Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения!
10 дек 2016 22:14, Елка Василева
198
Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

„При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„Източването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистерна“, обясни той. По думите на Бойко Борисов това е проблем в световен мащаб и трябва да се прави бавно, внимателно и без бързане.

Той посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, вече са правили такова отваряне и това е специалността им.

„Да стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли“, коментира премиерът в оставка.

„С риск дори да се забавим с връщането на хората в селото, по-добре да се забавим. Ще видим как да се погрижим за животните им, но животни се купуват“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос кога се очаква да започнат действията по източване на цистерните премиерът в оставка каза: „Утре от 7.00 до 9.00 започват процесуално-следствени действия, подготвяне на арматура, технологията е много сложна".

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения, каза още Борисов.

„ В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Бойко БорисовХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да си говорим Бойко е мъж, а Радев е мъжът на ***.
52
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен пък ме е страх от Бойко.Той е самозабравил се неадекватен нарцистичен тип.Заедно с неговата партия съсипаха страната ни.По лошо от ГЕРБ няма.По-продажна политика от тях няма.
51
0
 
8
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До ЛилиАко знаеш че твой близък изгаря жив и разчиташ на помощ и те псуват вместо да помогнат , как ще реагираш , ще се мислиш ли за луда .
50
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До професорът.Да незаменим е,защото ако там е Станишев или Орешарски,тогава ще видиш кой какъв е.
49
2
 
3
 
! Отговори
Народе преди 7 години
Политиците , пожарникарите , лекарите , началниците са част от теб. Колкото и да се пънете и да роптаете, това са ви възмобностите. Иначе злощастни инциденти стават навсякъде, макар и малко по често в бантунстански страни.
48
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59.Бойко е там,а кандидат премиера *** я няма никаква.
47
2
 
26
 
! Отговори
професорът преди 7 години
Боисов си пълнеше офшорните сметки с парите на Цветан Василев,носни му от Сталийски и Пеевски.Журналистки му правеха пиар и го хвалеха по медиите.Той си цъкаше тенис и мачлета и вярваше, че е територията България е неговатой е вожда и е незаменим
46
5
 
0
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До АнонименПак ти пиша същото не "разсъждаваш" адекватно , ако ти беше премиер и се случи такава трагедия щеше ли да реагираш по този начин Бе .
45
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре в 7 часа Бойко ще бъде там и ще работи заедно с пожарникарите и спец частите за обезопасяване а вашия генерал Радев,ще е много далече от ТОЯ ПРОБЛЕМ!Пожарникарите не са страхливци.Виждали сме ги по време на пожар,какви рискове за живота си правят.Свидетел съм,на два пожара и тогава видях,какво значи истински мъже в огъня.В единия случай,за да стигнат по горящо стълбище и таван до седми етаж на блок се качваха от външната стена на блока от прозорец на прозорец.Бог да ги пази утре!И ВИНАГИ!
44
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е на мястото на инцидента, където още е опасно, но той се опитва да помогне с решаването на конкретни проблеми и съгласуването на сложна кризисна ситуация с участието на няколко държавни служби.В същото време ген Радев е на безопасно разстояние в шуменската болница и пречи на лекарите да се грижат за пострадалите като се снима пред камерите на журналистите.Е, нека сами да прецените кой си прави ПиАр и кой си върши работата!
43
6
 
14
 
! Отговори
Плефнелиев преди 7 години
Руски хакери са повредили софтуера на локомотиватримата машинисти Абдул,Селям и Абдял са цъкали във вйсбука през това времеНали Ви говорех за руската заплахаПлефнелиев
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯнуариНе че не сме съпричастни, просто се дразним как тая тиква си прави ПР на гърба на пострадалите хора.
41
2
 
13
 
! Отговори
Лили преди 7 години
Кое е пиян бе хора.Човекът който го каза е в шок от загубата си ,незнае какво говори
40
3
 
14
 
! Отговори
Русия ФАЩ преди 7 години
Бобко би трябвало да не е премиер от 7 ноември! Или това е част от предизборната кампания.
39
3
 
19
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До Всички престанете със злобата и омразата , бъдете съпричастни с трагедията на хората , някой от Вас дари ли кръв или помогна на потърпевщите ?
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли в оставка?
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 43Мани го тоя печат, ами какво ще ги правим тия полипропиленови тръби дето тече питейната вода по тях...
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взривът е поздрав от акбарите, които Бъчварова по нареждане на Бойко,на който му заповчдва Меркел регистрираме и интегрираме.Залепва се взрива за вагона и се пуска дистанацирано от смартфона.Благодарност за ценностите ни.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хванах са за главатаАбе като не сте в час не се напъвайте да пишете бе.ми това им е работата на проруските ***
34
1
 
28
 
! Отговори
до хванах се за глав преди 7 години
От 10 години съм оператор на широкоформатни машини, имам дългогодишен опит с полипропилена като печатен материал и днес, благодарение на неграмотните медии научавам, че бил взривоопасен. А аз през цялото време съм сушил печата върху него с печките на машините... :)