Започва извеждането на бежанците-хулигани от Харманли

18 мигранти ще отговарят за безредиците пред съда
Обновена: 26 ное 2016 15:59 | 26 ное 2016 15:42, Веселина Йорданова
86
Започва извеждането на бежанците-хулигани от Харманли
Снимка: БТА, архив

Започва извеждането от центъра в Харманли на хората с агресивно поведение и хулигански прояви. Те ще бъдат настанени в центрове от затворен тип.

Още по темата
Националният оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск е заседавал извънредно днес заради ескалиралото напрежение в Харманли, съобщи МВР.

Освен вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова, са участвали председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, ресорните заместник-министри на вътрешните и външните работи, на здравеопазването, финансите, земеделието и храните, както и заместник-началникът на отбраната, професионалното ръководство на МВР и представители на Българския Червен кръст.

Всички те са обсъдили необходимите допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците за гарантиране на реда и организацията в бежанския център в Харманли след безредиците и недопускане на последваща ескалация на напрежението както там, така и в другите центрове.

По време на заседанието е било обсъдено и предстоящото връщане, съгласно договореностите с Афганистан, на техни граждани, задържани на територията на страната ни.

Работна група от експерти от ресорните ведомства и агенции ще актуализират някои от дългосрочните мерки от Националния план за действие при усложнена обстановка на българо-турската граница, въведен в действие на 15 септември т.г.

Щабът e обсъдил изпълнението на разпоредените от министър-председателя в оставка Бойко Борисов допълнителни мерки за нормализиране на обстановката в Харманли, обсъдени вчера по време на спешна среща в Министерския съвет.

Трима непълнолетни афганистанци и 15, навършили пълнолетие, ще застанат пред съда в Харманли в понеделник, съобщи БНР.  Те са обвинени за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органи на властта, отличаващо се с особен цинизъм и дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор 17-те обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците, като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители. 20-годишният Бахир Янурал, който е запалил българския трибагреник в четвъртък вечерта, ще се яви пред Специализирания съд в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще съдим Паси? Нали според този ревльо, НАТО щеше ни пази? НАТО не само, че няма да ни опази, ами съдейства на **. Въобще, Гейропа се оказа един организъм без имунна система. Какво следва по-нататък? Следва смърт. Така че ако ние не се пазим, ще последваме в пропастта западащия Запад. В момента всички безродни медии здраво пържат мозъци и втълпяват на зашеметения народ, че трябва да потърпи още малко. Докато умре окончателно.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на Жандармерията!През тъмната част от денонощието ги попиляха от бой!Само така момчета и Харманли и цяла България е с вас!
45
0
 
8
 
! Отговори
Гор преди 7 години
Хюсеин Обама поздрави Бойко с втория мандат, като го приветства, че приемал бежанци, тоест мило му нареди да приема. Сега да видим Тръмп. А на тия им кажете, че се обръща палачинката на международната политика и нямат шанс.
44
0
 
8
 
! Отговори
Начо преди 7 години
До Един от СеверозападаПасито кога ще го съдят?
43
0
 
4
 
! Отговори
аа преди 7 години
С две думи: "икономически мигранти" (които все пак са много заблудени да търсят препитание точно в България).
42
0
 
2
 
! Отговори
аа преди 7 години
До Анонименайде, айде, от сирия и ирак и либия са единици, глупотевини диктурани от кремлина говориш. Афганистан, Пакистан (основно), тук там от подсахарска африка - сомалия, чад, ба ли им мамата.
41
1
 
6
 
! Отговори
Некой там преди 7 години
До 37 - ТурчинаПичага стига глупости, аз съм на 23 години и ти казвам от това което чувам от стари ченгета военни и мой приятели е че в полицията или жандармерията или дори кадрови си трябват дебели връзски.. демек приетите са тея дето са с по-големите връзски ..Аз имам много голямото желание да стане и да служа не само заради заплатата,но няма как да ми се отдаде тази възможност докато системата е корумпирана отвсякъде .. и НЕ казвам че само тука е така ами и навсякъде по света..
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поетапно навън първо едните после другите чао
39
0
 
6
 
! Отговори
загрижен българин преди 7 години
Трябва да има диалог с имигрантите - "Ти веро ли искаш да станеш или ***?" И после направо към завода...
38
0
 
18
 
! Отговори
Да се сложат в палат преди 7 години
Да се сложат в палатки до Турската граница. Тя Турция и без това е от тяхната култура и религия.
37
0
 
32
 
! Отговори
По бързата процедура преди 7 години
По бързата процедура и вън от България. На Турската граница да ги стоварват ако Афганистан не ги ще. Съжалявам нашественици, но показохте това, което ние не щем.
36
1
 
19
 
! Отговори
До Прокуратурата преди 7 години
А няма ли да бъдат съдени ????!
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви жени и деаца ве , нали като стамат български граждани ще докарат и мъжете си.
34
0
 
39
 
! Отговори
eto ..... na преди 7 години
И знамето ще палят. За това знаме хора са умирали. Ще го хранят.... и т.нат. Въжето или Афганистан и ако дойде пак 9мм.
33
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 43Време е за Президентска Република, брат! Генерала е в силите си да ни измъкне от това блато.
32
1
 
60
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
А беше време, когато бодряшки рапортувахме, че сме нарязали танкове и оръдия, че сме разминирали границата, и разбили Гранични Войски....Беше време и когато Паси рева като бит гей, че ни приемат в Нато. Сега е времето, когато трябва да плащаме за безумията си, но пак ще плащаве ние, а всичката политическа пастмина и ***, е невинна, както винаги.
31
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рапона дрема толкова време, ДАНС спаха и си получаваха заплахите, онази руса кокошка която уж се грижи са краставите си бара тая работа. И когато те се развилняха Рапона се сети да свърши нещо. А се усещаше как расте напрежението. Но Императора си е император, той се грижи как да си запълва сметките и като стане нещо се сеща, че има задължения към народа който лъже всеки ден и час.
30
0
 
28
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Пуснете ги в Африка
29
0
 
19
 
! Отговори
Отец Нафарфорий преди 7 години
до 38И двете прослойки, чадо...и двете са еднакво опасни.
28
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
извеждайте ги по родните места,и ако и там не си ги искат - над пустинята,с парашути...може и без. какво е това - минаваш държавна граница, късаш телта, раняваш полицаи.....??????????? това само хулиганство ли е?