Студени ли са влаковете? Нищо подобно, твърдят от БДЖ

Появилите се снимки били на вагон от Централна гара
12 яну 2017 10:20,
37
Студени ли са влаковете? Нищо подобно, твърдят от БДЖ
Снимка: БТВ

Всички наши влакове и вагони са отоплени, каза Димитър Костадинов, управител на "Пътнически превози" към БДЖ.

Появилите се вчера снимки пък били от обледен вагон, който не е включен в състава на влак. Намирал се не по пътя Бургас - София, а на Централна гара.

Още по темата

"При композиране на влака маневрената бригада е установила, че е с отворени врати и прозорци и неработещо отопление. Вагонът не е включен в състава на влака и е придвижен към депо. Снимката не отговаря на истината, това не е бил вагон, който е бил в състава на влака", подчерта Костадинов.

"Въпреки тежката зимна обстановка продължаваме да обслужваме всички линии, което е с цената на доста тежки повреди по подвижния състав. Затова се получава недостиг на локомотиви", уточни той.

Служителите на БДЖ полагали всички усилия, за да направят придвижването на пътниците възможно и навреме.

Заради усложнената пътна обстановка ремонтите са се увеличили и не могат да бъдат предвидени, подчерта Костадинов.

"Само от петък до момента имам удари в преспи на 20 локомотива, които са в ремонт", посочи той.

По думите му във влаковете няма драстично намаление на пътници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Амбър преди 7 години
Влаковете са топли,но чакалните са под всякаква критика.Особено тази в Търговище.Влаковете закъсняват с по 1,30-2 часа,и хората са принудени да чакат в ледник.Радиаторите са ,като паметници.От всякъде духа,все едно си навън.Не мога да си представя какво е да чакаш часове с малко дете.Позор!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава мизерия,като наште БДЖ,няма в цял свят.Тези остарели и амортизирани лакове освен за скрап за друго не стават.
30
0
 
2
 
! Отговори
Яхнал прахосмука преди 7 години
До додоТрябваше много отдавна да продадат БДЖ-то
29
0
 
1
 
! Отговори
Рейн преди 7 години
До АнонименЛинията БС-СФ през Сливен респективно Карлово е най-краткия път като времетраене при нормални условия, но калпавото БДЖ е решило да пусне само 2 влака Варна-София в 2 часа след полунощ и Бургас-Сф в късния следобед за сметка на линията БС-СФ през Ямбол,Стара Загора и Пловдив.Скоро без влакове ще оставят този район гадовете.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само от петък до момента имам удари в преспи на 20 локомотива, които са в ремонт", посочи Костадинов..........Алоо селянжъра къде са кантонерите да следят железният път за повреди и за преспи? Уволнихте ги и закрихте щатовете защото така ви остават мангизи за делкане нали? Ако някой ден изчезнат релси и никой не предупреди защото кантонери няма й загинат хора кой ще поеме отговорноста? Никой нали както и за изгорелите хора във вагона!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А.бе няма такава наглост!Вашите влакове уважаеми трябва да бъдат спряни от експлоатация,защото са не само студени,но и опасни за живота.Много нагли станахте всички да отричате истината и при наличие на доказателства.
26
0
 
0
 
! Отговори
Добрия преди 7 години
До Д-тоЕвала, брат! Да назоваваме нещата с истинските им имена!
25
0
 
2
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
нормално е да има сняг, поради простата причина, че някоя леля в климактериум са я заляли горещите вълни и е оставила прозореца отворен...
24
0
 
16
 
! Отговори
Д-то преди 7 години
Умишлено и целенасочено години наред се унищожава БДЖ - най-евтиният транспорт в нашата "богата" държава. Всички пари за железници от години потъват в софийското метро (нали и то е железница) и за това не може да се обновяват локомотиви и вагони. Никой не помни миналата седмица, когато пътищата бяха затворени, че влаковете се движеха - бавно, но извозиха пътниците от автобусите! Същите авто линии, собственост на политици. Още ли някой роптае срещу БДЖ?
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата година по това време пътувах 30 часа от София за Сливен, влак въобще не мина през Сливен, а трябваше да се прибирам на собствени разноски от Ямбол. Клетите те, живи да ги оплачеш БДЖ.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип може и да има неотоплени вагони, но в случая вярвам на БДЖ. Тези снимки на вагона са няколко, но на никоя не се виждат преминаващи хора. Изглеждат точно като някой да се е качил в изоставен на гарата вагон и да го е снимал отвътре, за да изглежда по-впечатляващо зимната картина.
21
0
 
8
 
! Отговори
Добрия преди 7 години
До додоНе е нужно да го закриват при положение, че това е алтернативен транспорт! Лошото е, че политическите назначения слязоха много ниско в ерархията! Назначават се хора без ценз и необходимо образование. Специалистите са кът. Администрацията огромна. Ръководството работи в интерес на часните превозвачи. И ето резултатите са налице. Кадрите които се подготвят за работа в БДЖ са потенциални катастрофаджии в момента. При частниците работят предимно пенсионери от БДЖ - готови кадри!
20
1
 
5
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
неее, как ще е студено, нее, горещо е по влаковете ни...и онзи ден в метрото беше много 'топло'. като кучета мръзнехме ей...иначе по-скъп билет, излишък в бюджета...и какво сте ги правим, ше се снимаме ли с тях или ще ги усетим реално...
19
9
 
3
 
! Отговори
додо преди 7 години
Трябваше много отдавна да го хзакрият това БДЖ ! Просто да го няма !
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да има обективност, сега трябва журналисти от няколко медии - ако им стиска - да отидат при Димитър Костадинов и той - ако му стиска - да се качи заедно с журналистите на произволно избран влак, за да се удостовери истината. Ако температурата е под 16 градуса, ХЕИ-то да затваря БДЖ и Костадинов да отговаря с главата си (поста си).
17
1
 
2
 
! Отговори
Archbu преди 7 години
Interesno i polezno e za klientite na gara sofia da znaiat vse pak v deistvitelnst koe ot vsichkite informacionni tabla kazva istinata za arhitekturnoto razpolojenie na obekta central gara sofia - planovete za evakuirane pri pojar ili druga sluchka kazvat edno, a infotabelite kazvat drugo za polietajnata gara...marketing i menager garovite sofiiski moje bi i bulgarski daje experti ochevidno sa v niakavi drugi zemni izmerenia?! Bg architekti ne sa uchili za topli podlezi, nadlezi?!
16
1
 
9
 
! Отговори
Добрия преди 7 години
До КристиянУправителя на пътнически превози казва, че правят всичко възможно да ни возят с цената на тежки повреди по подвижния състав!!! Дано останем живи ако използваме услугите на БДЖ - Пътнически превози!
15
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До varg Разбира се автобусите са собственост на шефовете и.
14
0
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
До ДобрияИ на това съм съгласен да ти кажа, само и само да можем да се предвижваме нормално.За инфо таблото на Централна Гара София:razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listStationDelay&lang=bg&fromStationName=Sofia&delayDate=06%2F01%2F2017Като се вземе на предвид, че нещата варират около истината.
13
1
 
16
 
! Отговори
varg преди 7 години
Вчера пътувах с бърз влак 2612 Варна-София 4 вагон от композицията не работеше парното и освен това кондукторката се караше на пътниците,че изискват правата си и ги приканваше,като не им харесва да се качат на автобус.