Сняг вали и навява, от снегорините – следа няма!

Тежък сняг затрупва пътищата, а машините само опесъчават, а не рият
Обновена: 29 ное 2016 08:45 | 29 ное 2016 08:44, Екип на Dnes.bg
198

 Снимка: Dnes.bg

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Още по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те шопите не само не могат да карат, те не могат да правят почти нищо. Затва и жените им са незадоволени, нека да направим петиция за сменянето на столицата от София в Пловдив. 100 пъти по-красив град, един от най-древните в света.
150
4
 
21
 
! Отговори
До 160 Бахура преди 7 години
Доста си се объркал. Много от селяните наводнили София през последните 27 години не могат да карат, а не софиянци. И стига с тези летни гуми - няма проблем с гумите в София, с малки изключения сред новодошлите. Аз лично не обичам да карам когато пръскат с разни смески, но колата ми е с чисто нови зимни гуми Континентал, така че приемам като лична обида твоето "*** с летни гуми", написано така, че да се отнася за всички в София. А да вземеш да поспреш, че ставаш за посмешище!
149
16
 
10
 
! Отговори
аман от шопи преди 7 години
абе тъпaци шопски писна ми от вас вече, натрупа 2 пръста сняг и ревете за снегорини, вие нормални ли сте изобщо, знаете ли колко сняг трябва да има за да се пуснат снегорините? Как я мислите тая работа че в Ню Йорк като пръсне малко сняг и пускат снегорините ли? 20-30-40-50см сняг трябва да има за да има смисъл от снегорините иначе няма никъв ефект.
148
3
 
4
 
! Отговори
GGG преди 7 години
Ако въобще се чисти, то е само по главните булеварди. Кварталните улици за забравени от години. Никой не пипва тротоари, подлези, пешеходни пространства. Данъкоплатеца трябва да ходи със снегоходки за да не се пребие.
147
15
 
7
 
! Отговори
Бахура преди 7 години
СЛедните неща - навън е зима и заваля сняг. О каква изненада! Освен за общината, същото е валидно и за всички нещастници, дето са с летните гуми. По улиците въобще не е толкова тежко положението, става такова заради *** с летните гуми или зимни *** на 1 години. Второ - софиЕнци просто не можете да карате. Има ли малко дъжд и сняг и всички сте в шок. По-добре се замисляйте за градски транспорт. Преживейте го, просто не можете да карате ако има малко вода на пътя...
146
2
 
4
 
! Отговори
невидим преди 7 години
е па и язе видех серго *** да чисти пътя за европа от снег за да може останалата част от тайфата да пристигне без проблемно на европейската хранилка.
145
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на този снеговалеж на някой му е трудно да шофира то най добре ще е този човек да не се качва в кола изобщо! Или поне до топлите месеци!!!
144
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами аз цяла сутрин карам и не видях една почистена улица, светофарите едвам се виждат, знаци няма. Все пак плащам данъци на СО за това-онова. Така е, защото сегашният кмет си го избраха с шашма от ГЕРБ. То такова поголовно крадене и толкова недомислици май в историята на София няма.
143
13
 
25
 
! Отговори
KZL преди 7 години
Какво искате, бе. Зима е. Половината дето реват тука 100% не са си изчистили пред входа.Освен това е метрото не вали. Слизайте от колите и стига ревахте.
142
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извикайте Путин да ви почисти ,ааа забравих ,те в Русия нямат пътища и не чистят,виждате ли ест път есть проблем ,неть път неть проблем
141
9
 
24
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
Вярно трябва във въздуха да почнат да ги ловят и пак ще има мрънкачи. Много добре си е почистено. Но нали някой с летни гуми не могъл да тръгне и сипе
140
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Из цяла Европа първа мярка за безопастност е затваряне на пътя,разбрахте ли селяци ,и никой не мрънка,само тука големи играчи ,много сте важни бе
139
9
 
20
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Мрънкалници, а вие почиститхте ли пред входа или за.бахте, щото много бързате и все некой ше почисти
138
1
 
4
 
! Отговори
ист преди 7 години
В заглавието има рима, но е пхолитическо и гл упа во.
137
4
 
8
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Бацеее, къде си бе!? Не чуваш ли че човека плаща данаци, само той де.Като си нахвълял асфалт, трябва и да си го чистиш бе Баце!!!Да пратиш специалистите със сешоарите, да подготвят на човека пистата ...чу ли бе Бойкооо!!
136
1
 
12
 
! Отговори
МАГИСТРАЛА преди 7 години
За магистралите класиката е да чакат да спре да вали сняг и тогава пускат снегорините... Да не се минат да чистят повече от веднъж. Сериозно.
135
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Жалка работа. Паднал 5 см сняг и всичко се блокира. Преди години честичко валеше доста повече сняг и 15-20 снегорина успяваха да изчистят София и околните села. Сега с модерните смески 150 снегорина нищо не успяват да направят!!! Аз лчино 5 см сняг не го броя за сняг. Лошото ще е ако започне да се топи и замръзне и пътя стане на пързалка.
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само българите не са разбрали ,че няма пълно щастие.Изискват неща които те самите са некадърни да предоставят,няма как да ви разтопят снега и да ви изсушат пътищата.Карайте бавно със зимни гуми,не псувайте тези пред вас,давайте предимство ,имайте търпение и нещата ще се получават,да не мислите ,че на запад е по розово,не не е ама хората са други,изчакват се,спазват реда като войници,вие в БГ сами си го правите сложно щот сте със самочувствие на богове а сте едни неинтегрирани ***
133
7
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Кутев се изложи тоя път. В Източна София булевардите са си ок, а днес бг са публикували снимка от някакъв парк (номер 11) Във видеото пък не личи да има некви проблеми със снега.
132
1
 
16
 
! Отговори
nixx преди 7 години
Стига *** статии. Има 2 пръста сняг навън, който би бил стъпкан и стопен от колите. Снегопочистващите машини само влошават трафика! Както и некадърните шофьори с летни гуми и наглите, които остават в кръстовищата, да блокират и незадръстените посоки!