А за българският "бизнесмен работодател " , на който му се вижда много минимална заплата от 800 - 1000 лева - СИНЧЕТО МУ ВЪОЩЕ НЕ УСЕЩА, ЧЕ Е ИЗВЪРШИЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И Е ОТНЕЛО ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ, ОСТАВИЛО СИРАЦИ 4 ДЕЦА ! А българската Темида ?....Ами, че тя е СЛЯПА !
207
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От заглавието си помислих първо че е подкупил съдията и са го обявили за невинен но той просто си е платил гаранцията. Заглавието е подвеждащо, плащане на гаранция не те освобождава от отговорност, просто значи че не лежиш в ареста докато трае делото.
206
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
където го срещнем - бой
205
2
 
49
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Ще му се размине, няма страшно за него.Няма да е първия случай.Аз лично съм свидетел на едногодишна ефективна присъда за откраднати 5 кебапчета и хляб ...Коментара си го правете сами
204
4
 
44
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Ако КАТ работеше, този нямаше да нарушава правилата и хората щяха да са живи, както и много други. Крайно време е обществото да престане да се подава на манипулациите на КАТ и да рабере, че по пътищата се шофира по наична, по който КАТ позволява да се шофира. Най-добре е КАТ да се закрие, за да се намалят в пъти нарушенията, катастрофите, ранените и загиналите.
203
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както БСП биха казали, ГЕРБ са виновни за изпреварването... но таке в нашата държава, имаш ли пари, кеф ти. затуй българи, кат ви е кеф да нямате пари и да ви правят на жалки клоуни, ставайте за работа всеки божи ден, докато един ден не почнете да се подмокряте с готината пенсиика от 300 лв.
202
2
 
18
 
! Отговори
ivan-verona-italia преди 7 години
PROST NAROD !!!.... MAFIOTSKA DARJAVA !!!.... DARJAVA - LUDNITSA !!!....
201
0
 
29
 
! Отговори
Райчев преди 7 години
До АнонименА, вие защо сте анонимен? Страх ли вие от нещо?И от позицията на какъв си давате мнението? Защо ще го осъдят, ако не е виновен.... ?? 3:) Едното семейство не може да погребе съпруга си, а другото плаща 15 бона за да пусне един недодялан хлапак! От такива нещастници, народа ни страда 3:)
200
0
 
18
 
! Отговори
от до горе преди 7 години
Един държавен служител с подкуп ми е писал минус, ще ги преброим колко ще станат.
199
0
 
28
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Достатъчни бяха думите на жената останала вдовица с 3 деца: ''Три почернени фамилии явно струват 15000лв.''. Сигурна съм, че в името на децата си тя ще намери сили да продължи...Въпроса е как се живее след като си оставил три деца без баща?...Просто, защото както каза в репортажа тази сутрин един мъж(вероятно роднина на убиеца): ''Като всеки млад човек той понякога кара по-бързо.''
198
7
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Хм , навярно ромите са виновни за тази прогнила система!?
197
3
 
36
 
! Отговори
полу идиот преди 7 години
Ако караш пиян и с превишена скорост и убиеш ТРИ човека не може да те съдят за "непредумишлено убийство" , данеби някой друг да му е наливал в устата или антискал *** на гаста - "предумишлено" пие и кара с превишена скорос пък после убива "непредумишлено".
196
1
 
41
 
! Отговори
до горе преди 7 години
Който изкорени корупцията в съда, и в полицията - ще се помни следващите 100 години. Като за началот да се въведе основно нещо, което го има в някои държави. Хванат държавен служител с подкуп, уволнение без право на пенсия и без право на държавна работа до живот.
195
0
 
28
 
! Отговори
Перник преди 7 години
какви 15 палки три дена на площада, който мине да плюе в лицето му, един да раздава камъни и ако ще баща му да милиардер, като законът казва, че това е наказанието, ще е мирен! Пред винкело всички сме равни!
194
0
 
25
 
! Отговори
Smartno Nakazanie преди 7 години
Смъртно наказание или до живот за тези 2-*** убитиОтивам навън убивам 10 човека с автомат и ми дават 20 години - смешни закони и европейски държави
193
1
 
46
 
! Отговори
do teo преди 7 години
ти в ред ли си бе момче? как да не е извършил нищо, че да е обществено опасен, та той е карал пиян, с актове. Карането пиян в града ако не е обществено опасно, ти ми кажи кое е.
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако е виновен трябва да бъде наказан , защото има много случай в който вината поемат невинните , ако е бил пиян трябва да влезе в затвора а това че има жертви присъдата трябва да е още по тежка
191
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелю,Това турче, аз да съм на вас, така ще направя, че да не се весне повече в квартала, камо ли да се разкарва наоколо.
190
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не го защитавам, ама е карал пиян и с превишена скорост. Ако си видял снимки на колите, сам ще си отговориш на някои въпроси. Няма как да е карал със 70 км/ч