3 000 коли чистят пътищата в сняг и студ

Военните също участват в разчистването с техника
35
3 000 коли чистят пътищата в сняг и студ
Снимка: архив, БулФото

Около три хиляди автомобила са включени в почистването на републиканската пътна мрежа в страната. Това заяви в Ловеч министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

По думите й при заявка от местните щабове военните също участват с техника, за да осигурят пробив на пътищата или да подпомогнат ремонтните екипи по електрозахранването. В момента се налага участието на военна техника в крайните североизточни райони.

Бъчварова припомни също, че са внесени законодателни предложения в парламента за санкции на тези, които при обявено бедствено положение или наложена забрана за преминаване не се съобразяват, предаде БТА.

"В момента санкциите са ниски, като за тировете са до 50 лева. Ние предлагаме два варианта - или изключително завишаване на санкциите до 2 хиляди лева, или административна мярка със сваляне на регистрационни табели", заяви министърът.

Тя бе в Ловеч, за да представи новия директор на Областната дирекция на МВР - 47-годишния старши комисар Петър Енчев. Той е бил заместник-директор и началник-отдел "Криминална полиция" на ОД на МВР - Плевен. В МВР работи от 1999 г.

По отношение на Националната специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност министър Бъчварова заяви, че до края на годината МВР ще има поне още три хиляди служители. За Ловешка област са поискани 27 младши полицейски инспектора и 6 полицейски инспектора.

От вчера в областта операцията е започнала. Хората ще видят, че има полиция и тя работи, коментира старши комисар Енчев.

С Румяна Бъчварова бе и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
17
 
! Отговори
лопатката преди 7 години
Всички машини на пътя, чистят нонстоп, военните и те, а пътищата заснежени и много трудно проходими. Вижте румънците сега магистралите им са чисти до асфалт/лично впечатление/! Тоз сняг не минава ли през Румъния??? Е.ахти и скапаната държава да не може да си изчисти и пътищата! Вече и румънците ни избягаха в прогреса. Закривай този бардак наречен България!!!!
10
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Абе тия снегорини са не почистват на луната
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо им превеждат пари авансово за снего почистването? Естествено че така ще спестяват средства, които потъват директно в джобовете на герберските приближени.
8
1
 
22
 
! Отговори
до 1 ви преди 7 години
..... както вика маке то по документи може и 30 000 машини реално 200-300 бракми разликата в джоба и на Макдивите за пясък...........
7
9
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Харесва ми това, че ще вдигат санкциите, трябва да са сериозни, за да не стане пак така заради един-двама м*алоумници, затънал пред снегорина да страдат всички, които са след него!!!
6
0
 
32
 
! Отговори
аноним преди 7 години
И къде са тези 3000 машини?Вчера пътувах от Бургас за Букурещ през Ришкия проход До Шумен се разминах само с един снегорин горе на прохода някакъв стар камион и един грейдер от 70-те години преди Шумен .По пътя всичко е сняг и лед.На изхода на Шумен към Разград изненада пътя още затворен.Заобиколих през Търговище.После до Русе още два снегорина за мое учудване два нови трактора.Та от Бургас до Русе не стъпих на асфалт а карах по сняг и лед.В Румънско карах по черен асфалт до Букурещ
5
0
 
22
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Охаааа какво изписване на гориво и работочас пада сегаааа.
4
0
 
30
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
3 000 таралясници побутват снега навън ! Усвояват пари ! Смях ! Всички виждаме как вече една седмица някакви самодейни юнаци ,не успяват да почистят 20 сантиметров сняг! То не са щабове то не е чудо! Пари има за усвояване! Хубаво щеше да е и работата някои да свърши !
3
2
 
13
 
! Отговори
Ужас! преди 7 години
МВР щели да имат до края на 2017 още 3000 служители и то при условие, че България май има най-много МВР-служители на глава от населението в Европа.
2
1
 
38
 
! Отговори
1 преди 7 години
Снегорините са като извънземните - чували сме за тях, но никой не ги е виждал.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тези 3000 коли, колко чистят по документи на няколко различни места? Да не се окаже, че колите са 300, а не 3000?