Набеден от роми пожарникар: Рискувахме живота си, а бяхме унижени! Цирк!

Любомир Любенов изля разочарованието си във Facebook
2 дек 2016 09:05,
113
Набеден от роми пожарникар: Рискувахме живота си, а бяхме унижени! Цирк!
Любомир Любенов, Снимка: Facebook

На 29 ноември аз и моите колеги станахме главни артисти в един цирк. Цирк, в който всички ние бяхме нагрубявани, хулени, прокълнати, унижени от едно общество, на което оказахме помощ, спасихме имота и детето им, рискувайки нашия живот! Това написа във Facebook Любомир Любенов от Пловдив, отличен като пожарникар на 2015 г.

Той и колегите му бяха обвинени от пловдивски роми, че докато гасили пожар в дома им, са откраднали крупната сума от 300 000 евро от жилището.

"Помогнахме на едно общество, роми или както ги наричаме още цигани, за които законите не важат, a ние всички, честните данъкоплатци, плащаме битовите нужди. Същите тези неблагодарници взимат помощи и за деца и т.н.! Не съм се чувствал никога толкова унижен и омърсен както сега от всичката тая помия, която се изсипа върху мен и колегите ми! Не мога да ви опиша какъв ужас и гняв изпитвах по време на изпълнение на служебните си задължения, рискувайки живота си!", пише още Любенов.

Още по темата

Към момента се проверява откъде ромите притежават 300 000 евро, както твърдят. Пожарните коли също са претърсени. Пачки обаче не са открити. Притежателят на дома Демир Александров твърди, че е скрил крупната сума под дивана. По думите му след като служителите загасили пламъците, валутата изчезнала. Разследващите вече са разпитали пожарникарите, които отричат да са вземали парите. Шефът им, комисар Димитър Стоенчев, е категоричен, че са набедени.

"Не се съмнявам по никакъв начин в тях. Всички са служители с голям стаж", коментира той.

Чакат се резултатите от назначената експертиза за причината за пожара. Не се отхвърля версията да е умишлен. Криминалистите, които работят по случая, са привикали и петимата възрастни от семейство Александрови, обитаващи въпросното жилище. В момента се установяват страничните хора, които са присъствали на мястото на пожара. От тях също ще бъдат взети обяснения.

"Ще се проверява и произходът на парите на Александрови. Ако казват, че са честно изкарани от сделки или от наследство, трябва да има писмена следа", коментира говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Съседите на Александрови в блока на бул. "6 септември" казват, че били богати. Притежавали два джипа, мерцедес и бус, въртели търговия и имали магазин.

"Вярвам, че момчетата ми са невинни и твърденията за откраднати 300 000 евро са долна клевета и лъжа", каза шефът на пожарната Николай Николов за "24 часа". Той бе категоричен, че ще помогне на служителите си да си търсят правата и да заведат дела за клевета. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" също ще съдят циганите за набеждаване и уронване на престижа на институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Я стига с тези приказки,че нямали токова пари.Ами ако братчеда им от Драгалевци им ги е дал на заем?Няма ли да питате тогава пък Драгалевският М...л от къде ги има?*** никога не лъжат и не радат.Те просто си взимат.
62
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 7 години
Заранка шъ си пала плевника и пожарната да ми плаща 20 кила злато!Дека шъ съ ги откраднале!Ба си убавата далавера. Тава и ониа с телефонете не съ *** измислиле още! Само тоа от Пловдив и язе!
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога български лекари, полицаи и пожарникари ще бъдат унижавани в собствената си държава от тези т.нар.роми?!?
60
0
 
7
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
Радвайте се на трохите.... и това Ви е много!!!!!!
59
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката виждам щастливо лице!!! Колко заплата взима един пожарникар:) и не само пожарникар всички сте крадци ама образовани!!! На ромите давате да си откраднат трохички за да има кого да оплюване.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В къщи имам 300х.евро избухва пожар ,първото ми нещо ще бъде да спася парите,а ромите чакат някой да дойде да погаси пожара и тогава търасят парите .Да ама не особено като знаем привързаноста им към парите .
57
0
 
8
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Да сложат "бръмбарчета" на всички ромеи от Катуна и работата ще се разплете само за 24 часа.И после - хай в дранголника за набедяване.Нали за подобни цели един ушат министър брои сума ти му пара за бусчета с брмбари?
56
0
 
22
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Ромите никога не лъжат! Те плащат данъци и работят здраво. Мъчно ми е, че толкова много вкарват в хазната, а почти нищо не получават. Германците се учат от тях.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой да каже как се изкарват толкова пари с честен труд у нас ?Цели поколения от едно семейство не могат да ги спестят .Лъжа ,лъжа и пак много лъжи ,но с каква цел се питаме всички ние .Тези ***... ли само с кражби и лъжи си живеят и държавата им помага да са още по-добре.А за набедените момчета мисли ли някой как преживяват простотиите и клетвите на дъртата вещица ?
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой от двамата е българин и кои ром , и двамата са с български имена
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В щатите много внимават с обвиненията,защото ако не ги докажеш следва затвор за уронване на престиш.Тук ромалета ще си ги пуснат по живо ,по здраво.Впрочем тук даже няма и да се стигне до съд.
52
0
 
29
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А сега Бай Римлянин (всичкото до един живели в тая Банка Антинари) да покаже данъчните си декларации по ЗКПО с които е обложил доходите в дружеството, собствените си по ЗДДФЛ с които е обложил личните си доходи, платените данък сгради, такса смет, МПС и всички други "мълсотии" които българите правят така, че като твърди за 300 хиляди евро да ги докаже. А не да се гаври с пожарникарите и полицайчетата. И БЕХ не може да отмени законите, нищо от "самобитността". И така.
51
0
 
34
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
Всички да минат в Института по психология - МВР на детектор на лъжата и психологическа експертиза за лоялност. Със заключенията да внесат в прокуратурата жалба за набеждаване. Отделно всеки един да заведе частно дело за клевета. Ако нямат средства за държавните такси, със сигурност ще се намерят колеги, които да се заемат безплатно срещу процент от бъдещата присъдена сума за обезщетение.
50
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако са " искарани честно" защо са под дюшека.Най- вероятно някой ги краде, после пали колибата.Може би е самият собственик. Сигурно дължи тези пари.Произходът на парите най- вероятно е от трафик на хора
49
10
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Изкарани честно или не, доста глупаво е да държиш 300 хил. евро под дюшека.Само, заради тази глупост, си заслужават участта, ако са ограбени.А възможно е да са ограбени от друг - съсед, член на семейството и прочее.Пожарникар съм и да кажа за един отдавнашен разговор с колега от полицейска служба.Разказваше ми как през 90-те било много хубаво- пазиш, видиш някой наркоман или пияница, пък го метнеш на капака и го преджобиш, огледаш се и вземаш каквото си харесаш.Кой ще му повярва, ако се оплаче.
48
0
 
47
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Сега нека им направят една яка данъчна приверка щом казват че са притежавали 300к евро и ако не докажат произхода им да си понесът съответните наказания и глоби за укриване да доходи!Това е поредната наглост, запали си апартамента извикай държавни служители да го гасят и после ИСКАЙ от държавата да ти върне въображаемите пари .Това са индивиди ,безскрупулни свикнали да им се дава!Да се виждали ром да протистира срещу вдигане на винетки,данъци,бежанци ,да участват в да изчистим България..??
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да ги осъдят за присвояване на 300 000 евро, след като не могат да докажат, че са ги спечелили - с честен труд, от лотария или от наследство!
46
0
 
26
 
! Отговори
dominici преди 7 години
Да го видим рома дали може да докаже, че е имал тези пари - служебни бележки, касови бележки, фактури, нещо? Данъци платени? Съмнявам се. Както каза колегата по-долу, 300 000 евро не са един плик пари - кашонче са. Скрити под дюшека ще рече, че са били положени извън кашончето, подредени. Та значи пожарникарите са ги обирали една по една и никой не ги е видял. Не е невъзможно, но се съмнявам.
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Били са 6 пачки по 500 Евро, не е кой знае какъв обем. Друг е въпроса от къде са ги взели, ако иска някой може да се опита да се сдобие с банкнота от 500 евро да видим дали ще успее. Тези банкноти ги водят "черни" и поне в България трудно може да се сдобиеш с тях! Според мен или са мръсни били парите (дрога, проституция и т.н.) или Някой подземен бос/политик им ги е дал за нещо и те са спретнали този театър за него :)
44
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен пари не е имало, искат просто да си покрият щетите и да изкарат някой лев.