Сняг вали и навява, от снегорините – следа няма!

Тежък сняг затрупва пътищата, а машините само опесъчават, а не рият
Обновена: 29 ное 2016 08:45 | 29 ное 2016 08:44, Екип на Dnes.bg
198

 Снимка: Dnes.bg

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Още по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо мрънкане, а както вече отбелязаха, клко от тея дето слагат палците надолу и мрънкат са изчистили пред блока?Зима е, нормално е сняг да има. Не виждам проблема вместо да мрънкаш, да се повозиш на градския транспорт няколко дни за да се облекчава трафика. *** няма, пред клавиатурите всички са герои, а държавата слаба. Матрялааа.
110
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снегорини има,проблема е от скапани шофьори,летни гуми и неспазване на правилата. За 5 км видях маса без светлини още повече с летни гуми.Зима е вали....няма как през цялото време да е без сняг по пътя.
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даскалицата отново ще гепи. Нали Бай *** абдикира с което затрудни такива като Мърсолката Фандъкова които краднат под негова закрила. Тя както винаги си ги приказва колко машини са на терен, колко общината е готова а всъщност всичко е на хартия. Удрят калема колко е "свършено" и прибират паричките. Е, Императора получава тлъст пай от плячката. Но въпросът е, като си замине кой ще пази крадльовците от СО? Или всичко ще продължи по изпитаната схема.
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оф тук само *** аман
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък нарочно си оставих колата в гаража за да не гние от химиите, с които пръскат :)
106
0
 
7
 
! Отговори
истината е, преди 7 години
че когато вали сняг винаги ще има проблем с придвижването, особено ако е интензивено, както е в момента в София. Срещу природата гаранция няма. Обаче когато едни хора прибират едни много пари с обещанието, че няма да има проблем, а проблем има трябва да се направи нещо. Да се спре плащането и ще видите, че няма разлика дали е почистено или не, за София говоря. Тази сутрин пътните платна бяха почистени едиствено от трафика. Не е редно като се плащат пари за чистене да се въртим като пумпали.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 110сигурно причината е дълбокия не проходим сняг нали
104
3
 
8
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Не съм политически ангажирана, от 20 години на тези избори за първи път гласувах. Това го казвам за да не ме обвинят в пристрастие. Вчера пътувахме по АМ Тракия, и по целия път на 20 - 30 км виждахме снегорини и в двте посоки.Защо трябва винаги да сме черногледи. Само това искам да кажа.
103
1
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 7 години
32 минути чаках автобус 120.
102
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като вие си изчистите пред входа тогава и общината ще ви изчисти пътищата.
101
1
 
8
 
! Отговори
ник преди 7 години
В Драгалевци е много яко сега. Красиво задръстване с километри. Добре, че и шефа е там. Едвам успях с 4×4 да се доплъзгам до офиса.карайте внимателно. От стръмните преки улички изскачат опасници. Я се опитва да се качи, я слиза-не става. 10 минути висях, защото един качващ се все слизаше.
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Час и половина днес, за да стигна до работното място, което по принцип ми отнема 20 минути. Фандъкова, Фандъкова...
99
3
 
4
 
! Отговори
апо преди 7 години
*** софета......У наше село всеки божи ден е прекрасен :)
98
2
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Мога да ви кажа, че минах покрай три големи булеварди в София - Г. М. Димитров, Опълченска, Сливница и в 8 часа сутринта, нищо не беше почистено и сняг имаше. Може да бяха 2, 3 сантиметра, но това трябва да се почисти, защото създава опасност.
97
1
 
18
 
! Отговори
Б.Б. Буда - булката преди 7 години
Снегът е провокация от опозицията и е част от хибридната война на Москва! Проверих и метеоролозите ми казаха, че снегът е дошъл от север, откъм Русия, тъй че е доказано
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех майка му стара падна 2 санта сняг и вече ревете като да не казвам какво...
95
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
a нашата учителка по руски /Татяна/разбирайте фандъкова,така пееше големия СТЕФАН ВОРОНОВ,припява,че няма проблем със снегопочистването.
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата е наредил да се спре и чистенето на снега, както спря санирането. Очаквано. Целта е да се покаже, че без него държавата ще загине и пак да си остане премиер. Може да се очаква и още сценки от него в следващите седмици
93
5
 
13
 
! Отговори
АЗ СИ КУПИХ ВИНЕТКА! преди 7 години
АЗ ТАЗИ ГОДИНА СИ КУПИХ ЦЕЛОГОДИШНА ВИНЕТКА !!!!!! ЦЯЛА ГОДИНА СЕ ПИТАМ ЗАЩО ГО НАПРАВИХ !!!!!!!!!!!! НЯМА РЕМОНТИРАНА ЕДНА ДУПКА , НЯМА ЕДНА ИЗПРАВЕНА МАНТИНЕЛА , ПЪТНИ ЗНАЦИ ПАДНАЛИ ИЛИ ЛИПСВАЩИ ТАКИВА , НЕПОЧИСТЕН СНЯГ ......
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ник до 92ай сега чакай в задръстванията аз като по-*** ще се кача на метро