Жертвите в Хитрино – осем, момче е намерено затрупано

"Пари за нови къщи ще има", успокои премиерът в оставка Борисов
Обновена: 11 дек 2016 17:50 | 11 дек 2016 16:50,
291

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Осем станаха жертвите при взрива в Хитрино. Това обяви на извънреден брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов след взрива на цистерни с гориво на гарата в селото.
Още по темата

На телефон 112 вчера бил подаден сигнал за момче от село Тимарево, което не се е прибрало.

"Веднага след като подадоха сигнала, където е видян последно на автогарата, изпратих хора, които за съжаление го намериха момчето затрупано", каза Борисов.

Продължава източването на взривоопасните продукти от цистерните. Прехвърлянето на съдържанието на една цистерна отнема около 3-4 часа. Очакват се два големи крана от Румъния, които да подпомогнат работата на специалистите.

Ще се работи денонощно, но въпреки това срокът за окончателното завършване на работата е около 10 дни.

Борисов припомни за установеното изтичане на газ, поради което по-рано днес операцията бе отложена.

"Там, където имаше нагрети камъни в къщите, колегите ги покриха с пяна, с вода – така че да не излиза някъде искрица, ако задуха вятър. В момента мисля, че в тази посока сме взели необходимите мерки, за да продължим работа, иначе процесът по преточване на пропилена нямаше да го правим", коментира той.

Според премиера в оставка не трябва да се бърза, защото това би довело до риск за живота на спасителите и разчистващите.

Борисов обясни, че утре до 11:30 ч. ще бъде изчислено колко ще струва възстановяването на къщите и средствата ще бъдат преведени на Община Хитрино.

"Общината ще изчисли на квадратен метър колко ще струва. Да успокоят хората, че пари за нови къщи ще има и да не се съмняват, че в един преходен период би могло някой да ги подведе", каза той.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души, като двама от тях, настанени в МБАЛ - Варна, са в мното тежко състояние.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
14
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Вие атакаджиите сте най простите и най първосигналните. Не ставате за нищо. Простаци. Единия журналист в Двмокрация плюещ Русия станал шеф на атака. Другия си е от ромски произход. Направил телевизия. Фамилия Балевски. Има хотел на турската граница. Другия агент на ДС с голямо шкембе. Македонец от Русе.
116
8
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до турчинаНе, Виталий Кличко е само КМЕТ на КИЕВ..Не е политик!ОЛИ.ГОФРЕН ПОТУРЧЕН !
115
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ, ШУМЕНСКАТА АРТИЛЕРИЯ С ЕДИН СНАРЯД ДА ОБЕЗВРЕДИ ОПАСНОСТТА.
114
7
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до Турчин, Братята Кличко като се показват голи на младини, значи са за голям срам? Оли.гофрен!
113
1
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Много беше изнервен наскоро. Не бъркам.
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПЛЮС ТОВА БЪЛГАРСКАТА АРТИЛЕРИЯ Е ПЪРВОКЛАСНА, ЩЕ ГИ ИЗДУМКА С ПЪРВИЯ СНАРЯД. ДОРИ ОТ СЪВЕТСКИ ГАУБИЦИ. ДАЖЕ Е ЕКСТРА КЛАСА АРТИЛЕРИЯ. ОЩЕ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА. И ОТ ПРЕДИ ТОВА.
111
2
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
До Атакист. Аз съм виждал членове в казармата. Но твоя лидер не е виждал защото не е служил. Но всички видяхме неговия член.
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари за къщите ще има. Може би от продажбата на оръжие за сирийската опозиция? Лъснаха по всички телевизии, но не и по нашите!
109
1
 
7
 
! Отговори
До 114 преди 7 години
Защото е премиер-пожарникар,да дава акъл на по-глупавите от него.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗДУМКАЙТЕ ГИ С АРТИЛЕРИЯТА ОСТАНАЛИТЕ ОПАСНИ ВАГОНИ. ОТ ТЯХ ВАГОНИ НЕ СТАВА, ЛИНИЯТА Е ОТ ТУРСКО ВРЕМЕ, ХИТРИНО Е ПРАЗНО, ТАКА ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ. ВМЕСТО ДА ПРАЩАТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ТАМ ДА ГИНАТ ПРОСТО ГИ РАЗСТРЕЛЯЙТЕ ОТ ШУМЕН И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА И ДА ПОЧВАТ ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ.
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако не беше подаден сигнал, там ли щеше да изгние момчето? Писна ми от медийните му изцепки и от маниите на този нарцис! Добре, че разпоредил!
106
4
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Няма ли най макрая реалните български собственици,а не някакъв беден кипърец да бъдат осветлени.Не е ли нагло,както и факта,че преди пет години тяхната офшорка разруши Храм Св Св Кирил и методий в центъра на Бургас.
105
3
 
9
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Другия "патриот" винкела е "приватизирал" заводи. Продавал е метал и забогатял. Каракачан "македонеца" пък е от Русе. Служител на ДС - Агент Иван.
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ОСТАНАЛИТЕ ВАГОНИ ВМЕСТО ДА ИМ СЕ ЧУДЯТ ДА ИМ ПУСНАТ ПО ЕДИН СНАРЯД ОТ АРТИЛЕРИЯТА В ШУМЕН ЗА ДА НЯМА КАКВО ДА ГРЪМНЕ СЛЕД ТОВА. ХИТРИТО Е ПРАЗНО, КЪЩИТЕ ЩЕ ГИ ПЛАТИ ДЪРЖАВАТА, КАКВО ТОЛКОВА СЕ ЧУДЯТ. ЩЕ СПЕСТЯТ ПАРИ И ЕВЕНТУАЛНО ЖИВОТА НА ПОЖАРНИКАРИ.
103
1
 
9
 
! Отговори
Галин преди 7 години
е как така за потопа в Мизия нямаше пари...макар че като мащаб беше доста по-голямо, а правиха на хората палаткови лагери...........на нито 1 човек не беше построена къща, а сега като е в ОСТАВКА пари за всяка къща ще има? Защо не е така добър да дава и когато не е в ОСТАВКА...ей смешни станаха вече
102
1
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Здрасти Знайко. Днес как си с нервите?
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навреме са се сетили да търсят оцелели.
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам - защо докато генерал Радев даряваше кръв във ВМА за пострадилите, простата Тиква се кипреше пак пред камерите да извлече някакви политически дивиденти от трагедията и да помпа кухия си рейтинг.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИ БОКО САМО МИНИСТЕРСТВОТО НА КРАДЕНЕТО РАБОТИ КАТО ШВЕЙЦАРСКИ ЧАСОВНИКОЩЕ УТРЕ ЩЕ ОТПУСНАТ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ , УЖ ЗА ХИТРИНО
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хитрино от утре да се казва тиквино