Сянката поевтинява! До 8 лв. за чадър и шезлонг

Ангелкова: Концесионерите не могат да откажат цените
29 дек 2016 07:09, Анисия Иванова
47
Сянката поевтинява! До 8 лв. за чадър и шезлонг

До 8 лв. ще струват догодина чадър и шезлонг в голям курорт у нас. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, след като в сряда правителството прие промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

Те позволят поевтиняването на сянката, като това ще стане с методики за определяне на пределни цени за всяка група плажове.

Още по темата

Според закона категоризацията на местата за плажуване е 4 типа. В първата група са морски плажове в урбанизирани територии, във втора - тези в ненаселени места, но в близост до туристически дестинация. В третата са ивиците, които са в неурбанизирани територии и са далеч от курорти, и в четвъртата са плажовете с ограничено ползване.

Така базовата цена ще е 2 лв. на чадър и 2 на шезлонг за плажове до населено място с население до 10 000 души. 3 лв. е за ивица с над 10 000 души, а общо 8 лв. е базовата цена за чадър и шезлонг за националните курорти.

Кандидатите за концесия няма как да се откажат от тези цени, тъй като те са залегнали в офертата, с която ще кандидатстват в конкурса, каза министър Ангелкова, цитирана от "24 часа".

При отдаване на плаж на концесия вероятността предложените цени да бъдат над базовите е 10%, са изчислили експертите на Ангелкова.

Това ще е възможно само ако има един участник в конкурса. За населените плажове имало голям наплив, една фирма би могла да кандидатства само за малките и непосещаваните плажове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Харалампи преди 7 години
До Харалампи....Не знам дали е вярно това, което твърдиш, но пак е по-добре от редица други места. Това, което знам обаче, е че НИКОГА не съм имал проблеми когато ходя на море там.
30
2
 
1
 
! Отговори
художника преди 7 години
До ОкВ Гърция водата е по-солена и там няма водорасли, както у нас. В летния сезон поне 3 пъти излиза вълна, която изкарва водораслите на брега, а това за концесионера си е "разорение". Машини, гребла, камиони с водорасли и извозването им до депо, където също се плаща. Разходите за поддръжка в БГ и в Гърция са коренно различни.
29
1
 
1
 
! Отговори
Ок преди 7 години
В Гърция са безплатни, в Италия цените са сходни, само че в Италия я няма тъпотията на първа линия шезлонги а чадъриите навряни някъде от зад - да видим дали ще се окаже вярно.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак не мое ме излъжете да отида на *
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа от сега че и цените на парното ще бъдат намалени....но от юни месец
26
1
 
4
 
! Отговори
Слънчясъл преди 7 години
Прочитайки заглавието си помислих, че цените са за през зимата. Божее, колко мъка има по този свят.......
25
0
 
6
 
! Отговори
Слънчак преди 7 години
Запомнете кога е писана тази статия и живот и здраве през летния сезон на 2017г. ще видим дали е така. П.С Стига сте заблуждавали хората с такива извадки...
24
1
 
4
 
! Отговори
Харалампи.... преди 7 години
Какво имате????? Албена е с пречиствателна станция с нисък капацитет и и предстои реконструкция, в Балчик има но водата се влива в плиткото сега предстои дълбоководно заустване......Правени за убий номер са.
23
1
 
12
 
! Отговори
морски преди 7 години
Мутрите ще му намерят цаката.Нема лабаво!
22
4
 
14
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
Вчера гръмки статии тип ''В Гърция от догодина става само за мултимилионери,шокиращо вдигане на цените с 10 цента.....'' ,днес се мъчат да ни убеждават как ''сянката'' по бг черноморието щяла да поевтинее...Смешно е някой да си мисли ,че една лятна почивка е само колко струва шезлонга и дали ще има герберска магистрала да стигнем за 3 часа до нея.
21
2
 
6
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
Река Дунав е клоаката на цяла Европа ! И тя се влива къде ? В Черно море...Много е добре ...Под юргана....
20
3
 
5
 
! Отговори
Харалампи преди 7 години
До Анонимен 29Ела на север. В Добричка област имаме пречиствателни станции на всички курорти още от 80-те години.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналото лято направихме един уикенд в Несебър. Резултат върнах се и след един ден бях с пъпки и хепрес. Чиста морска вода! Все мие тая за цените, все ми е тая за обслужването, в тая нагъчкана тоалетна не ми се ходи вече. Иначе цените бяха ОК в интересн на истината, ама какво от това, като един месец не можах да се оправя.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ме хванат за чадъра! Аз ходя на планина :)
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво от това, че нощувката ти е 20-30 лева, като водата е кафява? Ако е само за нощувката и пиенето, по-добре на планина. В интерес на истината, планинските хотелиери се справят бая по-добре от морските си колеги (като изключим Банско)
16
2
 
6
 
! Отговори
Какво? преди 7 години
Тази година в Приморско чадъра беше 4лв. и шезлонга беше 4лв.Общо чадър със шезлонг 8лв. В статията пише:"общо 8 лв. е базовата цена за чадър и шезлонг за националните курорти". "вероятността предложените цени да бъдат над базовите е 10%, са изчислили експертите на Ангелкова". Т.е. да очакваме 10% увеличение. Къде е поевтиняването?
15
0
 
12
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Напоследък хич не ме грабва идеята за плажуване , та все ми е тая на каква цена са чадърите. Единствения резултат ще е че с регулираните цени на чадърите ще имат извинението да вдигнат всички останали.
14
15
 
4
 
! Отговори
АНТИГРЪЧМУЛ преди 7 години
До az ТИ КОГО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪЖЕШ БЕ ЦИРКАДЖИО!!!!ПОЧИВАХ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ОСТАНАХ ДОВОЛЕН!!!! В ХОТЕЛ БАЛКАН НА 300 МЕТРА ОТ ВОДАТА И НА 1 КИЛОМЕТЪР ОТ ЦЕНТЪРА!ПЛАЖАТ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЕ Е ПРОСТО ГОЛЯМ А Е ГИГАНТСКИ!!!ПАРКИНГА НА ХОТЕЛА БЕШЕ БЕЗПЛАТЕН НО НЕОХРАНЯЕМ! ЗА ТЕЗИ КОИТО СА С КОЛИ ДА СИ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ДА СИ ПЛАЩАТ ТАМ КЪДЕТО ПАРКИРАТ!!ПЛАЖА Е СУПЕР НАГЪЧКАН С ЧАДЪРИ НА ХОТЕЛИТЕ И ПАК ИМА ЧАДЪРИ ЧАДЪРИ ЧАДЪРИ ЧАДЪРИ ПРАЗНО МЯСТО И ПАК ЧАДЪРИ ЧАДЪРИ ЧАДЪРИ ПРАЗНО МЯСТО
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Май тук всички сте много зле.Какъв чадър какви 5 лева...сега е зима и навън е под нулата,а вие за море ми спорите и се стягате...."Ами то не ние сме отворили темата, а божествените от управата! От сега мятат захранка и ние рибоците им се кланяме. И да зле сме, боли ни перката, че си изнервил!
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО ВСИЧКИ МОЛЕЩИ СЕ БЪЛГАРИНА НА СЕ ИЗЛЪЖЕ ДА ХОДИ ПРИ ГРЪЧМУЛИТЕ НА КАМЕНОМОРИЕТО ИМ ИЛИ У АНАДОЛА!!!!ДОКАТО ГО ИМА СЛЪНЧЕВ БРЯГ МНЕНИЯТА ВИ СА ПОЧТИ БЕЗ ОСОБЕНА СТОЙНОСТ!!!НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИМА КАКТО МЕСТА ЗА ЧАДЪРИ ТАКА И МЕСТА КЪДЕТО МОЖЕ ДА СИ ЗАБОДЕШ ТИ ЧАДЪРА ПЛАЖА Е ОГРОМЕН!!!!!!!!! ВОДАТА Е ДО КОЛЕНЕ В ПЪРВИТЕ 10-20 МЕТРА!!!НОЩУВКИТЕ СА 20-30 ЛВ ПРЕЗ АКТИВНИЯ СЕЗОН НА ДОСТА ХОТЕЛИ СЪС ЗАКУСКА ВКЛЮЧЕНА А АКО ХОДИТЕ СЛЕД 5ТИ СЕПТЕМВРИ МОЖЕ И С 50% ПО ЕВТИНО!