Роми оскверниха гроба на Вероника, баща й пише до Радев

Почернените родители смятат, че убиецът ще иска амнистия
24 яну 2017 21:05,
167
Роми оскверниха гроба на Вероника, баща й пише до Радев
Снимка: Facebook

Вандали продължават да оскверняват гроба на убитата преди две години във Велико Търново студентка Вероника Здравкова от Никопол. За това разказа баща й Трайчо Трайков.

Преди Нова година родителите на момичето отишли да почистят и украсят гроба на дъщеря си с цветя и плюшени играчки. Когато няколко дни по-късно, след празниците, те отново се върнали, по гроба имало следи от вандализъм, част от цветята били накъсани и разхвърляни, а играчките разпилени, пише "Монитор".

Още по темата

Това е поредният случай на подобно посегателство над гробното място на загиналото момиче, след като преди година родителите отново алармираха, че хулигани са поругали гроба на момичето. И в двата случая извършителите са установени – местни роми от Никопол, на които не било направено нищо.

Бащата на Вероника Трайчо Трайков разказа, че той и родители и на други убити млади хора възнамеряват да изготвят обръщение с молба до новия президент с молба да не се дава амнистия на закоравели убийци.

"Сега след встъпването в сила на новия държавен глава ние много се притесняваме дали убиецът на дъщеря ни Илиян Здравков няма да поиска амнистия или намаляване на даденото му от съда наказание. Обикновено при подобна смяна на държавен глава има случаи, когато закоравели пандизчии излизат от затвора или получават по-малко наказание. Ние не искаме това да се случи. След като убиецът на нашата дъщеря не можа да получи най-тежкото наказание – доживотната присъда, поне да излежи в пълна мяра дадените му от съда 30 години. Но да ги излежи, като бъде принуден да работи, а не да живее в затвора като в луксозен пансион и ние, родителите на жертвата, да го храним и да му плащаме за престоя там”, възмущава се почернения баща.

Той съобщи също, че на 28 февруари, деня в който 24-годишното момиче изчезна, във Велико Търново ще бъде организирано шествие до нейното лобно място.

Вероника Здравкова изчезна в последния ден на февруари на път от работното се място за дома си в района на търновската жп гара. Три дни по-късно трупът и бе открит в река Янтра. Като пряк физически убиец беше арестуван циганинът Илиян Здравков, който след като направи самопризнания, получи 30 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
11
 
! Отговори
И защо се множат преди 7 години
И защо се множат бандитите за сметка на държавата?Програми за спиране на нежеланата бременност между малолетни и непълнолетни ромки да се създаде.Тия се множат и растат като пасмина, а не хора.
62
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След половин век комунизъм доста хора оскотяха в буквалният смисъл.Партията ги учеше да убиват, да рушат и да крадат!Турците за пет века не нанесоха толкова злини, колкото ушанките за половин век!Едва ли скоро ще върнем истинските добродетели у хората?96130
61
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еха
60
0
 
9
 
! Отговори
до Сотир преди 7 години
И ся кво?Гладните бездомници избягаха от населените места дето могат да си намерят нещо за ядене и тръгнаха да пасат цветя по гробищата...Пък като стана въпрос за класовете на селското училище,да те светна че е порУгавам,а не порОгавам!Аман от неграмотници!Буквите не са близо на клавиатурата,така че номера с бързото писане няма да мине!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 70Пак ли се появи бе, южно продължение на гърба?
58
19
 
1
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
Опазил ме господ да защитавам това долно племе,просто вандализъм е чупенето на надгробни камъни ,скъсъни цветя и разхвърлени играчки може да е дело на дебилни деца,гладни бездомници,кучета и др. А не насочен ,умишлен вандализъм с цел порогаване на жертвата. Това искам да кажа ...Но явно трябва да ти се пише като за ниво 2 клас в селско училище....
57
2
 
27
 
! Отговори
до Сотир преди 7 години
Да бе,децата си играят по гробовете,а кучетата ядат цветя...Още един защитник на шведите!
56
3
 
15
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
Абе тоя убиец не се ли "самообеси още в затвора" .Рома убил зверски англичанка в едно от дивашките села на северозапада.... се "обеси" за една седмица.Или кралицата е платила или много го пазят тоя Илиянчо-ром убиец
55
16
 
2
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
Цветята скъсани ,а играчките разхвърлени-вандализъм,роми....,а не са ли просто деца или кучета.Знаем, че е изборно време ,но подобни изопачени новини съставят 98% от интернет блоговете-наречени гордо новинарски сайтове.
54
5
 
26
 
! Отговори
до ястреб преди 7 години
Никога в Родопите не е имало турци!!!Това са българи мюсюлмани-разликата е голяма!
53
22
 
4
 
! Отговори
преди 7 години
Явно интеграцията на *** и българите е доста успешна, щом двете арийски племена емулират културните си характеристики. Днес *** оскверняват гробове, но същото го правеха и българите в средата на 80'те години. По Родопите има десетки, може и стотици турски села, чиито гробища бяха разрушени и подравнени с танкове и БТР'и. За съжаление, диващината не ходи по гората!
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
финландците от БХК няма ли да се самосезират! Веднъж да направят нещо и за един българин!
51
2
 
26
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Само секира ги оправя шведите.
50
2
 
30
 
! Отговори
Тъжен... преди 7 години
Боже, колко красиво момиче
49
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да на шведите не им е достатъчно само да е убита трябва и да се гаврят. БХК къде е да им защити правото на вандализъм.
48
2
 
37
 
! Отговори
Самоза Патриотите преди 7 години
Роми ли са,Римляни не от Италия обаче или Неандерталци,закриляни и безплатно защитавани от С.о.р.о.с.о.и.д.с.к.и. орг-ии,дето никога българин не са защитили досега,и фонд-та Америка против България-цели се ликвидиране на основния етнос за по-лесно колонизиране
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рОСКО пРЕЦЕДЕНТА ИСКАШЕ ДА ПОМИЛВА ВСИЧКИ ПАНДИЗЧИИ, ОСОБЕНО ОБРАТНИТИ НО МАРГАРИТА ПОПОВА ГО ОТСВИРИ. И С ПРАВО. ТЯ СИ ИЗДЕЙСТВА ДА И ПРЕХВЪРЛИ ТАЯ ФУНКЦИЯ И НЕ Е ПОМИЛВАЛА НИТО ЕДИН. ЕДИНСТВЕНИЯ СТОЙНОСТЕН КАДЪР НА ГРОБАРИТЕ. И ТЕ Я ИХВЪРЛИХА ЩОТО СИ ИСКАТ КАЛИНКИ И ЧЕХЛЮВЦИ.
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КалоянНие сме със склонени глави и с такива,искаме държавата да накаже жестоко извършителите на това отвратително дело-оскверняването на гроба на клетото момиче.Обществото ни има какво да си пожелая,но ***,ромите,както ги наричат, са не само "болни",а и жестоки убийци на стари хора и невинни девойки.С много малки изключения.Отдавна сме изказали своите съболезнования,но теб не те чухме.
45
0
 
30
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Не ви ли е срам?! Побиват ме тръпки всеки път, когато чета за историята на клетото момиче. Не можах дори да изгледам интервюто с родителите му преди години. Това е не просто една човешка трагедия, това е трагедията за едно цяло болно общество, каквото сме ние. Жалки, изтормозени, унищожени, клети....и души, като тази, си отиват заради всички нас. А вие седите и си пишете *** коментари? Не ви прави чест, склонете глава!
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роднини на животното,кой друг.Те ,всички са си роднини...Да бъдат арестувани и съдени за хулиганство.Имената им да се публикуват в медиите.