Разселват 400 от бежанците бунтовници в Любимец

Укрепват оградата на центъра в Харманли до петък
28 ное 2016 08:38,
30
Разселват 400 от бежанците бунтовници в Любимец
Снимка: архив, Bulphoto

Около 400 мигранти, повечето от които афганистанци, от бежанския център в Харманли ще бъдат настанени в 50 фургона в лагера от затворен тип към дирекция "Миграция" в Любимец, обяви пред Нова тв областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Още по темата

Той допълни още, че властите ще възстановяват бързо всичко изпочупено в лагера в Харманли след погрома на 24 ноември.

"300 работници изграждат оградата в центъра в Харманли. Той е от регистрационно-приемателен тип и не може да стане затворен, защото хората, които търсят закрила не се третират като престъпници", каза директорът му Димитър Захариев.

Укрепването на оградата беше разпоредено от премиера Бойко Борисов в петък след неговото посещение в лагера заради бунта на мигрантите. Засега обстановката в Харманли е спокойна.

Днес районната прокуратура в Харманли ще поиска от съда постоянен арест на 19 мигранти, които отговарят за хулиганство при погрома в бежанския център. Очакват се и още обвинения от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
53
 
! Отговори
Росен преди 7 години
Нали щяхте да ги депортирате бе артистииии,обещавахте до вчера и лагера да става от затворен тип...!Долни *** сте ейййй долни!Поне раздайте оръжие на хората в тези райони.
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е от регистрационно-приемателен тип и не може да стане затворен, защото хората, които търсят закрила не се третират като престъпници", каза директорът му Димитър Захариев.Още един, който плюе на българските закони. Тези хора са престъпници от момента в който са пресекли Държавната граница нелегално. Бесилки за вас предатели народни... Бесилки от Лесово до Калотина!!!!
1
2
 
37
 
! Отговори
nemeca преди 7 години
Ами сега и там да изпочупят нали?