Пътник от влака убиец: Машинистът е за затвора, кондукторът – пиян!

Влакът закъснявал, пътниците в Димитровград едва се качили
27 дек 2016 19:08,
64
Пътник от влака убиец: Машинистът е за затвора, кондукторът – пиян!
Снимка: Булфото, архив

"Благодарна съм, че аз и дъщеря ми и останалите пътници стихнахме живи и здрави до Пловдив!"... Така започва писмо на Иванка Боева до редакцията на Dnes.bg.

Тя е една от пътниците във влака, който вчера уби 68-годишен мъж на гарата в Димитровград.

Още по темата

Според Иванка Боева обаче истината е друга – влакът се движил с 6 минути закъснение, спрял за секунди на гарата в Димитровград и пътниците едва успели да се качат. Машинистът тръгнал внезапно, твърди тя.

"За първи път ми се случва такова нещо, не чухме нито свирка, нито видяхме знак за тръгване и рязко изведнъж потеглихме, всичко стана много бързо, за секунди", пише ни тя.

Жена в купето на Иванка Боева казала, че мъж е скочил. Изпращал дъщеря си и се качил да й помогне с багажа.

Самата Боева нерядко също се качвала да помага на близък с багажа и твърди, че винаги е имало достатъчно време, за да слезе. Не така обаче било в този случай.

"Тук нямаше време дори да се качим, камо ли някой да слиза", разказва тя. Убедена е, че не са спазени правилата за потегляне на влака и виновните трябва да си поемат отговорността.

Кондукторът във влака пък бил очевидно пиян. Пътниците имали същите съмнения и за машиниста заради лудото препускане и люшкане на влака.

В момента, в който пристигнал влакът в Пловдив, г-жа Боева намерила двама полицаи и разказала за случилото се.

"Мога още много да пиша, но каква полза, след като наказани пак няма да има, а невинният човек си отиде по най нелепия начин", завършва писмото си тя.

И е категорична: Машинистът е за затвора, тъй като именно той е виновен за смъртта на възрастния мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Г.Андонов преди 7 години
До ГанчоПотвърждавам!Познавам един от предпътния мед.кабинет на Централна гара София.Бил съм там и докато си пием кафето за около 20 минути минаха около 15 служителя по същите процедури:дрегер,кръвно и т.н.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожата Боева е писала само глупости . Машинистите не могат да карат както и когато си искат , карат по сигнали ,заповеди , разписание и т.н. всичко се записва на лента.За алкохол не може и да става дума, пълен абсурд равно е на самоубийство.
45
1
 
3
 
! Отговори
ЖП преди 7 години
До ss Доста се хвалят и сега че пият по време на работа и нямало проблем
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или машинистът е бил пиян, или г-жа Боева - глуха.
43
2
 
9
 
! Отговори
Blah blah преди 7 години
До Андрешко Как си обясняваш да не им направят проверка за алкохол при такава катастрофа с жертви?
42
8
 
14
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Боже колко простотия от незнаещи и неразбиращи многознайковци. Ало някога да сте карали влак - сигурно НЕ. Да сте чули ,че влак заминава само когато му кажат - има ГРАФИК за ДВИЖЕНИЕ? независимо дали закъснява или избързва. На локомотива може да се качиш само след ЩАТЕЛЕН МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕД. Машинистите ходят на преглед по-често от пенсионерите преди всяко пътуване - дрегер, кръвно, и общ преглед. Жалко за човека но от влак тръгнал не се скача. Той засмуква и хвърля скачащия между вагоните.
41
5
 
9
 
! Отговори
дядо 130 преди 7 години
Когато научите правилника тогава елате да пеете. А пъкни пътник без билет НЯМА работа във влака!
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БДЖ,олицитворение на тъжното състояние на Държавата ни!
39
1
 
5
 
! Отговори
"работите" преди 7 години
До машинистПредаваме "работите" така, както ги изпитваме всеки ден на гърба си
38
5
 
16
 
! Отговори
Аз пътувам ВСЕКИ ДЕН преди 7 години
До ЗнаещВлаковете пристигат в гарата и тръгват когато си иска персоналът! Тръгвал е с 5 минути по-рано! от обявеното, не само кондукторите, но и уж "началниците" на влака са гадни, необразовани и мразещи работата си, пътниците и себе си, като компенсация за неслучилия се живот, се държат като господари, ха-хааааа
37
2
 
6
 
! Отговори
Малоумнико преди 7 години
До АнонименСвирката На кондуктора е ЗА ПЪТНИЦИТЕ!!!!
36
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички от бригадите които са на работа се проверяват с дрегер, за разлика от пътниците, да ти писне от ***, тая къв знак е чакала да види, лично уведомление, сигнала е за локомотивната и превозната бригада, ай ша ви го.....!!!!
35
4
 
6
 
! Отговори
Ко ко стаа ? преди 7 години
Кака Мара май са бара под бара ?Маро *** ко си написала ся ?
34
5
 
3
 
! Отговори
МАЛИЙЙ НОВИНА ... преди 7 години
Вютаз статия не пише за умрели кондундуктори .Кой е умрял не разбрах ?Може би машиниста от препиване ли ко ?Мой и полицаите да са умрели от смех ?Оточнете бе журналиа аз нищо не жи разбирам от писаниците !Новина една баба казала на полицията нещо ...
33
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vrag като професионално ангажирана с този вид трянспорт смея да заявя, че няма колега които да пие и да работи! Работата ни е страшно отговорна, от къде си ги измисляте тези работи незная! Второ в Правилата за движение на влаковете изришно е записано, че на закъсняващ влак може да се съкрати времето за престой! Проблем си е на човека, който се е качил! И защо е скачал от влака, често ми се случва да виждам такива *** хора! Това е влак след среща с него оцеляване няма!
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Андрешко: В жп транспорта има хора, които проверяват за алкохол служителите! На много смени ми се е случвало да бъда проверявана с дрегер! Не се знае кога ще минат!
31
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не ви оттърва вървете на автобусите.....ама там е скъпичко.тук може и на промоция.🙌за една спирка
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ss Изсмука го от задни.ка си .Просто си лъжеш . Един началник ....казал ...Ай сиктими ни !
29
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз до сега не съм видял на гара да се тръгва без сигнал, случва се да бъде доста бързо понякога, всеки който се качва да помага с багажа го прави на собствена отговорност !Това е животът! Особено в нашата мила родина! Неволята учи, често нямаме втори шанс! Късно е когато осъзнаем, че сме загубили нещо, което ни е било много скъпо, особено ако това е живота... кофти случка, но такава е деиствителността в държата ни, било то на пътя или бдж. Пазете се!
28
5
 
55
 
! Отговори
ът5l преди 7 години
Забранете чалгата бе хора! Повече от половината недоразумения в тая държава ще спрат от само себе си . ЗАБРАНЕТЕ ЧАЛГАТА СЪС ЗАКОН!