Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения!
10 дек 2016 22:14, Елка Василева
198
Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

„При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„Източването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистерна“, обясни той. По думите на Бойко Борисов това е проблем в световен мащаб и трябва да се прави бавно, внимателно и без бързане.

Той посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, вече са правили такова отваряне и това е специалността им.

„Да стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли“, коментира премиерът в оставка.

„С риск дори да се забавим с връщането на хората в селото, по-добре да се забавим. Ще видим как да се погрижим за животните им, но животни се купуват“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос кога се очаква да започнат действията по източване на цистерните премиерът в оставка каза: „Утре от 7.00 до 9.00 започват процесуално-следствени действия, подготвяне на арматура, технологията е много сложна".

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения, каза още Борисов.

„ В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Бойко БорисовХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ББ.Ти да не си от някоя жълто кафява медия?Те си фантазират така,ментално увредени човечета!
32
1
 
4
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До снайпераМного си *** бе януари е ново добро начало .
31
4
 
17
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Бати Бойко, защо не си остана главен пожарникар. Разбираш ги тези неща, стана политик и се забърка в мръсната европейска политика. Не си щастлив сега.
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се, че пожарникарите, медиците и спасителните екипи, които работят от сутринта и ще работят цяла нощ, ще събудят на сутринта премиера, за да може да организира пресконференция, на която да си припише всички заслуги по овладяването на положението.
29
0
 
23
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Тупани, не си чешете езиците, щото хабер нямате от нещата!Истината е, че БДЖ заради износена инфрструктура и локомотиви , дава неофициално разрешение на товарните влакове да хвърчат със скорост над допустимата, за да не пречат на разписанието на пътническите, щото път иците се оплакват. Влакът с цистерните-бомби е хвърчал по най-старата жп линия в БГ - 1868-69г.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30.Много искаш!Преди Бойко има много други,които трябва да го направят.
27
3
 
26
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Сега съм изморен да крепя цяла България с едната си ръка и да гася пожара с другата. Утре като стана, сам ще потуша бедствието, въпреки хората с маркучите, дето ми се мотаят в краката и се опитват да ми попречат да съм героят на деня, спасил цялото село.
26
0
 
1
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До АнонименМного лошо и неадекватно "мислене" имаш .
25
0
 
2
 
! Отговори
Lenin преди 7 години
Do 29Pogledni malko po nazad i tuk ne se govori nito za kamunizam nito za kapitalizam. V istotiata ni ne e samo edin primer
24
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28.А ако не е там,ти каква помия ще изсипеш.Там е защото това му е работата,а не като Радев отива в болницата,защото друго не може,а и не знае.
23
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните."---Ами, като те е страх, ОБЕСИ ДСЕ НА ПОЛЮЛЕЯ, БЕ! -- Както беше казал ВЕНЦИ Димитрив на ФИЛИП Димитров в НС преди 20 години.ЛИЦЕМЕР !
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Lenin.България умря преди 70 години.Виж тайните фалити на БСП,Виж Убитите от тази терористична партия,и тогава ми дръж реч.Ако ти нямаш разум,повечето хора четат.Иска ви се всичко преди 27 години да бъде скрито и покрито.Агентите на ДС ,сте като ***.Палихте Партийния дом да заличите следите си,ама не става.Истината излиза малко по малко,а вие се чудите,как да си останете на власт
21
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боцко, мене ме е страх, че и утре няма да спреш да трупаш политически дивиденти на гърба на трагедията чрез PR и медии и ще продължиш да си приписваш всички заслуги за спасителните операции.
20
2
 
26
 
! Отговори
88 преди 7 години
ех този бат Бойко пак ще стане герой
19
0
 
39
 
! Отговори
Януари преди 7 години
Нека да бъдем по-добри и да не бъдем жестоки в мисленето към хората , които са на мястото на ужасната трягедия , Вие всички след малко ще си легнете , а те ?
18
0
 
5
 
! Отговори
Lenin преди 7 години
I poslednoto koeto kaza darzavata ni platihme reaktorite no niama darzavata da e sobstvenik na inveticiata za kakva darzava si govorim. Vzame ot naroda za da ia predostavim tazi investicia na drugi da pecheliat ot sashtia narod. PBAGODARIA VI ZA POLITICHESKOTO UPRAVLENIE POSLEDNITE 27 SPOKOJNI GODINI :(
17
0
 
23
 
! Отговори
? преди 7 години
Ами ако има риск за хората да ги взривяват и изобщо да не се занимават. Няма нищо по ценно от човешкия живот...
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BOKO: утре отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.do togava faktite mo ta mo ste budat manipulirani.ako naokolo cisterniate nima kordon ot policai vaorajeni do zubi- tozi anons:утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч. ozna4ava 4e faktite ste budat manipulirani
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви машинисти бе хора ,това е контролиран взрив от начало до края.
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом го е страх да се крие под магнолията в Банкя!