Над 1600 машини ринат снега на терен

Сняг вали в по-голямата част от страната
12
Над 1600 машини ринат снега на терен
Зимата в Пловдив. Снимка: БТА

Над 1600 машини обработват в момента републиканските пътища в районите със снеговалеж. Сняг вали над по-голямата част от страната, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин", "Марица". В участъка на АМ "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Поради снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас, II-73 Ришки проход и път III-208 Провадия - Айтос.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката и "Обзорски". Пътуващите през "Рожен", "Превала" и "Печинско" товарни МПС с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги.

Забранени за камиони над 12 т са проходите "Петрохан" и "Шипка", а за превозни средства над 10 т през "Вратник", "Котленски" и "Твърдишки". Затворени за движение са "Дюлински", "Троянски", "Златишки" и "Върбишки" проход.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да предприемат резки маневри, съветват от АПИ. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички шофьори и възпрепятства работата на снегопочистващата техника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
14
 
! Отговори
2177 преди 7 години
Идиотско заглавие - къде ако не НА ТЕРЕН може да се чисти снегът? Снегорините избутват снега. Поради това не можем да кажем, че снегорините чистят. Почистено е от сняг, когато той се извозва. Посочете терените, от кокито снегът е извозен след неговото избутване посредством снегорини.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1600 машини и не се казва какви. Пешо с лопатата си е цяла машина! а консумира само кана вино!
3
0
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ринат ,ама по документи,снега и той е по документи.
2
11
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До 2Какво искаш да кажеш?
1
12
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Ако БСП бяха на власт, нямаше да организират такава акция, защото те са твърде крадливи, за да я платят!