Разселват 400 от бежанците бунтовници в Любимец

Укрепват оградата на центъра в Харманли до петък
28 ное 2016 08:38,
30
Разселват 400 от бежанците бунтовници в Любимец
Снимка: архив, Bulphoto

Около 400 мигранти, повечето от които афганистанци, от бежанския център в Харманли ще бъдат настанени в 50 фургона в лагера от затворен тип към дирекция "Миграция" в Любимец, обяви пред Нова тв областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Още по темата

Той допълни още, че властите ще възстановяват бързо всичко изпочупено в лагера в Харманли след погрома на 24 ноември.

"300 работници изграждат оградата в центъра в Харманли. Той е от регистрационно-приемателен тип и не може да стане затворен, защото хората, които търсят закрила не се третират като престъпници", каза директорът му Димитър Захариев.

Укрепването на оградата беше разпоредено от премиера Бойко Борисов в петък след неговото посещение в лагера заради бунта на мигрантите. Засега обстановката в Харманли е спокойна.

Днес районната прокуратура в Харманли ще поиска от съда постоянен арест на 19 мигранти, които отговарят за хулиганство при погрома в бежанския център. Очакват се и още обвинения от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Любимчанин преди 7 години
Във съседната бивша казарма им направете полигон за стрелби и други подобни занятия че да има със какво да се забавляват горките да не се бутуват.А вечерта ги карайте по казината в Свиленград че да има къде да си харчат тия 1000лв.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ББ не си оправи мазалото с мигрантите, да бъде осъден да живее при тях в лагера и да отговаря за дисциплината. Там му е мястото!
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хората, които търсят закрила не" ... пресичат незаконно държавни граници и каква закрила да търсят, като вече са я получили в турция. Съвсем за *** ни взехте бе
20
0
 
11
 
! Отговори
гтф преди 7 години
няма какво да се разселват, на самолета и обратно !!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с какви пари властта ще възстановява щетите?Пак от нашите ли?.Аз съм на мин.заплата,и след като ми удържат плоския данък ми остават чисто-340лв.А на мигрантите им дават по 1000 и кусур лева.Да им удържат от тях,а не от нас.Нали не ние сме изпочупили лагера,а те.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво е направил Любимец, че да го сполети такава участ?
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днеска в Любимец ,утре във Варна ,в другиден Търново ...лека- полека из цялата страна . ДА СЕ МИСЛИ ЗА ФИНАНСИРАНЕТО НА НОВИ БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ - ИЗКАЗВАНЕ НА Б.БОРИСОВ ОТ 24 АВГУСТ 2016 Г.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този началник поне прави разлика кой е в процедура за получаване на закрила, проверен е, надежден е и може да бъде на свободен режим. За разлика от Бъчичката, която до вчера не е разбрала, че места за настаняване от затворен тип може да има не в ДАБ, а в ,,Миграция'' към нейното МВР. И кой постави афганците и сирийките в един режим? Тиквара пък не прави разлика между депортиране, експулсиране и екстрадиция. Той говори за поледното, което си му е практика с турските противници на Ердоган.
15
5
 
2
 
! Отговори
бай ставри мастара преди 7 години
БРАВОООО ПРОБЛЕМА СЕ РЕШИИИИИ
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е от регистрационно-приемателен тип и не може да стане затворен, защото хората, които търсят закрила не се третират като престъпници"Значи лагерът е приемателен тип,*** не проверени,но могат свободно да се разхождат между населението. Само за ден излезе,че един от тях е върнат от Германия с присъда,но седи в БГ свободно.Друг му е отказан статут,но също е между гражданите.Трети бил терорист,но е в лагер отворен тип,а ако беше взривил хора това ли щеше да е оправданието-приемен лагер?
13
1
 
25
 
! Отговори
нико преди 7 години
тия наще управници нещо не са в ред . единственото място където трябва да се настаняват талибаните са островите по дунав достатъчно далеч от брега и там да се бонтуват също трябва да закарат и по едно стадо диви или полудиви прасета без храна и въпроса е решен *** свинско не ядът за това прасетата не подбират а, бх-комитет и той да бъде командирован при амуджите
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно че така ще направи-селски тарикат.В Банкя няма нито 1 бежанец.Сега ще тормози ония хорица с тия талибани.
11
0
 
26
 
! Отговори
ГЕРБаво решение преди 7 години
Правим нови центрове, разселваме, в началото по 300-400 човека, после неусетно ги пълним на MAX и вместо 3000, имаме 300 000, бабата, ще е много доволна, и дълго, ще гали Батце по главицата.
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко за стотен път пак се изсухли като пръдня от *** и остави другите да му оправят бакиите.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжлив Бойко, хвърли за пореден път прах в очите на хората, после, ще сдаде властта и пак други, ще са му виновни за нерешените проблеми.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали вече има подписано споразумение за екстрадация между ЕС-Афганистан, или нас никой не ни брои за европейска държава и, ще си хрантутим тук форевър !?
7
1
 
36
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Нали тиквата се прави на голям юнак че щвл да екстрадира бежанците които предизвикали бунта, а сега дава задна защото е един огромен *** а всеки който му вярва е пълен ***. НЕ Е СРАМНО ДА СИ ВЪЗРАСТЕН И ДА ВЯРВАШ В ДЯДО КОЛЕДА, СРАМНО Е ДА СИ ВЪЗРАСТЕН И ДА ВЯРВАШ НА БОЙКО БОРИСОВ.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате ви Бойко щеше да прави България "Гореща точка на Балканите", а Румяна Бъчварова щеше да лекува демографския срив с тия афганистански ***.Нали знаете, другия път пак гласувайте за ГЕРБ!
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова крадливите ГЕРБ-аджии изтеглиха 16- милиарда евро външен заем, за да си хрантутят афганистански електорат!
4
1
 
25
 
! Отговори
!? преди 7 години
Ама какви сте лоши, в на първо четене, видях че пише "Разстрелват " - направо получих оргазъм от силните чуства. А то какво било.