Цацаров убеден: Ще има обвинения за трагедията в Хитрино

Най-важно е да приключи огледа възможно най-бързо, заяви той
13 дек 2016 18:32, Александър Попов
24
Цацаров убеден: Ще има обвинения за трагедията в Хитрино
Снимка: Булфото, архив

Сега е най-важното да приключим настоящия оглед възможно най-бързо, за да дадем възможност на пожарната охрана и събраните там сили да съдействат за освобождаване на железопътния път и най-вече да се ликвидира опасността, и населението да може да влезе в Хитрино. Това каза в Съдебната палата в Шумен главният прокурор Сотир Цацаров.

Той изрази надежда, че това може да стане и до час.

Още по темата

"Оттам нататък ние ще продължим да работим на мястото, където бъдат събрани, складирани вагоните и ще провеждаме оглед вагон по вагон", посочи Цацаров.

Той обяви, че на този етап се изключва версията за умишлено причиняване на произшествието и се работи по всички версии за изясняването на причините за инцидента. Една от версиите за произшествието е скоростта на влаковата композиция, далеч над ограниченията за навлизане в гарата в Хитрино, отбеляза Цацаров.

По думите му влакът се е движил, изпреварвайки разписанието, и е щял да пристигне в 6.02 часа, с около 15 минути по-рано, ако не се е случило произшествието.

При извършените огледи на кабините на локомотивите са иззети четящите устройства за скоростта. Очаква се до понеделник прокуратурата да разполага с данни каква е била скоростта на влаковата композиция, каза Цацаров.

До момента са назначени 24 експертизи, разпитани са 31 свидетели, уточни главният прокурор.

По думите му основните линии на разследването са превозвачът и товарополучателят в Румъния.

Следователи от Специализирания отдел при Националната следствена служба ще разследват инцидента на гарата в Хитрино, при който до момента са загинали седем души. В работата по разследването са ангажирани и окръжните прокуратури в Шумен, Русе, Варна и Бургас, допълни Цацаров.

Той беше категоричен, че разследването ще приключи с обвинителен акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ХитриноСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъмни са делата жепейски!Както при загиналите във влака София Кардам!Може ли едно "самозапалило" се от луминисцентна!!!! лампа перде да запали вагон,и кое и колко тона е това горимо вещество в конструкцията на вагона,способно да загрее и "накъдри" външните му стени през февруари?...Тайни пожарникарски!Както е тайна и как горе в балкана "фокусираните" от празна бирена бутилка слънчеви лъчи запалили гората... Така е!Пед-ераси и пожарникари да си ти премиери... и клатик-ури-главни прокурори!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По думите на машиниста след "откачването" на вагоните локомотива се е ускорил,което означава,че спирачните им системи не са били "свързани" с локомотива .В противен случай,както е при "внезапните спирачки" би трябвало и локомотива да спре.Въпросът е кой,кога и защо поначало не е свързал гъвкавите връзки и не е включил"въздуха" -или кой,кога и защо по "маршрута" ги е "разединил" и е изключил спирачната система на композицията след последния "здрав" вагон...Някой на някого нещо не е платил?
20
0
 
9
 
! Отговори
Американ преди 7 години
А случайно ще се обърне ли внимание на превозвача и на собственика дали са спазени всички мерки за безопастност? Като изправност и обезопасеност на железопътната линия и на цистерните, превозващи взрибоопасния товар? Или ще си разглеждаме превишаването на скорост като единствен и най-лесен(ще го отнесе някой безащитен) вариант?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за забранените за внос ваксини,, арестувани ,,от ДАНС нама ли да има ,Цацаров ?
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ще има ли обвинения за изнесеното през месец юли българско оръжие за ИДИЛ?
17
0
 
12
 
! Отговори
Здрасти преди 7 години
Ок, има убити и ранени. Факт. Следваща стъпка материални щети? Кога българската прокуратура ще формулира правилни искове? Кога българските журналисти ще търсят правилните отговори? Как е възможно в правилни държави при поискване да имат данни за убити, ранени, материални щети? Тук е на час по лъжичка.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе то бушон ще се намери,важното е системата да се поправи
15
0
 
18
 
! Отговори
Булгар-будала преди 7 години
Цаца, ясна е работата, значи... нема нужда и от оглед - виновен е машиниста - карал е с несъобразена скорост спрямо пътните условия... нал тъй...Абе същото като с цигарената фабрика в Пловдив - виновен е клошара, нали Цацка, знаехме си го от самото начало...
14
0
 
19
 
! Отговори
ПАРТЕНКИ! преди 7 години
КОЛКОТО ИМАШЕ ЗА САРАФОВО.ЖАЛКА,СМЕХОТВОРНА,СЛУГИНСКА И НЕКАДЪРНА ЦАЦАРАТУРА...
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А разследване за продажба на оръжие за ИДИЛ ще има ли? Или сме продавали на добрите? Толкова престъпления се извършват пред очите ни, но прокуратурата или спи или гони мишки!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще излязат ни лук яли, ни лук мирисали - ще си измият отново ръчичките с машинистите и пролетта Хитрино за чудо и приказ. Толкова ли не могат да си го набият в т.ъ.п.ите крaтyни, че ДВА локомотива от по 200 или колкото са там тона плюс ПЕТ вагона НЯМА начин да останат на релсите, ако дерайлирането е причинено от висока скорост. Локомотивът е най-тежката част на една композиция, има най-голям инерционен момент и е физически НЕВЪЗМОЖНО да не излети първо той при дерайлиране от скорост...
11
0
 
13
 
! Отговори
Баче преди 7 години
"Ще има обвинения за трагедията в Хитрино" А осъдени дали ще има?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде скриха остатъците от боммбата?
9
0
 
19
 
! Отговори
Есетров преди 7 години
Ако тази добре охранена *** на снимката знае колко много е мразен от българския народ, досега да се е гръмнал!
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацата отказва да разследва умишлен взрив,всичко друго се разследва но не и истината ,защото това във Хитрино е АТЕНТАТ.Сега да вметна,ако така продължава бизнеса с контрабандни горива ,следващата мишена е е бензиностанция на Марешки,хайде да не се правим на ***,всички знаем ,че взривиха композиция със контрабандна пратка.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще има обвинения за трагедията в Хитрино"- УНИКАЛНО. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДА НЯМАШЕ. НАШЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ Е "ПОЕМА" ДА НЯМА ВИНОВНИ, НО ДА НЯМА ОБВИНЕНИ- НАПРАВО Е ЕВОЛЮЦИЯ. И ВЕДНАГА МИ ХРУМВА ЗА ДРУГАТА ДУМА С ТОЯ КОРЕН
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..власт!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покварена, лицемерна , слугинска, недохранена , фалшива, лъжлива, безцеремонна , безценностна , безпардонна , безродна, безпринципна, нечовечна, противозаконна, противочовешка, антибългарска ....влас.
4
1
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТОЯ НЯМА СОБСВЕНО МНЕНИЕ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛ. КАКВОТО КАЖЕ БОКО, НАЛИ ЗАТОВА СИ ГО ИЗБРА.
3
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
значи, викате, нкжи, дето делянчо го точи, не било виновно, дпсарския конкуретн и той не бил виновен, щото не било умишлено, висока скорост доказваме със свидетелски показания, ся само остава бащинството да почнем да доказваме със свидетели, и сме не на три, а на седем морта!