Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен

Правили профилактика през септември, нямало индикации за проблем
6 фев 2017 08:40,
177
Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен
Снимка: BTV

Никой не е целял да се стигне до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". Това коментира директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ.

По думите му металните конструкции са на над 30 години, със значителна корозия. Именно затова разчитат на експерти, които да проверят случая. Формирана е комисия.

Още по темата

Инж. Златев заяви, че през септември е правена профилактика, но тогава е нямало индикации за проблеми.

Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасно преминаване на хората. Иначе старият път се поддържал в "проходимо състояние".

Засега "Хемус" остава затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове автомобили.

До извънредната организация на движение се стигна след вчерашния инцидент в тунел "Ечемишка" и следствените действия, които все още се извършват там.

Пътуването се осъщестява по алтернaтивни маршрути. Затварянето на движението причини километрични задръствания.

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба на тунела е причина за инцидента, при който жена загина на място, след като част от тавана се срути върху лек автомобил, съобщиха от Пътната агенция. Пострада и шофьорът на колата.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. В момента се ремонтира тръбата за Варна на тунел "Ечемишка".

До броени седмици трябваше да започне ремонтът и на тръбата за София. Съоръжението е в експлоатация от 1984 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
26
 
! Отговори
veronika преди 7 години
Както обикновено... каквото и да се направи, никой няма да върне жената !Всички тези тунели (без да си експерт) е ясно, че са пред разпадане. Избягвам да минавам по тази магистрала, като цяло е в ужасно състояние. Огромните дупки пред и по виадукта?????..."директорът" дали ги е виждал и тях? Въпрос на време е някой да полети и пак да дава *** изявления!
33
5
 
42
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
два мандата ББ-ПП не спира да ни обяснява как правел пътища...продъни ни ушите с товатака ли ги правиш бе тиквооооо
32
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По думите му металните конструкции са на над 30 години, със значителна корозия.Инж. Златев заяви, че през септември е правена профилактика, но тогава е нямало индикации за проблеми. -----------------------------------------------Демек нема и 6 месеца и лампите са корозирали !!!!!
31
17
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
Влязла е вода в точките на закрепването и е замръзнала. Когато се стопли времето, водата се е размръзила и конструкцията пада. Ако е корозия, от доста време е имало проблеми, което не ми се вярва.
30
0
 
26
 
! Отговори
Бясна преди 7 години
Интересно ми е, как есента всичко е било ОК, а сега се оказва, че има голяма корозия.Кой ще поеме отговорност?
29
0
 
40
 
! Отговори
100% КРАДЦИ ! преди 7 години
Къде е контролният лист от проверките с подписи на инспектора и инженера отговорни за проверките на пътища, мостове и тунели ? Къде е закона, който казва , веднъж на колко време се правят периодичните проверки ?Подръжката може да е възложена на фирма " Филанкешиеви & братя" , но отговорноста и проверките са на менистерствата регионално развитие и "благо"устройство ? Тези хора всеки месец вземат хиляди от българския данъкоплатец за заплати и милиони за обществени поръчки.ПРОСТО КРАДЦИ !
28
0
 
8
 
! Отговори
до некЪф европеец 25 преди 7 години
Разбираш ли изобщо колко си жал.ък???
27
2
 
18
 
! Отговори
Филип Димитров преди 7 години
Костов,Доган и Бойко унищожиха България след Жан Виденов.
26
1
 
39
 
! Отговори
с. Бисер преди 7 години
Язовир удави село Бисер.Бойко вместо в затвора, се яви в селото като ангел-спасител, а *** медии припкаха около него като... не мога да измисля дума достатъчно долна за такава продажност
25
1
 
19
 
! Отговори
свинетка преди 7 години
как не я е срам да умре в МОЯ тунел??? платила ли е такса за това??? веднага ще кажа на ГЕРБ ЕООД да направим таска смърт поне 6000лв. Няма да умирате бе пари в мойте тунели...
24
21
 
6
 
! Отговори
КУРнелия преди 7 години
Ми гласувайте си за *** и всичко ще е ОК!
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде поредната далавера завършила със смърт.Колко пъти се затварят тези тонели уж за ремонти.Колко години се се извършва поддържане а реално дори снега ги изненадва.Ами не си спомням такива глупости преди 2008 година да са ставалиНо пък тогава много се гърмяха .Може би това е и причината.Сега просто е безнаказано.
22
34
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Добре се живее под управлението на гумен гадев и огнян герджиков!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май още не сте разбрали, че им пука само за собствената им кожица, а?
20
2
 
24
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Наследството на герб, хитрино гръмна защото вагоните подскачаха въпреки, че предишната година са констатирали нуждата от ремонт, но парите били пренасочени... Като сега и двата тунела било за ремонт но ремонтират единия, а другия уби човек, герб не могат само да боядисат това което тж остави
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътищата навсякъде по света изискват редовна поддръжка и задължителни ремонти на определен период от време дори и всичко да изглежда добре. А това е и тунел - ако има пробив някъде в тръбата и се стича вода - няма проблем за ерозия на металните конструкции. Но...
18
4
 
37
 
! Отговори
Голдън Гейт Бридж преди 7 години
Моста в Сам Франциско е завършен 1937г, Железен е и е над солени силно корозиращи води.Само отвора му е 1280м.А тук падналата греда е 15 м. Твърде малка е за да вземе от нея комисионни бандата на Бойко.Гарантирано от ГЕРБ!
17
1
 
29
 
! Отговори
антиБХ преди 7 години
"Ooo, не. Държавата не убива. Убиват тези, които я управляват.Преди темата да бъде налазена от мазни и ловки герберчета и да я отклоняват към сушата , кишата , Станишев, Орешарски, Нинова и Гергов, искам да попитам КОЙ, КОЙ, КОЙ управляваше държавата , чието безхаберие погуби женицата,последните 2 мандата? "
16
0
 
33
 
! Отговори
Лиляно моме преди 7 години
Някой трябва да поеме политическата отговорност!
15
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българска практика за кой ли път: Жертва - вземане на мерки! Онази *** изгнила Лиляна, като за последно натресе и по-високи глоби за шофиране без винетка. Нагло извънгабаритно същество... Но горе гледат Онзи и не забравя такива като нея.